• Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου
  • 18:23

Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

Παγωμένα Θεοφάνεια! Έρχεται νέο κύμα ψύχους στα τέλη της εβδομάδας- Τι βλέπουν οι μετεωρολόγοι

Νέο κύμα ψύχους αναμένεται να φτάσει στη χώρα μας προς τα τέλη της εβδομάδας, δηλαδή τα Θεοφάνεια, που πέφτουν Παρασκευή, καθώς οι μετεωρολόγοι βλέπουν νέες χιονοπτώσεις και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, κάνουν λόγο για ψυχρές αέριες μάζες που είναι πολικής προελεύσεως, ενώ τα φαινόμενα θα είναι πιο ισχυρά από το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας.

Μάλιστα ο μετεωρολόγος Γρηγόρης Καλλιάνος έγραψε στο facebook: «Ξεκίνησαν να ταξιδεύουν οι ψυχρές αέριες μάζες. Είναι πολικής προέλευσης. Θα περάσουν από την Σκανδιναβία και την κεντρο-ανατολικη Ευρώπη και μέσα στην προσεχή Παρασκευή θα μας επισκεφτούν. Φαίνεται πιο ισχυρό από το προηγούμενο αλλά με λίγη μικρότερη διάρκεια. Πώς θα κινηθεί τελικά το σύστημα; Παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον! Αν έρθει έτσι όπως φαίνεται, ίσως το στρώσει και στο Σούνιο! Πρώτα βέβαια θα «θάψει» πολλές περιοχές της κεντρικής και βόρειας Ελλάδας.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο Σάκης Αρναούτογλου, που έγραψε στην προσωπική του σελίδα στο facebook:

«Αξιόλογη χιονοπτωση - χιονόστρωση και στην Θεσσαλονίκη την ερχόμενη Παρασκευή;

Η αλήθεια είναι ότι και τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία επιμένουν για χιονιά κυρίως βόρειας αλλά και υπόλοιπης ορεινής και ημιορεινής Ελλάδας κυρίως την ερχόμενη Παρασκευή ενώ αρκετά χρόνια έχουν περάσει από τότε που οι προγνωστικές ενδείξεις είναι τόσο ενθαρρυντικές για αξιόλογη χιονόπτωση - χιονόστρωση και στην πόλη της Θεσσαλονίκης!

Θεωρώ όμως πως πρέπει να περιμένουμε έως και την Τετάρτη το πρωί για ασφαλέστερα συμπεράσματα όσον αφορά στις πιθανότητες αυτού του αρκετά σοβαρού σεναρίου με τα σημερινά προγνωστικά στοιχεία».

Πάντως, η ΕΜΥ στην πρόγνωση του καιρού για τις επόμενες μέρες κάνει λόγο για χιονοπτώσεις σε ορεινές και ημιορεινες περιοχές την Παρασκευή των Θεοφανίων και το Σάββατο.