ΕΛΛΑΔΑ
Τη γαστρονομία της Θεσσαλονίκης θα παρουσιάσει η Διεύθυνση Πολιτισμού και Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης στην έκθεση του National Geographic Traveler, που θα πραγματοποιηθεί στις 16 και 17 Ιουλίου στο Λονδίνο.
Η Θεσσαλονίκη ως μέλος του Δικτύου Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO συμμετέχει στη διεθνή έκθεση γαστρονομικού ενδιαφέροντος που διοργανώνει το περιοδικό National Geographic Traveler με τίτλο «National Geographic Food Festival».
Ο γνωστός σεφ της πόλης και μόνιμος συνεργάτης του ομίλου Ergon Παναγιώτης Ξάνθης θα μαγειρέψει ζωντανά στο κοινό της έκθεσης «κριθαράκι θαλασσινών», δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να δοκιμάσουν μια χαρακτηριστική συνταγή της πόλης. Η δοκιμή του πιάτου θα συνοδεύεται από λευκό κρασί του Nico Lazaridi.
Η παρουσίαση του πιάτου και η γευστική δοκιμή θα πραγματοποιηθούν στο περίπτερο του ΕΟΤ το Σάββατο 16 Ιουλίου.
Αξίζει να σημειωθεί πως η εν λόγω έκθεση έχει ως θεματικό άξονα την τουριστική προβολή των προορισμών μέσα από το πρίσμα της γαστρονομίας.
Στην έκθεση συμμετέχουν τουριστικές επιχειρήσεις από τον κλάδο της εστίασης και εθνικοί οργανισμοί τουρισμού με επιλεγμένες μάρκες διακριτικών προϊόντων, ενώ παράλληλα διεθνούς φήμης σεφ συμμετέχουν ως βασικοί ομιλητές σε διάφορα workshops που θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια της έκθεσης.
«Η Θεσσαλονίκη αποτελεί ένα γαστρονομικό μωσαϊκό, όπου εδώ και αιώνες κάτοικοι και επισκέπτες απολαμβάνουν μια αρμονία γεύσεων υψηλής διατροφικής αξίας. Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι να γίνει η πόλη παγκόσμιος γαστρονομικός προορισμός.
Η Θεσσαλονίκη είναι η πρώτη πόλη της χώρας που εντάχθηκε στο Δίκτυο Δημιουργικών Πόλεων της UNESCO και η κουζίνα της αποτελεί χώρο λαμπρής γευστικής δημιουργίας.
Συνεπώς είναι κατανοητό ότι η συμμετοχή μας στην έκθεση αυτή αποτελεί μια ιδιαίτερα σημαντική ευκαιρία γνωριμίας και προβολής της πόλης με το κοινό του National Geographic και οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ στον ΕΟΤ Ην. Βασιλείου και Ιρλανδίας για τη διοργάνωση και τη συνεργασία», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Τουρισμού Μαρία Καραγιάννη.
Ροή Ειδήσεων
29/03/2024 | 14:36
Ικανοποιημένος και ανακουφισμένος ο Μάνος Δασκαλάκης μετά τα ισόβια της Πισπιρίγκου – «Δικαίωση της μνήμης της Τζωρτζίνας»
29/03/2024 | 14:27
Αλέξης Γεωργούλης: Η πρώτη συνέντευξη μετά τις καταγγελίες – Τι αποκαλύπτει στη Δανάη Μπάρκα
29/03/2024 | 14:00
Ο Δημήτρης Κόκοτας υπεβλήθη σε αξονική εγκεφάλου: Σε λίγη ώρα θα προσπαθήσουν να τον “ξυπνήσουν” οι γιατροί
29/03/2024 | 13:51
Ρούλα Πισπιρίγκου: Η πρώτη αντίδρασή της μετά την εκφώνηση της απόφασης – «Έχω ήδη ασκήσει έφεση»
29/03/2024 | 13:30
Σταμάτης Μαλέλης: Το χειρότερο που υπάρχει και μπορεί να ρίξει τους ανθρώπους στην κατάθλιψη είναι η ματαιοδοξία
29/03/2024 | 13:14
«Χαμός» με Πέτρο Τατσόπουλο-Ανδρέα Καραγιάννη στην Καινούργιου: «Με διακόπτει, σκ@σε» – «Βρίζεις την αγία φλόγα της Παναγίας. Είναι ντροπή»
29/03/2024 | 13:05
Κούγιας για Πισπιρίγκου: Πρόκειται για μεγάλη δικαστική πλάνη – Γιατί δεν ζητήσαμε ελαφρυντικά
29/03/2024 | 12:26
Ομόφωνα ισόβια η Ρούλα Πισπιρίγκου που κρίθηκε ομόφωνα ένοχη για την ανθρωποκτονία της Τζωρτζίνας
29/03/2024 | 12:23
Ελένη Μενεγάκη: Γενέθλια για την κόρη της, Μαρίνα Παντζοπούλου – Η τρυφερή φωτογραφία τους
29/03/2024 | 12:08
Χρήστος Χατζηπαναγιώτης: «Βλέπω τη ζωή με άλλα μάτια» – Οι πρώτες δηλώσεις μετά τo έμφραγμα
28/03/2024 | 08:25
Μαριάνθη Κάσδαγλη: «Μετά το Survivor έπεσα θύμα χάκερ και έχασα όλα μου τα χρήματα»
28/03/2024 | 09:27
Διονύσης Ατζαράκης για Χαρούλα Αλεξίου: «Η χιουμοριστική μας συνεργασία ήταν ιδέα του γιου της»
28/03/2024 | 12:37
Το «αντίο» του Παύλου Γερουλάνου στον Μιχάλη Χαραλαμπίδη: «Βαθιά δημοκράτης, ουσιαστικός σοσιαλιστής, ο Ανδρέας τον άκουγε, το κίνημα τον σεβόταν»
28/03/2024 | 13:38