Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Δεν περνάνε οι μέρες για τους δυο Έλληνες στρατιωτικούς- Νέα επικοινωνία με τους γονείς τους

Τηλεφωνική επικοινωνία διάρκειας 10 λεπτών με τους γονείς τους είχαν την Τετάρτη οι δύο Έλληνες στρατιωτικοί που κρατούνται στις φυλακές της Αδριανούπολης, από την 1η Μαρτίου, μετά τη σύλληψή τους από τους Τούρκους στρατιωτικούς.

Όπως μετέδωσε ο ΑΝΤ1, το αίτημά τους ήταν να τους πάνε στο επισκεπτήριο της Παρασκευής καινούργια βιβλία για να περνούν τις ώρες τους. Η αγωνία των γονιών για τα δύο παιδιά ήταν αν τους φέρονται καλά οι Τούρκοι κάτι που αποκόμισαν μετά τη συνομιλία.

Οι δύο στρατιωτικοί καθησύχασαν και εμψύχωσαν τους γονείς τους, λέγοντάς τους πως όλα θα πάνε καλά.

Τώρα ετοιμάζονται για το επερχόμενο επισκεπτήριο της Παρασκευής 30ης Μαρτίου, το τρίτο στις φυλακές.

Συνεχείς τουρκικές προκλήσεις

Την ίδια στιγμή, εξάλλου, με αμείωτο ρυθμό συνεχίζονται οι τουρκικές προκλήσεις, με πρωταγωνιστή αυτή την φορά τον Τούρκο υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου, ο οποίος υποστήριξε ότι «το καθεστώς κυριαρχίας κάποιων νησίδων και βραχονησίδων και τα γύρω από αυτά θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο, δεν έχουν καθοριστεί με κάποια ισχύουσα διεθνή συμφωνία μεταξύ της Τουρκίας και της Ελλάδας και είναι αλήθεια ότι εξαιτίας αυτού του γεγονότος δημιουργούνται μία σειρά από προβλήματα».

Eξάλλου, στο πλαίσιο του εθνικιστικού παροξυσμού, στον οποίο έχουν επιδοθεί οι Τούρκοι εντάσσονται και όσα είπε και έκανε ο κυβερνήτης της Καισαρείας Νετσατί Σεντούρκ, που κραδαίνοντας ένα γιαταγάνι στο ένα χέρι και ένα μεγάφωνο στο άλλο βγήκε στο μπαλκόνι του κυβερνείου και απευθυνόμενος στο πλήθος που είχε συγκεντρωθεί αναφώνησε πως «θα μπούμε στη Μοσούλη και στην Ιερουσαλήμ».

Send this to a friend