Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

«Νομίσαμε ότι έγινε σεισμός» - Άφωνοι οι κάτοικοι όταν είδαν τη γέφυρα να καταρρέει στην Καβάλα

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας κάτω από το παλιό νοσοκομείο της πόλης. 

Άφωνοι έμειναν οι κάτοικοι της Καβάλας το απόγευμα της Παρασκευής όταν κατέρρευσε τμήμα γέφυρας κάτω από το παλιό νοσοκομείο της πόλης. 

Γερανοφόρο όχημα βάρους 50 τόνων και ΙΧ που κινούνταν εκείνη τη στιγμή στη γέφυρα βούλιαξαν.  Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, κάτοικοι της Παναγίας, άκουσαν το βουητό και νόμισαν ότι έγινε… σεισμός με αποτέλεσμα να βγουν έξωαπό τα σπίτια τους και να αντικρίσουν τη «σπασμένη» γέφυρα.

Όπως αναφέρει το kavalapost.gr, «προφητικός» αποδείχτηκε ο δημοτικός σύμβουλος και πρώην αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών, Θόδωρος Μουριάδης, όταν κατά τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας το απόγευμα της Πέμπτης 20 Σεπτεμβρίου 2018, με αφορμή την κατάρρευση γέφυρας στην Ιταλία, το οποίο είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή της πολλοί άνθρωποι, είχε ρωτήσει τη διοίκηση Τσανάκα αν έγινε μελέτη προκειμένου να διαπιστωθεί αν η γέφυρα στο κάτω νοσοκομείο είναι ασφαλής, καθώς είχε εντοπίσει σημάδια από την αποκόλληση του τσιμέντου σε μέρος της.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Σημειωτέον, πριν από περίπου τρία χρόνια η Τεχνική Υπηρεσία του δήμου Καβάλας είχε προχωρήσει σε εργασίες συντήρησης στις ενώσεις των αρμών της γέφυρας, ενώ δεν τέθηκε ποτέ κάποιο θέμα επικινδυνότητας.


Φωτογραφίες: kavalapost.gr

Send this to a friend