Μονή Πετράκη: «Έλιωσαν τα πάντα πάνω μου, αυτόματα» - Συγκλονιστική μαρτυρία του αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού - TheCaller

Αθήνα

30 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ξεσπά η Ελένη Τζώρτζη κατά Φιλιππίδη: «Όλοι ήξεραν πόσο κακοποιητικός είναι – Το σύστημα τον καλύπτει και θα τον καλύπτει»

ΕΛΛΑΔΑ

Μονή Πετράκη: «Έλιωσαν τα πάντα πάνω μου, αυτόματα» – Συγκλονιστική μαρτυρία του αρχιμανδρίτη Σεβαστιανού

«Εάν είχε πέσει αυτή η ποσότητα στο πρόσωπό μου, σήμερα δε θα είχα πρόσωπο».

Για τα εκτεταμένα εγκαύματα που φέρει από την επίθεση με καυστικό υγρό από πρώην ιερέα, μίλησε στην εκπομπή Κοινωνία Ώρα Mega ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ο οποίος είναι και ο μόνος που εξακολουθεί να νοσηλεύεται μετά την επίθεση στο ΚΑΤ.

«Έχω ένα εκτεταμένο έγκαυμα στο λαιμό αριστερά, και στο χέρι, το αριστερό από τον καρπό και πάνω. Ευτυχώς το περισσότερο υγρό έπεσε στην πλάτη και απορροφήθηκε από τα ράσα που έλιωσαν κατευθείαν. Αν είχε πέσει αυτή η ποσότητα στο πρόσωπό μου, σήμερα δε θα είχα πρόσωπο. Αν είχα γυρίσει για δευτερόλεπτα να κοιτάξω τι γίνεται, δε θα είχα πρόσωπο. Εκείνη τη στιγμή είχε τελειώσει η συζήτηση, καθόμουν μπροστά του, εκείνος ήταν όρθιος πίσω μου και δεξιά μου. Μόλις άνοιξε το μπουκάλι, την πρώτη ποσότητα υγρού την έριξε στην πλάτη μου», περιέγραψε ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός για τις δραματικές στιγμές που βίωσε.

«Ο ιερέας μπήκε ήρεμος στην αίθουσα. Όταν του ζητήθηκε να καταθέσει αν έχει κάποια ένσταση, ζήτηση να εξαιρεθεί από τη σύνθεση του δικαστηρίου ο Κασσανδρείας, νευρικά. Οι συνήγοροί του δεν το δέχτηκαν αυτό και ζήτησαν να μην εξαιρεθεί ο δικαστής και να συνεχιστεί η δίκη. Τον ηρέμησαν οι συνήγοροί του και συνεχίστηκε η δίκη μέχρι που τελείωσε», συνέχισε την περιγραφή του.

«Ο Κηφισίας είχε πρόβλημα στον κερατοειδή, αλλά σώθηκε το μάτι του», εξήγησε ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός, ενώ σε ό,τι αφορά στη δική του κατάσταση εξήγησε ότι «Θα γίνει αποκατάσταση του δέρματος μου έχουν πει οι γιατροί, αλλά θα πρέπει να περάσει πρώτα ένα εικοσαήμερο για να θρέψουν οι πληγές. Θα γίνει αποκατάσταση με πλαστική».

«Έλιωσαν τα πάντα πάνω μου, αυτόματα»
«Το καλυμμαύχι έλιωσε, έλιωσαν τα πάντα πάνω μου αυτόματα. Φορούσαμε όλοι και μάσκες, και εγώ φορούσα και γυαλιά. Φορούσαμε διπλό ράσο, το εσωτερικό και το εξωτερικό. Αν ήταν ένας πολίτης με ένα μπλουζάκι, θα είχε πάθει μεγάλη ζημιά», περιγράφει συγκλονισμένος.

Δηλώνει ψυχική διαταραχή ο ιερέας που «ράντισε» με καυστικό υγρό τους μητροπολίτες
Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος του πρώην ιερέα, Ανδρέας Θεοδωρόπουλος.

«Ο πελάτης μου δεν έχει συνειδητοποιήσει ακόμα τι έχει γίνει. Όσο και να μην ακούγεται πιστευτό αυτό. Θα ακολουθηθεί η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Κάποιοι βιάστηκαν να μιλήσουν για απόπειρα ανθρωποκτονίας. Και πολύ σωστά ο εισαγγελέας έκανε λόγο για βαριά σκοπούμενη σωματική βλάβη. Ο πελάτης μου είναι ένα άτομο περίεργο, έχει ψυχική διαταραχή. Υπάρχουν ψυχιατρικές πραγματογνωμοσύνες που έχουν γίνει στο παρελθόν», είπε ο κ. Θεοδωρόπουλος.

