Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Στοιχεία-«φωτιά» για τον σύντροφο της φοιτήτριας που βούτηξε στο κενό από τις εστίες – Διώκεται επειδή διέρρευσε ροζ βίντεο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως για την αυτοκτονία της 21χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή που βούτηξε στο κενό το 2016 από τον 9ο όροφο στις εστίες στη Θεσσαλονίκη. 

Η άτυχη φοιτήτρια έπεσε θύμα διαδικτυακού μπούλινγκ και αυτοκτόνησε όταν είδε τις γυμνές φωτογραφίες της να κάνουν τον γύρο του διαδικτύου τον Νοέμβριο του 2016. Τις είχε τραβήξει ο πρώην σύντροφός της και τις είχε ανεβάσει εν αγνοία της, στο διαδίκτυο. Σύμφωνα με έρευνα της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, η 21χρονη δεχόταν απειλές από πρόσωπα που απέκτησαν στην κατοχή τους γυμνές φωτογραφίες της, αλλά και βίντεο από ιδιωτικές στιγμές της!

Ο πρώην σύντροφός της θα λογοδοτήσει ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων Γιαννιτσών, καθώς η Εισαγγελία Πρωτοδικών Γιαννιτσών ολοκλήρωσε την προκαταρκτική έρευνα που διενήργησε και προχώρησε στην άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του για παράνομη δημοσιοποίηση προσωπικών δεδομένων.

Ο πρώην σύντροφός «χωρίς καμία έγκριση μετέδωσε, ανακοίνωσε και κατέστησε προσιτή σε μη δικαιούμενα πρόσωπα ευαίσθητα δεδομένα της Κοεμτζή Γαλήνης». Τότε, ο σύντροφός της δεν είχε κλείσει τα 18 του χρόνια γι'αυτό θα λογοδοτήσει ενώπιον του Δικαστηρίου Ανηλίκων.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, ο φοιτητής «έχοντας στην κατοχή του γυμνές φωτογραφίες της παθούσας, καθώς και ένα βίντεο της παθούσας από την ημέρα της γυμνής φωτογράφισής της, είτε ευαίσθητα δεδομένα που αφορούσαν την ερωτική της ζωή, χωρίς κανένα δικαίωμα τα παρέδωσε σε άγνωστο αριθμό ανθρώπων, επιτρέποντάς τους να λάβουν γνώση των ευαίσθητων δεδομένων της παθούσας και ανακοινώνοντας προς αυτούς ευαίσθητα δεδομένα της παθούσας που αφορούσαν την ερωτική της ζωή. Στην πράξη αυτή προέβη χωρίς κανένα νόμιμο δικαίωμα και χωρίς τη συναίνεση της παθούσας».

Όπως έγινε γνωστό, νέες καταθέσεις φτάνουν στις ανακριτικές Αρχές και οι δικαστικές Αρχές σε Γιαννιτσά και Θεσσαλονίκη ερευνούν το ενδεχόμενο εμπλοκής κι άλλων προσώπων.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο της οικογένειας της άτυχης Λίνας, Αντώνη Ξυλουργίδη: «Πρόκειται για μια υπόθεση που ξεκίνησε τον Δεκέμβριο του 2017 και τότε πίστευαν κάποιοι ότι είναι μια απλή αυτοκτονία. Ομως τώρα έρχονται σταδιακά στην επιφάνεια τα πραγματικά κίνητρα των υπευθύνων και αποκαλύπτεται ότι κάποιοι δεν έχουν πει όλη την αλήθεια. Εμείς θα συνεχίσουμε να προσκομίζουμε στοιχεία και είμαστε βέβαιοι πως αυτή η ποινική δίωξη είναι μόνο η αρχή». 

Send this to a friend