Αθήνα

14 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ο Γ. Τοπαλούδης εξηγεί γιατί έδωσε το χέρι του στην οικογένεια του Ροδίτη κατηγορούμενου για τη δολοφονία της κόρης του

Για το χθεσινό περιστατικό, όπου έδωσε το χέρι του στους γονείς του Ροδίτη κατηγορούμενου για τη δολοφονία της κόρης του Ελένης, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Τοπαλούδης.

Για το χθεσινό περιστατικό, όπου έδωσε το χέρι του στους γονείς του Ροδίτη κατηγορούμενου για τη δολοφονία της κόρης του Ελένης, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο Γιάννης Τοπαλούδης.

«Έβγαινα κατά διαστήματα από τη δικαστική αίθουσα και τους είδα και κάθονταν. Εγώ απλά τους είδα και πήγα και τους έδωσα το χέρι. Τους είπα αν ήταν διαφορετικές οι συνθήκες θα είχαμε και επικοινωνία, μακάρι να ξαναζωντάνευε το κορίτσι μας. Δεν μου απάντησαν κάτι συγκεκριμένο», είπε ο κ. Τοπαλούδης και συμπλήρωσε πως «αργότερα σε άλλο διάλειμμα έδωσαν το χέρι για συλλυπητήρια. Πιθανόν να μην τολμούσαν να ζητήσουν συγγνώμη, δεν μπορώ να το ψυχολογήσω».

Όσο για την πρώτη φορά που αντίκρισε τους κατηγορούμενους για τη δολοφονία της κόρης του, ο κ. Τοπαλούδης είπε: «Είχαμε προετοιμαστεί κάπως ψυχολογικά, ίσως λίγο περισσότερο εγώ γιατί η σύζυγος σαν μάνα δεν μπορούσε να το αντέξει και ξέσπασε δικαιολογημένα, όσο μπορούμε να δικαιολογήσουμε μία χαροκαμένη μάνα, δεν είχα κατά νου να κοιτάξω κανέναν από αυτούς τους δύο στα μάτια. Γιατί όταν κοιτάς στα μάτια τέτοια άτομα τους δίνεις αξία».

«Θα έπρεπε να κοιτάξουμε κατάματα αυτά τα άτομα για δύο λόγους. Για να μην μεγαλώσουμε με τον ίδιο τρόπο τα παιδιά μας, δηλαδή ως παράδειγμα προς αποφυγή. Όλη η κοινωνία πρέπει να τους κοιτάξει κατάματα για να επιβάλουμε τις ποινές που πρέπει να επιβάλλονται σε δολοφόνους και βιαστές», τόνισε ο κ. Τοπαλούδης.

«Οι κατηγορούμενοι ρίχνουν ο ένας το μπαλάκι στον άλλον, κάνουν παιχνιδάκια, δικηγορίστικα τερτίπια. Περίμενα αυτή τη συμπεριφορά. Άτομα που κάνουν βασανιστικά εγκλήματα δεν νομίζω να δείχνουν μεταμέλεια, ίσως και να μην έχουν αυτό το συναίσθημα», είπε, εξάλλου, ο κ. Τοπαλούδης αναφερόμενος στην πρώτη δικάσιμο κατά τη διάρκεια της οποίας κατέθεσε ο ίδιος, η σύζυγός του αλλά και ο λιμενικός που εξιχνίασε την υπόθεση.

«Κανονικά θα έπρεπε στο εδώλιο να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων»

Στην κατάθεση του ο Γιάννης Τοπαλούδης, πατέρας της άτυχης φοιτήτριας, αναφέρθηκε στις αρχές, με τις οποίες το ζευγάρι μεγάλωσε το κορίτσι, τις δραματικές στιγμές που βίωσαν με την εξαφάνιση της και την κατάρρευση τους όταν πληροφορήθηκαν τη δολοφονία της.

Στη συνέχεια ζήτησε από τους συνηγόρους υπεράσπισης των κατηγορουμένων να σταθούν με ευλάβεια στη μνήμη του παιδιού τους, υποστηρίζοντας ότι κανονικά θα έπρεπε στο εδώλιο να κάθονται και οι γονείς των κατηγορουμένων για τον τρόπο που ανέθρεψαν τα παιδιά τους.

Σε δήλωσή του στην κάμερα του Open Tv ο άτυχος πατέρας ανέφερε: «Η πιο δύσκολη στιγμή ήταν το να αντικρίσεις τα άτομα αυτά που έκαναν αυτά που έκαναν στην Ελένη μας. Συκοφαντίες και ψέματα ότι είχε δώσει τη συναίνεσή της για συμμετοχή σε ερωτική πράξη. Αφού υπήρξε συναίνεση, γιατί τη δολοφόνησαν, με αυτόν τον τρόπο, τη βασάνισαν με μαχαιριές στον λαιμό και την πέταξαν στη θάλασσα;. Πρώτος πήγα στους γονείς των κατηγορούμενων και τους έδωσα το χέρι μου. Τους είπα μακάρι να ζωντάνευε το παιδί μας και να μην ήμασταν σε αυτή την κατάσταση». Σύμφωνα με τον πατέρα της Τοπαλούδη, λίγο αργότερα, η γιαγιά του Ροδίτη ψέλλισε: «Συγγνώμη».

Send this to a friend