Αθήνα

14 oC

αραιές νεφώσεις

Νομισματικό Μουσείο: Πυρκαγιά προκάλεσε φθορές- Απέπαφα τα εκθέματα

Πυρκαγιά μέσα στο Νομισματικό Μουσείο, στο κέντρο της Αθήνας προκλήθηκε σήμερα το πρωί, προκαλώντας φθορές, αλλά όχι σε εκθέματα.

Πυρκαγιά μέσα στο Νομισματικό Μουσείο, στο κέντρο της Αθήνας προκλήθηκε σήμερα το πρωί, προκαλώντας φθορές, αλλά όχι σε εκθέματα.

Η φωτιά εκδηλώθηκε στον δεύτερο όροφο του Μουσείου και η Πυροσβεστικήτην έσβησε χωρίς να χρησιμοποιήσει νερό, λόγω της ιδαιτερότητας του χώρου.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής: 

Μικρής έκτασης πυρκαγιά εκδηλώθηκε και περιορίστηκε σε χώρο του δευτέρου ορόφου, στο Νομισματικό Μουσείου Αθηνών, επί της οδού Ελευθερίου Βενιζέλου (Πανεπιστημίου), στο δήμο Αθηναίων, για την οποία η Υπηρεσία μας ειδοποιήθηκε στις 07:53 σήμερα.

Λόγω της ιδιαιτερότητας των εκθεμάτων, η πυρκαγιά κατεσβέσθη χωρίς τη χρήση νερού.

Από την πυρκαγιά προκλήθηκαν φθορές σε εκθέματα του Μουσείου, και υλικές ζημιές στο χώρο. Στο συμβάν επιχείρησαν 10 πυροσβεστικοί υπάλληλοι με τρία οχήματα.

Για το ανωτέρω περιστατικό, προανάκριση διενεργείται από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα.

Τι αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού:

«Μικρής έκτασης πυρκαγιά σημειώθηκε τις πρωινές ώρες σε αίθουσα του δευτέρου ορόφου του Νομισματικού Μουσείου», όπως ενημερώνει με ανακοίνωσή του το υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, στην οποία αναφέρεται, επίσης, ότι «η πυρκαγιά, που προκλήθηκε λόγω βλάβης κλιματιστικού μηχανήματος, κατασβέστηκε άμεσα με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας« και ότι «προκλήθηκαν περιορισμένης έκτασης φθορές, χωρίς να υποστούν την παραμικρή βλάβη τα εκθέματα και οι προθήκες του μουσείου».

Send this to a friend