Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέα ανατροπή! Γυναίκα ισχυρίζεται ότι είναι η μαμά της μικρής Βαλεντίν, που υποτίθεται πως έχει πεθάνει εδώ και χρόνια

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, καθώς προκύπτουν όλο και καινούργια στοιχεία για την οικογένειά του παιδιού που βρέθηκε στη Γαλλία.

Σε θρίλερ εξελίσσεται η υπόθεση της 7χρονης Βαλεντίν, καθώς προκύπτουν όλο και καινούργια στοιχεία για την οικογένειά του παιδιού που βρέθηκε στη Γαλλία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, αργά το μεσημέρι της Τετάρης εμφανίστηκε στις γαλλικές αστυνομικές αρχές στην Σεντ Ετιέν δικηγόρος ο οποίος υποστήριξε ότι εκπροσωπεί την μητέρα της μικρής Βαλεντίν. Με την διαφορά ότι μέχρι σήμερα και σύμφωνα με τα λεγόμενα του πατέρα της η μητέρα της μικρής είχε πεθάνει πριν από χρόνια!

Οι Αρχές προσπαθούν να εξακριβώσουν τα λεγόμενα της γυναίκας, η οποία, όπως είπε, βρίσκεται στη Γαλλία παράνομα και χωρίς χαρτιά και γι’ αυτό κρυβόταν και ότι γι’ αυτό το λόγο τώρα που πήρε τη συγκεκριμένη τροπή η υπόθεση, εμφανίστηκε μέσω ενός δικηγόρου.

Οι Αρχές είναι ακόμη σε διαδικασία να εξακριβώσουν τι συμβαίνει κι αν πράγματι η γυναίκα είναι αυτή που ισχυρίζεται ότι είναι.

Το χρονικό

Το κορίτσι εξαφανίστηκε στις 23 Δεκεμβρίου από το Παγκράτι.

Στην ανακοίνωση που είχε βγάλει τότε το Χαμόγελο του Παιδιού ανέφερε:

«Στις 23/12/2019, στις 16:00, εξαφανίστηκε από το Παγκράτι Αττικής η Valentine Ablavykaka, 7 ετών, με καταγωγή από το Κονγκό. Το «Χαμόγελο του Παιδιού» ενημερώθηκε για την εξαφάνιση της ανήλικης σήμερα, 25.12.2019, απογευματινές ώρες και προχώρησε άμεσα στην ενεργοποίηση του μηχανισμού AMBER ALERT HELLAS».

Λίγο αργότερα πληροφορία που έφτασε στην εκπομπή «Φως στο τούνελ» οδήγησε τις έρευνες και εκτός Ελλάδας και συγκεκριμένα στη Γαλλία.

Οι αστυνομικοί είχαν ήδη βρει πλαστά έγγραφα του πατέρα της 7χρονης και φίλων του σε φιλικό του σπίτι. Με αυτή την αφορμή τον κράτησαν και εξετάστηκε κατά την διάρκεια της νύχτας από έμπειρα στελέχη του Τμήματος Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής όπου εκεί ομολόγησε το τι είχε γίνει. Μέχρι εκείνη την στιγμή ήταν αρνητικός στις απαντήσεις που έδινε.

Η ομολογία του πατέρα

Ο πατέρας ομολόγησε χθες, Τρίτη, στις Αρχές πως ήταν αυτός που έστειλε την κόρη του στη Γαλλία για να μπορέσει να έχει μία καλύτερη τύχη.

Αποφάσισε να δηλώσει την εξαφάνιση της μικρής καθώς φοβήθηκε μήπως έχει μπλεξίματα με τον νόμο. Η οικογένεια είχε αντιμετωπίσει ιδιαίτερα δύσκολες καταστάσεις με την αστυνομία του Κονγκό, όταν έφευγε από την πατρίδα της. Όπως είπε, είχε συχνή επαφή με το παιδί του, που δήλωνε ευτυχισμένο στη Γαλλία.

Σήμερα το πρωί, παρουσία αστυνομικών, υπήρξε βιντεοκλήση του πατέρα με την ανήλικη κόρη του, η οποία εμφανίστηκε σε καλή κατάσταση.

Πάντως, οι αστυνομικοί δεν σταματούν την έρευνα και συνεχίζουν μέχρι να διαπιστώσουν τον ακριβή βαθμό συγγένειας που έχει ο πατέρας με τη νεαρή κοπέλα που παρέλαβε το παιδί.

Send this to a friend