Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέα στοιχεία για την απαγωγή Λεμπιδάκη - Κουράγιο και ελπίδα προσπαθούσε να δώσει στα παιδιά του

Νέα στοιχεία προκύπτουν από τις καταθέσεις των συλληφθέντων για την υπόθεση Λεμπιδάκη και έρχονται ώρα με την ώρα στο φως της δημοσιότητας.

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε στην κατάθεσή του 45χρονος αγρότης από τον Πρινέ Ρεθύμνου, ο οποίος εκτελούσε χρέη φρουρού στα κρυσφήγετα που κρατούσαν τον επιχειρηματία, Μιχάλη Λεμπιδάκη φαίνεται πως εμπλέκονται στην απαγωγή και δύο Ρώσοι.

Όπως αναφέρει ο 45χρονος δήλωσε στην κατάθεσή του ότι «ένας γνωστός μου άνδρας Ρωσικής καταγωγής τον οποίο έλεγα εγώ με το όνομα Γιάννη και είχε δουλέψει για μένα στο παρελθόν ως εργάτης, με προσέγγισε λέγοντάς μου ότι μπορώ να κάνω μια δουλειά για κάποιον άλλον φίλο του Ρώσο και να βγάλω χρήματα».

Ο Μιχάλης Λεμπιδάκης προσπαθούσε να δώσει κουράγιο και ελπίδα στους δικούς του ανθρώπους, παρά το γεγονός ότι ζούσε τον εφιάλτη του στα χέρια των απαγωγέων του.

Στις επιστολές που έστειλε στην οικογένειά του και έρχονται στο φως της δημοσιότητας φαίνεται να κάνει σχέδια με τα παιδιά του για διακοπές το Σεπτέμβριο, ενώ τους δίνει κουράγιο για να αντέξουν αυτή την περιπέτεια.

Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, στην επιστολή που έστειλε με ημερομηνία 22 Αυγούστου 2017 στα παιδιά του γράφει:

«Αγόρια μου ....καταλαβαίνω τη μεγάλη δοκιμασία που περάσατε. Μου δείχνει πως την ευτυχία στη ζωή δεν πρέπει να την θεωρούμε δεδομένη και πρέπει να έχουμε ψυχική δύναμη για τα δύσκολα που μπορεί να έρθουν...Θέλω να πιστεύω πως παρά το μεγάλο σοκ και την αγωνία σας μπορείτε να ανταποκριθείτε στα μαθήματά σας και ότι σταθήκατε όσο μπορούσατε δίπλα στη μανούλα, τον παππού, τη γιαγιά, το θείο, δίνοντάς τους κουράγιο με την νεανική σας αισιοδοξία.

Αγωνιώ να βρεθώ δίπλα σας για να μου πείτε τα σχέδιά σας και να συζητήσουμε για αυτά. Ελπίζω και εύχομαι να έχουμε λίγο χρόνο μαζί το Σεπτέμβρη όπου, όποτε και να θέλετε να κλείσουμε! Σας σκέφτομαι και σας αγαπώ με όλη τη δύναμη της ψυχής μου. Θέλω να σας δω να προοδεύετε να δημιουργείτε. Μα πιάνω απ´όλα να είστε ασφαλείς και ευτυχισμένοι και άνθρωποι αγαπητοί στην κοινωνία.

Ο μπαμπάς σας».

Send this to a friend