Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Μητροπολίτης Σεραφείμ: Εμείς θα τους αποκαλούμε Σκοπιανούς

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων άσκησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Δριμεία κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή την ονομασία των Σκοπίων άσκησε ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

«Είμαστε βαθιά πληγωμένοι και πικραμένοι διότι το ελληνικό όνομα της Μακεδονίας θα το χρησιμοποιούν με την συγκατάθεση της ελληνικής κυβέρνησης  –  αυτής της πλασματικής πλειοψηφίας των 145 του ΣΥΡΙΖΑ και των προθύμων –  Σλάβοι», ανέφερε εμφανώς δυσαρεστημένος ο μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Μιλώντας το πρωί στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, ο μητροπολίτης Πειραιώς σημείωσε ότι «μέσα από την αναγνώριση “μακεδονικής” ταυτότητας και γλώσσας δημιουργείται ένα ψευδεπίγραφο έθνος» και πρόσθεσε ότι «εμείς θα τους αποκαλούμε Σκοπιανούς όπως είναι το πραγματικό τους όνομα».

Αναφερόμενος στον αναπληρωτή υπουργό Εξωτερικό Γιώργο Κατρούγκαλο, τον χαρακτήρισε διεθνιστή λέγοντας μάλιστα πως «δεν πονάει για το αίμα των μαρτύρων που χύθηκε για να υπάρξει η Μακεδονία».

Την ίδια στιγμή, σε ότι αφορά το εκκλησιαστικό σκέλος της Συμφωνίας, ο μητροπολίτης Πειραιώς τόνισε πως η Εκκλησία των Σκοπίων έχει ζητήσει από το Οικουμενικό Πατριαρχείο τη χορήγηση αυτοκεφαλίας, ενώ όπως είπε προσέφυγαν και στη Βουλγαρική Εκκλησία που την ανακήρυξαν ως μητέρα – Εκκλησία.

 

Send this to a friend