Αθήνα

27 oC

ελαφρές νεφώσεις

Σενάρια τρόμου με μισθολόγιο φτωχοποίησης! Σοκάρουν τα κυβερνητικά σχέδια

Σενάρια τρόμου με μισθολόγιο φτωχοποίησης! Σοκάρουν τα κυβερνητικά σχέδια

Πήγαν περίπατο οι υποσχέσεις! Ανησυχία στους συνδικαλιστικους κύκλους και στους εργαζόμενους στο Δημόσιο από τα σενάρια τρόμου για νέο μισθολόγιο φτωχοποίησης

Οι πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας στην εφημερίδα το «ΕΘΝΟΣ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ» για το νέο μισθολόγιο που ετοιμάζεται να προωθήσει η κυβέρνηση, αν επιβεβαιωθούν, βάζουν για πολλά χρόνια στο ψυγείο τους μισθούς των εργαζομένων στο Δημόσιο.

Συγκεκριμένα αν το επίπεδο του Βασικού μισθού με βάση το σενάριο του νέου μισθολογίου είναι μικρότερο από το σημερινό μισθό που παίρνει κάποιος εργαζόμενος, τότε ο μισθός του παγώνει για όσα χρόνια απαιτούνται για να φτάσει με βάση το νέο μισθολόγια στο σημερινό επίπεδο βασικών αποδοχών (Βασικό μισθό) που λαμβάνει.

Μιλάμε για σενάριο τρόμου, αφού όπως προκύπτει από τους σχετικούς πίνακες οι μισθοί μπορεί να μείνουν παγωμένοι μέχρι και 20 χρόνια, σενάριο που συνάδει πλήρως με τις μνημονιακές δεσμεύσεις για συνεχείς περικοπές στις δαπάνες, ακόμα και τις μισθολογικές Αν μάλιστα κάποιος αναλογιστεί ότι το μεσοπρόθεσμό του 2014, που θα αναπροσαρμοστεί μέχρι τα τέλη του χρόνου, επί το χείρον, προβλέπει μείωση στη συνολική μισθολογική δαπάνη για τα επόμενα χρόνια το σενάριο αυτό μάλλον βρίσκεται πολύ κοντά στην πραγματικότητα.

Ουσιαστικά οδηγούμαστε με βάση αυτό το σενάριο σε μια πλήρη φτωχοποίηση των εργαζομένων στο Δημόσιο, παρά τις αντιθέτου διακηρύξεις της Κυβέρνησης.

Από την πρώτη επεξεργασία των στοιχείων με βάση το δημοσίευμα του Έθνους αλλά και τους βασικούς μισθούς που ίσχυαν μέχρι σήμερα μπορείτε να δείτε:

 1. Στην πρώτη στήλη τα έτη υπηρεσίας σε κάθε κατηγορία (έχουμε επιλέξει να παρουσιάσουμε στοιχεία για τις αποδοχές εργαζομένων στο δημόσιο με 5, 10, 15. 20, 25, 30, 35 και 40 έτη υπηρεσίας)

 2. Στην δεύτερη στήλη το επίπεδο των σημερινών αποδοχών κατά κατηγορία με βάση τα αντίστοιχα χρόνια υπηρεσίας, με την προϋπόθεση ότι δεν υπήρχε στασιμότητα λόγω μη εξέλιξης στον επόμενο βαθμό.

 3. Στην τρίτη στήλη το επίπεδο των αποδοχών που προβλέπονται στο σενάριο του νέου μισθολογίου με βάση τα χρόνια υπηρεσίας και την κατηγορία.

 4. Στην τέταρτη στήλη τα χρόνια που θα παραμείνει παγωμένος ο μισθός του εργαζόμενου.

 5. Στην τελευταία κατηγορία δεν προκύπτει αύξηση βασικών μισθών, αντίθετα, προκύπτουν μεγάλες μειώσεις.

   

   

  Δείτε τους σχετικούς πίνακες ανά κατηγορία:

Send this to a friend