• Σάββατο, 16 Φεβρουαρίου
  • 13:04

Αθήνα

7 oC

ψιχάλες μικρής έντασης

«Ο Ερντογάν θα στείλει εκτελεστές»- Φόβοι για σχέδιο δολοφονίας των Οκτώ από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας

«Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες δεν πρόκειται να ρισκάρουν στελέχη τους να μας απαγάγουν ή να μας δολοφονήσουν. Δεν λειτουργούν έτσι. Συνεργάζονται με σκληρούς κακοποιούς, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη βρόμικη δουλειά σε ανάλογες περιπτώσεις», αναφέρουν οι οκτώ τούρκοι στρατιωτικοί,οι οποίοι βρίσκονται σε στρατόπεδο που φρουρείται από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις. 

Η συγκεκριμένη πληροφορία οδήγησε την ΕΥΠ σε επανασχεδιασμό των υπηρεσιών. Άλλωστε η απειλή ήταν ξεκάθαρη και ήρθε από το στόμα του αντιπροέδρου της τουρκικής κυβέρνησης, Μπεκίρ Μποζντάγ. «Οτιδήποτε και να κάνουν είναι δικό μας καθήκον να τους βρούμε, όπου και να πάνε, θα είμαστε πίσω τους θα τους πακετάρουμε, θα τους επιστρέψουμε στην Τουρκία και θα τους παραδώσουμε στην τουρκική δικαιοσύνη».

Οι Οκτώ έχουν πληροφορήσει τους Έλληνες αξιωματούχους για τις μεθόδους της ΜΙΤ. Όπως αναφέρει η Real News τους ξεκαθάρισαν ότι δεν υπάρχει καμία περίπτωση η ΜΙΤ να ρισκάρει σύλληψη, ή ακόμη χειρότερα ένοπλη σύγκρουση και θάνατο τούρκων πρακτόρων από Έλληνες αστυνομικούς. Σε τέτοιες περιπτώσεις η ΜΙΤ έρχεται σε επικοινωνία με σκληρούς κακοποιούς, κυρίως, από την Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι αναλαμβάνουν τη "βρόμικη δουλειά" ανέφεραν οι οκτώ αξιωματούχοι.

«Μην περιμένετε πράκτορες, ο Ερντογάν θα στείλει ποινικούς εκτελεστές. Έτσι, σε περίπτωση αποτυχίας, θα τους εμφανίσουν ως ακραία στοιχεία που έδρασαν αυτοβούλως και θα καταδικάσουν και τις πράξεις τους!» 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, η προστασία τους έχει χωριστεί σε δύο επίπεδα και η παρουσία της αστυνομίας είναι διακριτική ώστε να μην γίνουν αντιληπτοί από τους περίεργους γείτονες.

Επίσης, η ΕΥΠ ελέγχει όλες τις αφίξεις από την Τουρκία προκειμένου να εντοπίσουν όλα τα ύποπτα πρόσωπα που έρχονται στη χώρα μας.

Μάλιστα, οι ελληνικές αρχές φοβούνται περισσότερο το ενδεχόμενο δηλητηρίασης ή δολοφονίας και όχι τόσο την απαγωγή. Για τον λόγο αυτό ειδικές μονάδες των ΕΚΑΜ, της Αντιτρομοκρατικής και των ΜΑΤ βρίσκονται επί 24 ώρες στο κατόπι των Οκτώ Τούρκων αξιωματικών. Ο χώρος στον οποίο διαμένουν βιντεοσκοπείται και το φαγητό τους ελέγχεται καθημερινά. Επίσης τους παρέχεται και ψυχολογική υποστήριξη.

Περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους διαβάζοντας και παρακολουθώντας τηλεόραση και προσπαθούν να μάθουν ελληνικά.

Τα έξοδά τους, τα οποία μπορούν να κάνουν μόνο εντός του στρατοπέδου, καλύπτονται από τα χρήματα που τους στέλνουν οι οικογένειές τους.

Πληροφορίες: Real News, Τα Νέα

Send this to a friend