• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 10:26

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Νέα κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος αντιμετωπίζει ο Νίκος Ζήγρας

Αντιμέτωπος με νέα κατηγορία είναι ο εξάδελφος του Ακη Τσοχατζόπουλου, Νίκος Ζήγρας, μετά το πέρας της προκαταρκτικής εξέτασης που διενήργησε η Εισαγγελία κατά της Διαφθοράς.

Οι εισαγγελείς Χ. Τζούρας και Σ. Μανώλης, άσκησαν ποινική δίωξη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος σε βάρος του Ν. Ζήγρα, με αφορμή ένα νέο έμβασμα ύψους 359.000 ελβετικών φράγκων που φέρεται να έχει μπει στους λογαριασμούς του και συνδέεται με ένα από τα εξοπλιστικά προγράμματα που είχε υπογραφεί, όταν ήταν υπουργός ο Ακης Τσοχατζόπουλος. Ειδικότερα, κατά πληροφορίες, το επίμαχο ποςό αφορά σε υπόλοιπο ασφαλιστηρίου προγράμματος, που συνήφθη στην Ελβετία.

Το νέο έμβασμα εντοπίστηκε από τις Ελβετικές αρχές, μετά από αίτημα δικαστικής συνδρομής και τις απαντήσεις που έφτασαν στη χώρα μας.

Αξίζει να υπενθυμιστεί, ότι σε δεύτερο βαθμό ο Νίκος Ζήγρας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης 4 ετών, η οποία μετατράπηκε σε χρηματική, με τον κατηγορούμενο να ζητεί δοσοποίηση από το δικαστήριο, λόγω των οικονομικών δυσχερειών που αντιμετωπίζει.

Send this to a friend