Αθήνα

27 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ο «Φοίβος» ήρθε και «σάρωσε»: Πλημμυρικά φαινόμενα, κλειστοί δρόμοι και διακοπές ρεύματος σε περιοχές

ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ

Έντονα προβλήματα αφήνει αποχωρώντας η κακοκαιρία «Φοίβος», με σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, εκτάσεις να έχουν βυθιστεί κάτω από τη λασποβροχή και ποτάμια να έχουν φουσκώσει απειλώντας τις γύρω περιοχές.

Έντονα προβλήματα αφήνει αποχωρώντας η κακοκαιρία «Φοίβος», με σπίτια να έχουν πλημμυρίσει, εκτάσεις να έχουν βυθιστεί κάτω από τη λασποβροχή και ποτάμια να έχουν φουσκώσει απειλώντας τις γύρω περιοχές.

Υπερχείλισε ο Νέστος στην Ξάνθη- Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Καβάλα

Έντονα πλημμυρικά φαινόμενα εντοπίζονται στην ανατολική Μακεδονία και την Ξάνθη, όπου τα τεχνικά συνεργεία των δήμων καταβάλουν προσπάθειες προκειμένου να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που παρουσιάστηκαν από την υπερχείλιση του ποταμού Νέστου στην Ξάνθη, αλλά και την υπερχείλιση χειμάρρων στην περιοχή της Δράμας, ενώ στην Καβάλα ο δήμαρχος Παγγαίου ζήτησε να κηρυχθεί Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Σύμφωνα με το xanthinews.gr, στο Δήμο Τοπείρου Ξάνθης, λόγω των μεγάλων ποσοτήτων νερού που έχει κατεβάσει ο ποταμός Νέστος, πλημμύρισαν οικισμοί του κάμπου χωρίς ωστόσο να παρομοιαστούν μεγάλα προβλήματα.

Στο Δήμο Νευροκοπίου Δράμας οι τοπικές αρχές βρίσκονται σε επιφυλακή, καθώς φούσκωσε ο χείμαρρος, ενώ πλημμύρισαν σπίτια και καταστήματα σε διάφορους οικισμούς. Σε πλήρη επιφυλακή είναι οι αρχές, τόσο στο Δήμο Δοξάτου, όσο και μέσα στην πόλη της Δράμας καθώς από την υπερχείλιση των χειμάρρων παρουσιάζονται σε πολλά σημεία πλημμυρικά φαινόμενα και χρειάζεται προσοχή από τους οδηγούς.

Στο Δήμο Παγγαίου Καβάλας ο δήμαρχος Φίλιππος Αναστασιάδης ζήτησε να κηρυχθεί ο Δήμος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, λόγω των μεγάλων και εκτεταμένων καταστροφών που προκάλεσαν οι βροχοπτώσεις στην τοπική κοινότητα Χρυσοκάστρου, ενώ έντονα πλημμυρικά φαινόμενα παρουσιάστηκαν και στην παραλία Οφρυνίου, όπου πλημμύρισαν κατοικίες και επαγγελματικοί χώροι.

Στο σκοτάδι η Κοζάνη

Ένα πολύ δύσκολο βράδυ ήταν εκείνο της Παρασκευής για τους κατοίκους της Κοζάνης. Το κέντρο και πολλές περιοχές της Κοζάνης βυθίστηκαν στο σκοτάδι καθώς σημειώθηκε διακοπή ρεύματος, ενώ δέντρα ξεριζώθηκαν.

Λακωνία: Προβλήματα από την υπερχείλιση του Ευρώτα

Πλημμυρικά φαινόμενα στο οδικό δίκτυο του δήμου Ευρώτα και έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό Σκάλας- Βλαχιώτη και την επαρχιακή οδό Αστέρι – Έλος, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων.

Προβλήματα και στη Μεσσηνία

Τον πέρασμα του «Φοίβου» έφερε πλημμύρες, αλλά και προβλήματα στο οδικό δίκτυο της Μεσσηνίας.

Συγκεκριμένα, διεκόπη η κυκλοφορία στην 7η επαρχιακή οδό και καθίζηση στον εθνικό δρόμο Καλαμάτα - Σπάρτη στον Ταΰγετο. Στην ίδια περιοχή πλημμύρηαν και κτήματα.

Σε πολλούς άλλους δρόμους η κυκλοφορία διεξαγόταν με δυσκολία, ενώ σημειώθηκαν και πλημμύρες στον ποταμό Πάμισο, στον Αρι και στον Αγιο Φλώρο.

Αργολίδα: Άλλαξε χρώμα η θάλασσα

Η κακοκαιρία άφησε πίσω της σπάνιες εικόνες. Η θάλασσα στην Αργολίδα, λόγω της κακοκαιρίας, έγινε καφέ από τα φερτά υλικά και τη λάσπη που κατέβασε η έντονη βροχή.

Η θάλασσα σε ένα πολύ μεγάλο τμήμα της έχει μετατραπεί σε βούρκο καθώς η λάσπη που πέφτει μαζί με τα ορμητικά νερά έχει καλύψει μεγάλο μέρος του πυθμένα. Οι εικόνες από drone είναι αποκαλυπτικές…

Send this to a friend