Αθήνα

 

15 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

androulakis1
Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου: «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»
attikon 0

ΕΛΛΑΔΑ

Νοσοκομείο «Αττικόν»: 100 ράντζα στους διαδρόμους μετά την εφημερία – Στα όριά τους οι εργαζόμενοι

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται το νοσοκομείο «Αττικόν», αφού το πρόβλημα της ανάπτυξης δεκάδων ράντζων μετά από κάθε εφημερία στο νοσοκομείο, οδηγεί στην απελπισία δεκάδες ασθενείς και εργαζόμενους.

Μάλιστα, παρά τις προσπάθειες του υπουργείου Υγείας να εκπονήσει ειδικό σχέδιο για την εξάλειψή των ράντζων, το πρόβλημα δεν λύνεται, λένε οι εργαζόμενοι.

«Το νοσοκομείο ξεχείλισε. Η δουλειά έχει διπλασιαστεί με το ίδιο και λιγότερο το προσωπικό. Τα ράντζα φτάνουν μέχρι το αίθριο. Η διοίκηση έδωσε εντολή στις χειρουργικές πτέρυγες οι «επικουρικές κλίνες» να φτάσουν τις 15 !!! Δεν πάει άλλο!», τονίζουν συγκεκριμένα σε ανακοίνωσή τους.

Λίγες ώρες μετά τη χθεσινή εφημερία του «Αττικόν», τα ράντζα ξεπέρασαν τα 100 στους διαδρόμους και στη Μονάδα Βραχείας Νοσηλείας. Η προσθήκη επιπλέον 35 παθολογικών κλινών του ιδιωτικού τομέα στην δυναμικότητα του ΕΣΥ, είναι σταγόνα στον ωκεανό, λέει στο iatropedia.gr ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων του Νοσοκομείου «Αττικόν», Γιάννης Πλαγιανάκος.

«Ήρθε χθες στο Νοσοκομείο ο γενικός γραμματέας του Υπουργείου Υγείας, ο κ. Κωτσιόπουλος. Αναζητά λύσεις. Όμως, του είπαμε ότι η συνεφημέρευση του Νοσοκομείου μας με το «Αττικόν» Περιστερίου για 35 κρεβάτια, δεν θα λύσει το πρόβλημα, αφού πάλι θα μένουν σε εμάς 70-80 ράντζα στους διαδρόμους. Επίσης, πως θα τους μεταφέρουμε εκεί τους ασθενείς; Το ΕΚΑΒ δεν φτάνει ούτε για τη διακομιδή των έκτακτων περιστατικών και το δικό μας προσωπικό δεν φτάνει», τονίζει.

Η εφημερία ξεκινά με γεμάτες κλινικές και 30 – 40 ράντζα
Σύμφωνα με τους εργαζόμενους, το πρόβλημα είναι δυσεπίλυτο, καθώς ούτως ή άλλως, τα ράντζα δεν προλαβαίνουν να απορροφηθούν από τις κλινικές, από τη μία εφημερία μέχρι την άλλη.

«Είναι χρόνια κατάσταση αυτή με τα ράντζα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», δηλώνει στο iatropedia.gr, ο Καθηγητής Πνευμονολογίας τη Β’ Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική του «Αττικόν», Στέλιος Λουκίδης, και συνεχίζει:

«Μετά από κάθε εφημερία έχουμε κι εμείς στην Πανεπιστημιακή Πνευμονολογική Κλινική πάνω από 30 με 35 ράντζα. Η κατάσταση είναι πολύ δύσκολη και δεν λύνεται δυστυχώς», τονίζει.

«Κάθε εφημερία ξεκινάει ούτως ή άλλως με υπερ – πληρότητα στις παθολογικές κλινικές και με 30 με 40 ράντζα στους διαδρόμους», λέει ο Γιάννης Πλαγιανάκος και προσθέτει:

«Ο κόσμος υποφέρει. Είναι στα Επείγοντα 7 με 8 ώρες η αναμονή, παππούδες και γιαγιάδες στοιβαγμένοι περιμένουν πότε θα εξεταστούν. Δεν υπάρχουν καν φορεία διαθέσιμα για να μεταφέρουμε ασθενείς. Τα έχουμε μετατρέψει όλα σε ράντζα. Δεν έχουμε ούτε προσωπικό στις κλινικές. Είναι όλες υποστελεχωμένες. Αντί για 17 – 18 νοσηλεύτριες, έχουμε 10 με 11 νοσηλεύτριες ανά κλινική, με δεκάδες οφειλόμενα ρεπό», και προσθέτει πως η λύση είναι μόνο να μπει το Νοσοκομείο «Αττικόν» σε συνεφημερία με άλλο μεγάλο δημόσιο Νοσοκομείο της περιοχής.

