Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέο κρούσμα: Δασκάλα σε σχολείο της Αττικής κλείδωσε μαθήτρια μέσα στην τάξη

Μετά το πρώτο κρούσμα που συνέβη στη Ρόδο, όπου καθηγητής κλείδωσε μαθητή μέσα στην τάξη, αυτή τη φορά το ίδιο περιστατικό έγινε και στην Αττική.

Μετά το πρώτο κρούσμα που συνέβη στη Ρόδο, όπου καθηγητής κλείδωσε μαθητή μέσα στην τάξη, αυτή τη φορά το ίδιο περιστατικό έγινε και στην Αττική.

Συγκεκριμένα, γονείς καταγγέλλουν ότι δασκάλα κλείδωσε την κόρη τους, μαθήτρια της Δ' Δημοτικού, στην τάξη ενώ η διεύθυνση του σχολείου προσπάθησε να αποκρύψει το γεγονός.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, η μητέρα της 10χρονης μαθήτριας αναφέρει: «Από μόνο του το γεγονός ότι ένα παιδάκι υπήρξε κλειδωμένο μόνο του για 10 -12 λεπτά σε μια τάξη είναι τραυματικό. Δείχνει μέγιστη αμέλεια από την πλευρά του εκπαιδευτικού».

Το περιστατικό συνέβη στις 29 Μαΐου όταν μαθήτρια της τετάρτης δημοτικού κλειδώθηκε από δασκάλα στην αίθουσα. Όπως καταγγέλλουν οι γονείς «υπήρξε απαξίωση του γεγονότος, υποτίμηση του περιστατικού, αρχικά αρνήθηκαν ότι το παιδί κλειδώθηκε με υπαιτιότητα της δασκάλας, μέμφονταν το παιδί και υποστήριζαν ότι ενδεχομένως να κλειδώθηκε από μόνη της».

Όταν η μικρή έμεινε μόνη της στην τάξη, έβαλε μία καρέκλα κάτω από το παράθυρο της τάξης, το ξεκλείδωσε και κρέμασε το κεφάλι της ζητώντας βοήθεια. Μετά από 15 λεπτά εγκλεισμού, το κοριτσάκι απεγκλωβίστηκε τυχαία από άλλη δασκάλα που βρήκε τα κλειδιά και ξεκλείδωσε την πόρτα

«Δεν διαισθάνονταν ούτε τον κίνδυνο που διέτρεξε το παιδί, το οποίο θα μπορούσε να είχε πάθει κάτι πάρα πολύ σοβαρό Επέπλητταν συνέχεια το παιδί μέχρι που εξαναγκάστηκα να υποβάλω μήνυση και ακολουθήθηκε αυτόφωρη διαδικασία», τόνισε η μητέρα της 10χρονης.

Send this to a friend