Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Νομικά κατά της ταινίας ο «Χλευασμός του Χριστού» θα κινηθεί ο δήμος Αθηναίων- Τι λέει ο εκπρόσωπος Τύπου Γ. Σταματόπουλος

Διευκρινίσεις σχετικά με την αναφορά ότι ο δήμος Αθηναίων είναι υποστηρικτής της ταινίας του Γιάνι Μποζάτζι «Mocking of Christ» («Χλευασμός του Χριστού»), με την οποία επιχειρείται -μέσω ισχυρών σκηνοθετικών συμβολισμών- να κατηγορηθεί η Ελλάδα για υποτιθέμενη... «εθνοκάθαρση» των «Μακεντόνετς» στην ελληνική Μακεδονία έδωσε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο εκπρόσωπος τύπου του δήμου Γιώργος Σταματόπουλος.

Σύμφωνα με τον ίδιο οι παραγωγοί της ταινίας δεν είχαν ζητήσει ποτέ άδεια για να γίνουν γυρίσματα στους δρόμους της Αθήνας όπως είθισται όταν γίνονται γυρίσματα στους δρόμους της πόλης για κινηματογραφικές παραγωγές.

«Μας έβαλαν αυθαίρετα στους τίτλους τέλους. Θα κινηθούμε και νομικά γιατί καταχρηστικά χρησιμοποιήθηκε ο δήμος της Αθήνας» πρόσθεσε ο κ. Σταματόπουλος διευκρινίζοντας ότι δεν τίθεται θέμα προληπτικής λογοκρισίας «για το αν θα δώσουμε τους δρόμους για να γυριστεί μια καλλιτεχνική παραγωγή».

Όπως εξήγησε «για να αναγραφεί το όνομα του δήμου πρέπει να υπάρχει ένας πραγματικός λόγος. Δεν υπάρχει παραγωγή που να έχει ζητήσει άδεια για χρήση δρόμων πλατειών από το δήμο Αθήνας. Δεν δώσαμε κάποια διευκόλυνση, ούτε στηρίζουμε την ταινία».

Send this to a friend