«Το συγκεκριμένο άτομο έχει ψυχικά προβλήματα από το 2015. Δεν τα απέκτησε τώρα τα προβλήματα. Ας περιμένουμε την ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη που διετάχθη εχτές. Έχει προκαλέσει πολλές φορές με τη συμπεριφορά του», συνέχισε ο ίδιος.

«Ήταν μελετημένες οι κινήσεις του»
«Δε θα μπορούσα να πω ότι μου φάνηκε ως διαταραγμένη προσωπικότητα. Ήταν μελετημένες και σχεδιασμένες οι κινήσεις του. Ό,τι έκανε ήταν μεθοδευμένο. Βρήκε από το διαδίκτυο το καυστικό υλικό, το είχε στην κατοχή του, το πέρασε μέσα στην Σύνοδο και το χρησιμοποίησε. Οι ειδικοί οι γιατροί και οι δικαστές θα βγάλουν ασφαλή συμπεράσματα για την κατάστασή του», σημείωσε από την πλευρά του ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

«Μου ζητούσε χρήματα»
Για τη γνωριμία της με τον πρώην ιερέα μίλησε και γνωστή του κυρία, η οποία δε θέλησε να αποκαλύψει το όνομά της. Όπως περιέγραψε, ο κατηγορούμενος της ζητούσε συνεχώς χρήματα, γεγονός που της φάνηκε περίεργο.

«Εγώ τον πρώην ιερέα τον γνώρισα μέσα από το FB. Μιλούσαμε. Μου έκανε εντύπωση ότι ζητούσε κάποια χρήματα, για να τα δώσει σε κάποιο μοναχό στο Άγιο Όρος για να αγοραστεί μια σόμπα. Μιλούσαμε κάποιους μήνες. Μου είχε ζητήσει χρήματα για να βάλει κάρτα στο κινητό του και του είχα πει ότι δεν μπορώ να του στείλω. Παραξενεύτηκα. Δεν μου ζητούσε πολλά χρήματα», περιέγραψε.

«Μου κάνει εντύπωση που βγαίνουν και λένε ότι είναι ψυχικά διαταραγμένος. Ένας άνθρωπος που επικοινωνεί, που ο λόγος του είναι φυσιολογικός, έκανε μία τέτοια αποτρόπαια πράξη. Βρήκε τόσο εύκολα αυτό το υγρό. Μιλούσαμε κανονικά, καταλάβαινε, ρωτούσε για εμένα, του ζητούσα να κάνει προσευχή για την οικογένειά μου. Το μόνο που με παραξένεψε ήταν ότι ζητούσε χρήματα. Ένας άνθρωπος της εκκλησίας δε ζητάει από τον κόσμο χρήματα για δικό του όφελος», συνέχισε η ίδια.

«Μου είχε πει να συναντηθούμε αν έρθει κάποια στιγμή στην Αθήνα. Και είχα πει ότι μπορούμε να βγούμε έξω για καφέ και να γνωρίσει την οικογένειά μου. Μετά τα χρήματα που μου ζητούσε και αυτό το περιστατικό, τον διέγραψα, σαν να τρόμαξα, να κατάλαβα ότι κάτι πάει λάθος», κατέληξε.

«Είχε φάει λεφτά από όλο το χωριό»
«Τον γνώρισα από τις πρώτες ημέρες που ήρθε στη μητρόπολη της Βέροιας και εγκαταστάθηκε στο χωριό Αγία Βαρβάρα. Ήταν ένας περίεργος τύπος. Πρέπει να ασχοληθεί μόνο ο εισαγγελέας με αυτή την εγκληματική πράξη. Στο παρελθόν απειλούσε τους διαδόχους τους εδώ στην Αγία Βαρβάρα. Τον ιερέα που ξεχρέωσε όλα τα χρέη που είχε δημιουργήσει στην ενορία της Αγίας Βαρβάρας. Τον απειλούσε, του έλεγε “θα σε κάψω, θα σε σκοτώσω”. Αυτά όλα μέχρι πριν ένα μήνα. Πήγαινε στο αστυνομικό τμήμα ο άνθρωπος και κατήγγειλε τις απειλές», περιέγραψε από την πλευρά του ο δημοσιογράφος Απόστολος Εμανουηλίδης.

«Είχε φάει λεφτά από όλο το χωριό, το είχε ρημάξει, παίρνοντας δανεικά και αγύριστα», πρόσθεσε ο ίδιος.

