Αθήνα

15 oC

βροχοπτώσεις μέτριας έντασης

Μπαράζ επαναπροωθήσεων προσφύγων και μεταναστών ετοιμάζει η κυβέρνηση από το 2020 (vid)

Ξεπέρασαν τους 400 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν τις τελευταίες 24 ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας να γίνεται όλο και πιο εκρηκτική.

Ξεπέρασαν τους 400 οι πρόσφυγες και μετανάστες που έφτασαν τις τελευταίες 24 ώρες στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, με την κατάσταση στα κέντρα φιλοξενίας να γίνεται όλο και πιο εκρηκτική.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, τις τελευταίες 24ωρες 423 άτομα μπήκαν στη χώρα. Οι βάρκες που ξεκίνησαν από τα τουρκικά παράλια αποβίβασαν σε Αλεξανδρούπολη, Λέσβο, Χίο, Σάμο, Φαρμακονήσι, Κάλυμνο, Κω, Σύμη και Ρόδο.

Την ώρα, που η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής της Σάμου είναι εκρηκτική. Για τρίτη συνεχή ημέρα, πρόσφυγες και μετανάστες διαμαρτυρήθηκαν για τη συνθήκες φιλοξενίας ενώ ζητούν τον απεγκλωβισμό τους.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν μεταφερθεί από τα νησιά στην ενδοχώρα 20.000 αιτούντες άσυλο.

Μπαράζ επαναπροωθήσεων

Από την 1η Ιανουαρίου του 2020, θα αρχίσουν να επαναπροωθούνται πρόσφυγες και μετανάστες στην Τουρκία, όπως προβλέπει ο νέος μεταναστευτικός νόμος που προωθεί η κυβέρνηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Alpha, ανώτεροι αξιωματούχοι του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη φαίνεται να γνωρίζουν καλά τους διαύλους επικοινωνίας που χρησιμοποιούν οι διακινητές, προκειμένου να ενημερώνουν πρόσφυγες και μετανάστες για το πώς θα φτάσουν από τα τουρκικά παράλια στη χώρα μας.

Αυτούς τους διαύλους, όπως τονίζουν, τους έχουν μελετήσει πάρα πολύ καλά και πλέον γνωρίζουν πώς θα τους χρησιμοποιήσουν για να ενημερώσουν με τη σειρά τους, διακινητές και άμεσα ενδιαφερόμενους και να περάσουν το μήνυμα ότι η χώρα δεν θα είναι ξέφραγο αμπέλι.

Ότι όποιος δεν έχει νόμιμα έγγραφα θα γνωρίζει ότι δεν θα μπορεί να περάσει στην Ελλάδα από τα τουρκικά παράλια.

Δείτε το βίντεο από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha:

Send this to a friend