Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Μπαράζ πληρωμών ενόψει Πάσχα: Επιδόματα σε εργαζόμενους, άνεργους, γονείς, ενοικιαστές

Το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει μπαράζ πληρωμών ενόψει Πάσχα προκειμένου να τονωθεί η αγορά.

Το Υπουργείο Εργασίας ετοιμάζει μπαράζ πληρωμών ενόψει Πάσχα προκειμένου να τονωθεί η αγορά.

Ο ΕΦΚΑ ανακοίνωσε ότι θα πραγματοποιηθούν νωρίτερα όλες οι πληρωμές προς τους συνταξιούχους και τους ανέργους.

Ειδικότερα:

Το Δημόσιο θα καταβάλει τις συντάξεις τη Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου, όπως και το πρώην ΙΚΑ.

Μία μέρα νωρίτερα, Μεγάλη Τρίτη 23 Απριλίου, θα καταβληθούν οι συντάξεις όσων προέρχονται από τον πρώην ΟΑΕΕ και τον πρώην ΟΓΑ.

Όλες οι επικουρικές συντάξεις, όπως ανακοίνωσε το Ενιαίο Ταμείο Επικουρικής Ασφάλισης και Εφάπαξ Παροχών (ΕΤΕΑΕΠ), θα καταβληθούν στους δικαιούχους τη Μεγάλη Πέμπτη 25 Απριλίου 2019.

Πριν από το Πάσχα, όπως συνέβη και πριν από τα Χριστούγεννα, ο Οργανισμός Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ) σχεδιάζει την καταβολή των προβλεπόμενων ποσών στους δικαιούχους των προγραμμάτων του. Οι πιθανότερες ημερομηνίες είναι τις πρώτες μέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και έως τη Μ. Τετάρτη 24 Απριλίου.

Το Euro2day.gr αναφέρει ότι πιθανότατα Μεγάλη Τετάρτη 24 Απριλίου θα καταβληθεί για πρώτη φορά και το επίδομα ενοικίου, στους δικαιούχους των οποίων οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός Μαρτίου. Τονίζεται ότι συνολικά έχουν καταβληθεί 396.118 αιτήσεις, εκ των οποίων οι 204.671 έχουν ήδη εγκριθεί.

Σημειώνεται ότι στην πρώτη πληρωμή του επιδόματος, θα συμπεριληφθούν όσοι έχουν υποβάλει αίτηση που έχει εγκριθεί εντός του Μαρτίου και θα λάβουν μάλιστα και αναδρομικά ποσά, για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο και Μάρτιο.

Σε όσους οι αιτήσεις εγκρίθηκαν εντός του Απριλίου, οι πληρωμές θα γίνουν στις 20-25 Μαΐου, το επίδομα μηνός Μαΐου, καθώς και αναδρομικά για τους μήνες Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο και Απρίλιο.

24 Απριλίου αναμένεται και η καταβολή του Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης (ΚΕΑ), ενώ για τις ίδιες ημέρες σχεδιάζεται η πληρωμή των αναπηρικών, διατροφικών και λοιπών προνοιακών επιδομάτων (στεγαστικής συνδρομής και ομογενών) και μάλιστα αναδρομικά για τους μήνες έως και τον Απρίλιο.

Οι συντάξεις και τα επιδόματα των ανασφάλιστων υπερηλίκων θα καταβληθούν πριν από το Πάσχα και σύμφωνα με πληροφορίες, ο ΟΠΕΚΑ σχεδιάζει για τη Μεγάλη Εβδομάδα μία εμβόλιμη πληρωμή ποσών Επιδόματος Παιδιού, αντιμετωπίζοντας αστοχίες της πρώτης πληρωμής για περιορισμένο πλήθος δικαιούχων.

Την Παρασκευή 19 Απριλίου, ο ΟΑΕΔ θα προχωρήσει στην καταβολή Δώρου Πάσχα στους τακτικά επιδοτούμενους ανέργους και στους δικαιούχους της ειδικής παροχής μητρότητας.

Send this to a friend