Απειλούσε τους ιεράρχες και μετά τη σύλληψή του
«Αν ο εισαγγελέας ζητήσει και παραλάβει την εκκλησιαστική δικογραφία, θα βγάλει πολλά συμπεράσματα. Το θέμα των απειλών ήταν συχνό φαινόμενο. Όταν έγινε το περιστατικό στη Μονή Πετράκη, τον συνάντησα στο προαύλιο και ενώ τον κρατούσαν οι αστυνομικοί μου είπε ότι “εσένα θα σε κανονίσω αργότερα”. Όλα ξεκίνησαν όταν συνελήφθη με ναρκωτικές ουσίες στην κατοχή του», τόνισε στο ίδιο θέμα ο αρχιμανδρίτης Σεβαστιανός.

Πηγή megatv.com

Ροή Ειδήσεων

31/07/2021 | 00:11

Νίκη Λυμπεράκη: Αποχαιρέτησε το OPEN η κορυφαία παρουσιάστρια-«Τιμή μου που με εμπιστευτήκατε», είπε στους τηλεθεατές

30/07/2021 | 23:31

Πέτρος Φιλιππίδης: Για δεύτερη μέρα στο κελί – Βρίσκεται ακόμα σε σοκ ενώ παραμένει σε καραντίνα (vid)

30/07/2021 | 23:10

Κορονοϊός – Παπαευαγγέλου: Τα παιδιά μου θα τα βάλω σε καραντίνα για λίγες μέρες όταν γυρίσουν από διακοπές

30/07/2021 | 22:44

Δάφνη: Σε διαθεσιμότητα οι αστυνομικοί που αγνόησαν τις καταγγελίες για ενδοοικογενειακή βία πριν το έγκλημα

30/07/2021 | 22:43

Στέφανος Ντούσκος: Η μητέρα του συγκινήθηκε μιλώντας για τη στιγμή που ακουγόταν ο Εθνικός Ύμνος για το παλικάρι της! (vid)

30/07/2021 | 22:38

Αττική: Διακοπές ρεύματος λόγω του καύσωνα – Έκκληση για ορθή χρήση ηλεκτρικού και νερού

30/07/2021 | 22:22

Θεοκλής Ζαούτης στο TheCaller: «Αν δεν εμβολιάσουμε τα παιδιά, θα μείνει κενό στο τείχος ανοσίας»

30/07/2021 | 22:18

Φρίκη στην Ινδία: Μια 17χρονη ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από συγγενείς της επειδή φόρεσε τζιν

30/07/2021 | 22:12

Καύσωνας: Οι περιοχές που ξεπέρασε τους 43 βαθμούς – Δεν θα πέσει κάτω από τους 30 βαθμούς το θερμόμετρο

30/07/2021 | 21:39

ΕΛ.ΑΣ: Το νέο σχέδιο για τα «κόκκινα νησιά» – Μυστικοί αστυνομικοί με κάμερες σε βίλες-κλαμπ (ΒΙΝΤΕΟ)

30/07/2021 | 21:38

Αιγάλεω: 18χρονος ντελιβεράς επεδείκνυε το μόριο του σε κοπέλες και τις θώπευε! (vid)

30/07/2021 | 21:18

Πηνελόπη Αναστασοπούλου: Η πρώτη της αντίδραση μετά την προφυλάκιση Φιλιππίδη! (vid)

30/07/2021 | 21:08

Άρης: Τραγωδία για το νέο του μεταγραφικό απόκτημα Λούμορ Αγιεγκμπένι – Πέθανε το 4 εβδομάδων μωρό του

30/07/2021 | 20:59

ΗΠΑ: Κυκλοφορούσε επί μήνες έχοντας νεκρά τα ανίψια της σε βαλίτσα στο πορτ-μπαγκάζ του αυτοκινήτου

30/07/2021 | 20:49

Βερολίνο: Πυροβολισμοί και μαχαιριές έξω από κατάστημα – Πληροφορίες για αρκετούς τραυματίες
Πέτρος Φιλιππίδης: Νέες αποκαλύψεις – Γυναίκα αστυνομικός καταγγέλλει ότι της “όρμηξε” στο θέατρο
Δάφνη: Την «έσφαξε» επειδή τη ζήλευε – Ο καβγάς πριν από το άγριο φονικό
Δάφνη: Η προφητική ανάρτηση της γειτόνισσας – Είχε προειδοποιήσει εδώ και 19 ημέρες, καλώντας την Αστυνομία!
Βιασμός στα Πετράλωνα: Σοκάρουν οι διάλογοι του δράστη με τη μητέρα του
Δημήτρης Λγνάδης: Βρέθηκε ξεχασμένο USB που «καίει» τον προφυλακισμένο ηθοποιό και σκηνοθέτη
Σοκ στη Ζάκυνθο: 44χρονος βίαζε και κακοποιούσε γυναίκα επί τέσσερα χρόνια