Αθήνα

8 oC

αίθριος καιρός

Μοτοπορεία υπέρ του Κουφοντίνα στα Εξάρχεια και συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο!

Μετά το πρωινό ντου του Ρουβίκωνα στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, μοτοπορεία υπέρ του καταδικασθέντος τρομοκράτη  για συμμετοχή στη «17 Νοέμβρη» Δημήτρη Κουφοντίνα διοργανώνει σήμερα στις έξι το απόγευμα στα Εξάρχεια η συνέλευση αλληλεγγύης την ίδια ώρα που παραμένει νοσηλευόμενος στο Γενικό Κρατικό Νίκαιας.

Μάλιστα για τις 19:30 έχει προγραμματιστεί συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από το νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση που αναρτήθηκε σε σελίδα του αντιεξουσιαστικού χώρου ο Δημήτρης Κουφοντίνας συνεχίζει την απεργία πείνας και αρνείται οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια, κάτι που κατέστησε σαφές και γραπτώς.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

«Δ. Κουφοντίνας: Αρνούμαι οποιαδήποτε ιατρική βοήθεια! Ολοι/ες στη μοτοπορεία και τη συγκέντρωση αλληλεγγύης στον απεργό πείνας Δ. Κουφοντίνα.

Αύριο (σήμερα) Δευτέρα 11 του Ιούνη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας θα βρίσκεται στη 13η μέρα απεργίας πείνας. Η συνέλευση αλληλεγγύης καλεί σε μοτοπορεία (που θα ξεκινήσει στις 6μμ από την πλατεία Εξαρχείων) και σε συγκέντρωση αλληλεγγύης στις 7,30μμ έξω από το Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο της Νίκαιας, στο οποίο νοσηλεύεται ο απεργός πείνας.

Στο μεταξύ, μολονότι ανέλαβε ο νέος εισαγγελέας στη φυλακή Κορυδαλλού, δεν έχει γίνει καμιά κίνηση σύγκλησης του Συμβουλίου Φυλακής (που υπάρχει πλέον σε πλήρη σύνθεση), ώστε να εξετάσει το αίτημα του Δ. Κουφοντίνα για χορήγηση κανονικής άδειας, που εκκρεμεί εδώ και πάνω από δυο μήνες.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, με σημερινή του δήλωση εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον τούρκο αγωνιστή Τουργκούτ Καγιά, ο οποίος βρίσκεται επίσης σε απεργία πείνας για να μην εκδοθεί στο τουρκικό καθεστώς.

Παράλληλα, ο Δημήτρης Κουφοντίνας ξεκαθάρισε για μια ακόμα φορά ότι συνεχίζει την απεργία πείνας, αρνούμενος να δεχτεί ιατρική βοήθεια. Μετά από αίτημα των γιατρών, το κατέστησε σαφές και γραπτώς, δηλώνοντας ότι αρνείται να πάρει οποιοδήποτε σκεύασμα σακχάρου.

Νίκη στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα

Άμεση χορήγηση τακτικής άδειας και άρση του εισαγγελικού βέτου».

Send this to a friend