• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 05:53

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέα και όμορφη γυναίκα το «βαθύ λαρύγγι» που αποκάλυψε το κύκλωμα με τα αντικαρκινικά φάρμακα - Πώς οδήγησε τις Αρχές στα ίχνη τους

Μια γυναίκα ήταν το πρόσωπο-κλειδί που οδήγησε τους αστυνομικούς στα ίχνη της σπείρας που διακινούσε παράνομα τα αντικαρκινικά φάρμακα στο εξωτερικό.

Πρόκειται για μια νέα και όμορφη γυναίκα, η οποία είναι γνωστή στον χώρο της Υγείας και κατείχε υψηλό αξίωμα. Η συγκεκριμένη γυναίκα είχε ενημερώσει το 2015 τον τότε υπουργό Υγείας Παναγιώτη Κουρουμπλή για την υπόθεση με τα αντικαρκινικά φάρμακα. Σύμφωνα με το Έθνος, του είπε ότι στην Ιταλία και τη Γερμανία κυκλοφορούν ακριβά αντικαρκινικά σκευάσματα τα οποία προέρχονται από την Ελλάδα.

Αρχικά έγινε κρυφή σύσκεψη με τον Υπουργό, τη γυναίκα και μερικά στελέχη και λίγο αργότερα ξεκίνησαν οι έλεγχοι στα νοσοκομεία Θεαγένειο και Παπανικολάου στη Θεσσαλονίκη, αλλά και σε δυο ακόμη δημόσια νοσοκομεία της Αθήνας, όπως και σε δυο ιδιωτικές κλινικές στην πρωτεύουσα.  Χρειάστηκαν 3 χρόνια για να φτάσουν στα ίχνη τους οι αστυνομικοί. Όπως διαπιστώθηκε, το κύκλωμα εξασφάλιζε από ογκολογικά νοσοκομεία τα φάρμακα και τα διοχέτευε στις ευρωπαϊκές αγορές.

Μάλιστα, δεν δίσταζαν να παρέχουν μικρότερη δόση φαρμάκου στους καρκινοπαθείς, η οποία δεν είχε αποτέλεσμα,  προκειμένου να εξασφαλίσουν περισσότερη ποσότητα για να την πουλήσουν στο εξωτερικό.

Σημειώνεται ότι μυστήριο αποτελεί η υπόθεση της γιατρού από το Λαϊκό που εξαφανίστηκε μαζί με τον δημοσιογράφο συζυγό της, λίγο πριν ξεσπάσει το σκάνδαλο...

 

Send this to a friend