Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Mr Bitcoin: Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στο Παρίσι- Τι καταγγέλλει η Ζωή Κωνσταντοπούλου

Στο Παρίσι βρίσκεται πλέον ο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως «Mr Bitcoin», μετά την εν κρυπτώ, όπως καταγγέλλει η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου μεταφορά του από τη χώρα μας.

Στο Παρίσι βρίσκεται πλέον ο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός και ως «Mr Bitcoin», μετά την εν κρυπτώ, όπως καταγγέλλει η συνήγορός του, Ζωή Κωνσταντοπούλου μεταφορά του από τη χώρα μας.

Ο Αλεξάντερ Βίνικ βρίσκεται, πλέον, σε νοσοκομείο του Παρισιού, αφού εδώ και αρκετές εβδομάδες πραγματοποιεί απεργία πείνας.

Η δικηγόρος του Αλεξάντερ Βίνικ αποκάλυψε μέσα από ανάρτησή της στο Facebook, ότι ο Ρώσος υπήκοος βρίσκεται στο νοσοκομείο «Hotel Dieu» του Παρισιού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου, στη δημοσίευσή της έκανε λόγο για «ισοπέδωση του κράτους Δικαίου» και πρόσθεσε: «Δεν της έχουν επιτρέψει (σ.σ. της γαλλίδας δικηγόρου) ακόμη να τον δει και θα προσπαθήσουν να τον ανακρίνουν απόψε, εξαντλημένο και χωρίς να έχει επικοινωνία ή ενημέρωση».

Υπενθυμίζεται ότι ο Βίνικ κρατείτο στη χώρα μας από το 2017. Νωρίτερα, μεταδόθηκε ότι ο Βίνικ απομακρύνθηκε από ελληνικό νοσοκομείο και η τοποθεσία του ήταν άγνωστη, ενώ είχε απορριφθεί από το ΣτΕ η αίτησή του με την οποία ζητούσε να ακυρωθεί η απόφαση του υπουργού Δικαιοσύνης, Κωνσταντίνου Τσιάρα,με την οποία διατάχθηκε η έκδοσή του στη Γαλλία, εν συνεχεία στις ΗΠΑ και τέλος στη Ρωσία.

Οι ΗΠΑ κατηγορούν τον Ρώσο υπήκοο για ξέπλυμα κεφαλαίων αξίας 4 δισεκατομμυρίων δολαρίων μέσω πλατφόρμας συναλλαγών κρυπτογράφησης. Ο ίδιος έχει αρνηθεί πως έχει διαπράξει είτε ποινικά είτε διοικητικά αδικήματα, αλλά συμφώνησε να εκδοθεί στη Ρωσία. Η Ρωσία και η Γαλλία ζητούν, επίσης, την έκδοσή του Βίνικ με άλλες κατηγορίες.

Η ομάδα υπεράσπισης του «Mr Bitcoin» αναφέρουν πως οι ελληνικές αρχές «αποκρύπτουν στοιχεία και υποκρίνονται ότι δεν γνωρίζουν τίποτα».

Send this to a friend