Ανάστατοι οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν το πρωί συγκέντρωση διαμαρτυρίας και κινητοποίηση στην πύλη του Νοσοκομείου από το πρωί της Παρασκευής, μέχρι τη λήξη της εφημερίας. Παράλληλα, ανακοίνωσαν συνέντευξη τύπου για την ενημέρωση των πολιτών, και Γενική Συνέλευση για την κατάρτιση προγράμματος δράσης στο κεντρικό αμφιθέατρο.

Πηγή: iatropedia.gr

Ροή Ειδήσεων

201

24/03/2023 | 20:42

Ηλιούπολη: Από το 2009 η δράση του προπονητή Τάε Κβον Ντο- Πώς προσέγγιζε τις ανήλικες

24/03/2023 | 20:14

Τσαπανίδου: Ο Μητσοτάκης δεν πείθει πια- Διογκώνει τα προβλήματα

24/03/2023 | 19:56

Αρκαδία: Ταυτοποιήθηκε ο 45χρονος που βρέθηκε νεκρός σε πηγάδι- Είχε εξαφανιστεί τον Νοέμβριο του 2022
marinakis olympiacos 234953

24/03/2023 | 19:46

Επιστολή Μαρινάκη σε ΚΕΔ και ΕΠΟ: «Για μια ακόμα φορά προκαλείτε τη φίλαθλη κοινή γνώμη αλλά και το συνεταιρισμό μας»

24/03/2023 | 19:26

Παπαθανάσης: Το δάνειο αφορά εταιρεία από την οποία έχω αποχωρήσει- Δεν έχω καμία οφειλή σε ασφαλιστικά Ταμεία και Δημόσιο

24/03/2023 | 19:19

Καλλιθέα: Εισαγγελική έρευνα για το «Κέντρο Ειδικών Θεραπειών» μετά τις καταγγελίες για κακοποίηση παιδιών
xeiropedes

24/03/2023 | 19:07

Αγρίνιο: Προφυλακιστέος ο 25χρονος που αποπειράθηκε να βιάσει ανήλικο αγόρι

24/03/2023 | 18:46

Νέα Σμύρνη: Προφυλακιστέοι οι δύο από τους τρεις συλληφθέντες για την υπόθεση μαστροπείας της 14χρονης

24/03/2023 | 18:36

Σπίρτζης για εμπρησμό στη Ν. Σμύρνη: Η Greek Mafia συνεχίζει ανεξέλεγκτη τη δράση της και ο κ. Θεοδωρικάκος δεν ήξερε τίποτα
mpogdan latinopoulou

24/03/2023 | 18:35

«Έκλεψε το όνομα, τα στελέχη και το πρόγραμμά μας» – Η πλευρά Μπογδάνου κινείται νομικά εναντίον της Λατινοπούλου

24/03/2023 | 18:24

Μεσολόγγι: Τα αδέρφια που διεκδικούν τον δήμο στις αυτοδιοικητικές εκλογές – Ο νυν δήμαρχος Κ. Λύρος και ο «αντίπαλος» Θ. Λύρος

24/03/2023 | 18:21

Σάκης Ρουβάς: Mε νέα ζώνη στο βραζιλιάνικο Ζίου Ζίτσου – «Η χαρά και η συγκίνησή μου δεν κρύβονται…»
lakonia 13xroni mitera 2403

24/03/2023 | 18:08

Λακωνία: «Δεν ξέρω τίνος είναι το παιδί, πήγαινε με πολλά άτομα»-Αδιανόητη δήλωση της μητέρας της 13χρονης που βιάστηκε

24/03/2023 | 18:01

Δέος στην Χίο: Τεράστια ελληνική σημαία υψώθηκε στο λιμάνι – Δείτε το εντυπωσιακό βίντεο

24/03/2023 | 17:50

Βόλος: Οδηγός ΙΧ παραβίασε κόκκινο και παρέσυρε και σκότωσε 69χρονο πατέρα 3 παιδιών που επέβαινε σε μηχανάκι
230323132111
Ηλιούπολη: Συνθήματα οργής κατά του 44χρονου προπονητή Ταε Κβον ντο στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του
cavaliere nea smyrni 2403
Νέα Σμύρνη: Το Τμήμα Εκβιαστών ανέλαβε τον εμπρησμό στο γνωστό εστιατόριο – Ένας τραυματίας στο Νοσοκομείο
230324144221
Ραγδαίες εξελίξεις-Χαλκιδική: «Είμαι στο εξωτερικό μαζί με το παιδί μου» – Η 26χρονη επικοινώνησε με την Αστυνομία
xapi
Τέμπη: «Δεν μπορώ να κοιμηθώ χωρίς χάπι- Κάθε μέρα και άλλη ψυχολόγος…» εξομολογείται γυναίκα που ήταν στο 5ο βαγόνι
amaliada karampina 2403
Αμαλιάδα: Στο χειρουργείο η 10χρονη που πυροβολήθηκε από τον 14χρονο αδερφό της-Κρατήθηκε ο παππούς των παιδιών
Νέα Σμύρνη: «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου, δεν ευθύνομαι εγώ» λέει η μητέρα της 14χρονης – Τι υποστήριξε ο δικηγόρος της