Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΕΛΛΑΔΑ

Νέο κοινωνικό Οδοντιατρείο από τον Δήμο Αθηναίων

Για ένα κοινωνικό οδοντιατρείο που αποτελεί ένα ακόμη βήμα προς την πρόσβαση όλων στις υπηρεσίες υγείας έκανε λόγο ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, σε δήλωσή του με αφορμή την έναρξη λειτουργίας ενός νέου κοινωνικού ιατρείου.

Ο ίδιος τόνισε σχετικά: «Δεν είναι ούτε η αρχή, ούτε το τέλος της προσπάθειας που έχουμε ξεκινήσει για να βρισκόμαστε δίπλα σε όποιον μας έχει ανάγκη. Αυτός είναι ο σκοπός, γι αυτό συνεχίζουμε να δουλεύουμε».

Το Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων άνοιξε τις πόρτες του στο κεντρικό κτίριο του Κέντρου (Πειραιώς 35) για να προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στους εγγεγραμμένους ωφελούμενους του Κ.Υ.Α.Δ.Α., στον άστεγο και στον άπορο πληθυσμό της πόλης.

Το ιατρείο είναι πλήρως εξοπλισμένο με οδοντιατρική έδρα και οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, και προσφέρει πλήρη οδοντοστοματολογικό έλεγχο. Έχει δε ως αποστολή του την πρόληψη και τη θεραπεία των συχνότερων παθολογικών καταστάσεων του στόματος και της γναθοπροσωπικής χώρας.

Οι ευάλωτες κοινωνικά ομάδες του πληθυσμού που δυσκολεύονται να προμηθευτούν ακόμη και τα στοιχειώδη αγαθά είναι οι κύριες ομάδες που παραμελούν σοβαρά τη στοματική τους υγεία, αμελούν τις τακτικές προληπτικές επισκέψεις στον οδοντίατρο, αναβάλλουν τις οδοντιατρικές θεραπείες τους (λόγω του υψηλού κόστους που αυτές έχουν) και αναζητούν υπηρεσίες οδοντιατρικής περίθαλψης μόνο τη στιγμή του επείγοντος.

Διατηρώντας υγιές το στόμα τους, οι πολίτες διατηρούν υγιές και το σώμα τους. Και αυτός είναι ο κύριος στόχος που υπηρετεί το Κοινωνικό Οδοντιατρείο.

Παρεχεόμενες υπηρεσίες

Στο Κοινωνικό Οδοντιατρείο του Κ.Υ.Α.Δ.Α. μπορούν να πραγματοποιηθούν βασικές οδοντιατρικές, θεραπευτικές πράξεις, όπως:

  • εμφράξεις και αντικαταστάσεις παλαιών εμφράξεων (σφραγίσματα)
  • αποτρυγώσεις (καθαρισμοί)
  • διανοίξεις δοντιών για ενδοδοντική θεραπεία (απονευρώσεις)
  • αντιμετώπιση οδονταλγιών και αποστημάτων
  • εξαγωγές δοντιών
  • παρέχονται επίσης υπηρεσίες προληπτικής οδοντιατρικής

Το όραμα έγινε πραγματικότητα χάρη στην πολύτιμη δωρεά της εταιρείας Interamerican και τη στήριξη της εταιρείας Οδοντιατρικά Αποστολίδης. Πολύ σημαντική υπήρξε και η συνεισφορά της Allergan, που δώρισε τον πολύτιμο για τη διάγνωση και τη θεραπεία, οδοντιατρικό ακτινολογικό μηχάνημα, σημειώνεται από τον Δήμο Αθηναίων.

Το συγκεκριμένο ιατρείο έρχεται να συμπληρώσει ιδανικά το παζλ των κοινωνικών ιατρείων που έχει αναπτυχθεί στο Κ.Υ.Α.Δ.Α.: για τη φροντίδα του σώματος (Παθολογικό- Χειρουργικό Κοινωνικό Ιατρείο), του στόματος (Κοινωνικό Οδοντιατρείο), αλλά και της ψυχής (Κοινωνικό Ιατρείο Ψυχικής Υγείας).

Για πληροφορίες και ραντεβού, οι πολίτες μπορούν να απευθύνονται στη γραμματεία των Κοινωνικών Ιατρείων του Κέντρου Υποδοχής και Αλληλεγγύης του Δήμου Αθηναίων, στο τηλέφωνο 210-5246515 (επιλογή 3).

Φονικό στο Κορωπί: Γιατί σκότωσε τον 48χρονο γιο του – Χωρισμένος πατέρας δυο παιδιών το θύμα (vid)
Φονικό στο Κορωπί: «Σκότωσα τον γιο μου, ελάτε να με συλλάβετε»-Πυροβόλησε με καραμπίνα τον 48χρονο γιο του, πατέρα 2 παιδιών (ΦΩΤΟ)
Κορωπί: Πατέρας σκότωσε τον γιο του
Σπύρος Γιατράς: Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών
Κυψέλη-κορονοπάρτι: «Αφοδεύουν στις πόρτες μας και κάνουν σεξ στις πυλωτές», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής (vid)
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 17χρονος ανιψιός του τραγουδιστή Θάνου Ανεστόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)