Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

«Μολών λαβέ», λένε οι αγρότες στην κυβέρνηση για το Ασφαλιστικό

Τραγική ειρωνεία αποτελεί για την κυβέρνηση ότι στον ένα χρόνο από την ανάληψη της εξουσίας βρίσκεται αντιμέτωπη με την πιο έντονη αμφισβήτησή της από τις κοινωνικές ομάδες, με αιχμή το Ασφαλιστικό Κατρούγκαλου.

[adsense]

Αγρότες, γιατροί, δικηγόροι, μηχανικοί, δάσκαλοι καθηγητές ελεύθεροι επαγγελματίες, ναυτεργάτες, εργαζόμενοι στους δήμους, αστυνομικοί και καλλιτέχνες βρίσκονται στο πόδι για το ασφαλιστικό και τις αλλαγές στη φορολογία και ετοιμάζουν κοινό μέτωπο διεκδικήσεων ενάντια στην κυβέρνηση.

Στην κυβέρνηση αντιμετωπίζουν με ιδιαίτερο σκεπτικισμό τις αντιδράσεις που προκαλούνται από το ασφαλιστικό και μάλιστα από κοινωνικές ομάδες που αποτέλεσαν τον εκλογικό κορμό του ΣΥΡΙΖΑ. Κάτι που αποτυπώνεται άλλωστε και στις δημοσκοπήσεις, εάν εξαιρέσει κανείς αυτή της Αυγής... (διαβάστε ΕΔΩ περισσότερα).

Το βράδυ, επιστρέφει ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας από το Νταβός της Ελβετίας κσι θα βρεθεί αντιμέτωπος με τις κοινωνικές αντιδράσεις. Αναμένεται το Σάββατο να έχει σύσκεψη με συνεργάτες του ενώ την Κυριακή στις 18:30 θα απευθύνει ομιλία στο γήπεδο του Ταε Κβον Ντο για τα «γενέθλια» του ΣΥΡΙΖΑ για τον ένα χρόνο αναληψης της εξουσίας.

Τα στελέχη και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκονται πλέον στο «μάτι του κυκλώνα» και γίνονται αποδέκτες της κοινωνικής οργής όπου κι αν βρεθούν. Χαρακτηριστικά παραδείγματα η... ομηρεία του Βαγγέλη Αποστόλου στην Κομοτηνή, η εισβολή αγροτών στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στις Σέρρες και το κάψιμο σημαίας του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς και οι αντεγκλήσεις με βουλευτές στην Καστοριά.

Σε μια σαφή προσπάθεια να κατευνάσει τις αντιδράσεις των αγροτών η κυβέρνηση παραχώρησε Συνέντευξη Τύπου με τους αρμόδιους υπουργούς Γ. Κατρούγκαλο, Β. Αποστόλου και Τ. Αλεξιάδη, συνεπικουρούμενους από την Όλγα Γεροβασίλη. Παράλληλα, το υπουργείο Εργασίας δημοσιοποίησε πίνακα με με συγκριτικά παραδείγματα για το πώς θα διαμορφωθούν οι νέες συντάξεις με βάση την πρόταση Κατρούγκαλου.

[adsense]

Μέσα σε όλα αυτά η σημερινή δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για τον ΣΚΑΪ, που δείχνει την απόλυτη «κατακραυγή» του κόσμου για το Ασφαλιστικό, αφού οι προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις στο ασφαλιστικό βρίσκουν αντίθετο το 73,5% των πολιτών ενώ εφτά στους δέκα φοβούνται πως τα οικονομικά του νοικοκυριού τους θα χειροτερεύσουν μέσα στους επόμενους δώδεκα μήνες.

Send this to a friend