Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Novartis: Κατέθεσαν τα μη πολιτικά πρόσωπα -Δεν προκύπτει χρηματισμός πολιτικών

Ολοκληρώθηκαν οι εξηγήσεις των πέντε μη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis, δίχως ωστόσο να προκύψουν στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών.

Ολοκληρώθηκαν οι εξηγήσεις των πέντε μη πολιτικών προσώπων για την υπόθεση της Novartis, δίχως ωστόσο να προκύψουν στοιχεία για χρηματισμό πολιτικών.

Ειδικότερα, τα πέντε μη πολιτικά πρόσωπα, που κλήθηκαν ως ύποπτοι από την Εισαγγελία Διαφθοράς να δώσουν εξηγήσεις, ήταν μέλη επιτροπών τιμολόγησης φαρμάκων, καθώς και ένας ιδιοκτήτης διαφημιστικής.

Από τα υπομνήματά τους δεν προέκυψε κάποιο στοιχείο για χρηματισμό πολιτικού προσώπου, αλλά προέκυψαν στοιχεία, ειδικά από το υπόμνημα του ιδιοκτήτη διαφημιστικής, για καταβολή χρημάτων σε στέλεχος της Novartis -όχι πάντως στον Κωνσταντίνο Φρουζή.

Ειδικότερα στο υπόμνημά του ο εν λόγω διαφημιστής -την πτυχή της υπόθεσης του οποίου η Εισαγγελία Διαφθοράς ενσωμάτωσε στο φάκελο του Ανδρέα Λοβέρδου, όταν διαβιβάστηκε στη Βουλή- υποστηρίζει ότι σε μια πενταετία από διαφημιστικές δαπάνες επέστρεψε σε στέλεχος της Novartis περί τα 400 χιλιάδες ευρώ, εν αγνοία της εταιρείας και αρνήθηκε όμως ότι δόθηκαν χρήματα σε πολιτικό ή ότι γνωρίζει κάτι τέτοιο.

Τέλος, σύμφωνα με πληροφορίες ο εν λόγω διαφημιστής αρνήθηκε επίσης υπερτιμολογήσεις στις συναλλαγές του με τη Novartis, καθώς και ότι υπάρχουν εικονικά τιμολόγια και πρόσθεσε ότι οι χρεώσεις ήταν αντίστοιχες με τις χρεώσεις άλλων εταιρειών.

Send this to a friend