Αθήνα

11 oC

αραιές νεφώσεις

Μυστήριο με καταγγελία περί απόπειρας αρπαγής ανηλίκου στην Θεσσαλονίκη- Τι λέει η μητέρα του παιδιού

Μυστήριο καλύπτει την καταγγελία περί απόπειρας αρπαγής ενός ανήλικου παιδιού που φοιτά στο 6ο Διαπολιτισμικό Σχολείο Κορδελιού.

Μυστήριο καλύπτει την καταγγελία περί απόπειρας αρπαγής ενός ανήλικου παιδιού που φοιτά στο 6ο Διαπολιτισμικό Σχολείο Κορδελιού.

Την καταγγελία έκανε η ίδια η μητέρα του παιδιού, ενώ την έκανε γνωστή στο Facebook του ο διευθυντής του σχολείου, Στέργιος Παπαδόπουλος.

Η καταγγελία του κ. Παπαδόπουλου αναφέρει:

"ΠΡΟΣΟΧΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΜΑΣ. ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΝΟΥ ΤΟΥΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΤΟ ΚΟΡΔΕΛΙΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..Πριν από λίγη ώρα ένας γονιός του σχολείου μου έστειλε το παρακάτω μήνυμα ότι σήμερα γυρνώντας από το σχολείο το παιδί του για το σπίτι ένας άντρας του ζήτησε να τον βοηθήσει να διαβάσει ένα κουδούνι σε μια πολυκατοικία που τάχα δεν ήξερε να διαβάζει ο ίδιος. Ο γιος της και «μπράβο του» φυσικά δεν πλησίασε γιατί είδε και ένα άσπρο βανάκι κοντά στον άντρα. Άρχισε να τρέχει και είδε ότι τον ακολουθούσαν. Το παιδί όπως ήταν λογικό φοβήθηκε πολύ. Ευτυχώς έφτασε σπίτι σώος και αβλαβής. Μόλις έφτασε πήρε τηλέφωνο το γονέα και του είπε με τρεμάμενη φωνή το τι έγινε. Ο γονέας πήρε τηλέφωνο το "100" και είπε για το περιστατικό. Η αστυνομία μάλιστα είπε στο γονέα ως συμβουλή ότι εκτός από το να μην πλησιάζουν και να τρέχουν να φωνάζουν και βοήθεια και να μπαίνουν σε μαγαζί. Ως Διευθυντής σχολείου είμαι υποχρεωμένος να ενημερώσω την τοπική κοινωνία και όχι μόνο για το συμβάν".

Η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης διαψεύδει ότι υπήρξε καταγγελία για απόπειρα αρπαγής ανηλίκου από γονέα μαθητή.

Ο διευθυντής του σχολείου, ωστόσο, επανήλθε με νεώτερη ανάρτηση στο Facebook, με την οποία απαντά σε εκείνους που τον κατηγόρησαν ότι διαδίδει μία ψευδή είδηση. Ο κ. Παπαδόπουλος αναφέρει ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από το αρμόδιο τμήμα της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης και ότι οι αστυνομικοί του είπαν ότι όντως υπάρχει καταγγελία η ο οποία ερευνάται.

Η δεύτερη ανάρτηση του κ. Παπαδόπουλου:

"ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΓΟΝΙΟΥ. Επειδή από το πρωί διαβάζω αρκετές και διαφορετικές απόψεις , θέλω να τονίσω και να ξεκαθαρίσω ξανά ότι ως διευθυντής του συγκεκριμένου σχολείου είμαι υποχρεωμένος αφού υπάρχει μια καταγγελία από ένα γονιό του σχολείου μου στην αστυνομία και το τόνισα "η κυρία (γονιός) πήρε χτες το βράδυ στο "100". Ούτε στην ασφάλεια, ούτε στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, εγώ είμαι υποχρεωμένος να το αναφέρω στα παιδιά και στους γονείς του σχολείου μου, ως συμβουλή και προφύλαξη. Καλό κάναμε, όχι κακό. Μάλιστα επειδή διαβάζω συνέχεια ότι δεν έγινε η καταγγελία από τη μητέρα του παιδιού, σας διαβεβαιώ ότι σήμερα με πήραν από την Αστυνομική Διεύθυνση Θεσ/νίκης (Τμήμα Ανηλίκων) και μου είπαν ότι πραγματικά ερεύνησαν και βρήκαν ότι έγινε η παραπάνω καταγγελία από τη συγκεκριμένη μητέρα και μάλιστα από εκεί βρήκαν και τα στοιχεία της και το τηλέφωνο της και επικοινώνησαν μαζί της για περισσότερες πληροφορίες. Τα υπόλοιπα είναι θέμα της Αστυνομίας, η οποία γνωρίζει πολύ καλά τη δουλειά της και για το τι πρέπει να πράξει. Είναι δυνατόν ο καθένας να παίρνει τηλέφωνο στην αστυνομία ή στο αστυνομικό τμήμα της γειτονιάς του και να ζητεί πληροφορίες και η αστυνομία να είναι υποχρεωμένη να τους πει. Και μετά να βγάζουμε ανακριβείς κάποιους ανθρώπους. Φτάνει στο σημείο ο άλλος να μετανιώνει για την ανάρτηση που έκανε και ο γονιός για την καταγγελία."

Τι ισχυρίζεται η μητέρα του μαθητή

Η μητέρα του μαθητή μίλησε στο ethnos.gr και υποστήριξε ότι και πέρυσι το καλοκαίρι υπήρξαν καταγγελίες για αρπαγή ανηλίκων την ώρα που έκαναν ποδήλατο στην πλατεία του Κορδελιού. «Θα αντιμετωπίσω ακόμη και δράκους αν χρειαστεί προκείμενου να σώσω το παιδί μου».

Send this to a friend