Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέες αλλαγές στην ύλη των Θρησκευτικών! Εκτός Άσιμος, Ριάνα, Σαββόπουλος με απαίτηση της Εκκλησίας

Νέες αλλαγές στην ύλη των Θρησκευτικών! Εκτός Άσιμος, Ριάνα, Σαββόπουλος με απαίτηση της Εκκλησίας

Ύλη για ύλη φαίνεται πως δεν μπορεί να στεριώσει στο πολύπαθο μάθημα των Θρησκευτικών μιας και η Εκκλησία στέλνει στο… πυρ το εξώτερον ορισμένα κομμάτια.

Συγκεκριμένα, η Εκκλησία με τις ευλογίες της κυβέρνησης αφαιρεί από την υφιστάμενη ύλη τον Διονύση Σαββόπουλο, το Νικόλα Ασιμο, την Ριάνα αλλά και μια γελιογραφία του Economist.

Σύμφωνα με τον Μικροπολιτικό των Νέων, ο Μητροπολίτης Ύδρας, Εφραίμ, που συμμετείχε στην επιτροπή διαλόγου της Εκκλησίας με την Πολιτεία ανακοίνωσε στην Ιεραρχία ότι ζήτησε και έγινε δεκτό να φύγει το τραγούδι της Ριάνα, Umbrella από το βοηθητικό εκπαιδευτικό υλικό των Θρησκευτικών της Α Λυκείου.

Επίσης, απαιτήθηκε να μείνουν εκτός ύλης οι στίχοι του τραγουδιού του Νικόλα Άσιμου «Ο Μπαγάσας» αλλά και η «Συννεφούλα» του Διονύση Σαββόπουλου.

Αφαιρέθηκε επίσης από την ύλη του Λυκείου και από το εκπαιδευτικό υλικό μια γελοιογραφία του Economist για τους θρησκευτικούς πολέμους. Επίσης, η Εκκλησία ζήτησε στην Α Γυμνασίου να δηλωθεί με σαφήνεια στους μαθητές ότι η γιόγκα δεν είναι γυμναστική αλλά θρησκευτική πρακτική.

Send this to a friend