Αθήνα

8 oC

αραιές νεφώσεις

Ο Κούγιας κατέθεσε αίτημα για την αποφυλάκιση του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

Ο Αλέξης Κούγιας κατέθεσε αίτηση αποφυλάκισης του δικηγόρου Γιώργου Αντωνόπουλου.

O γνωστός ποινικολόγος εξέφρασε τον προβληματισμό εξελίξεις στην υπόθεση Energa, μετά την είδηση ότι εντός των επόμενων ωρών θα αποφυλακιστεί ο Αριστείδης Φλώρος.

Τι αναφέρει η ανακοίνωση:

«Οι εξελίξεις στην τρομερή αυτή υπόθεση ENERGA – Φλώρου κλπ. – Αντωνόπουλου είναι ραγδαίες και δημιουργούν έντονους προβληματισμούς.
Πριν από λίγη ώρα, το δικηγορικό μας γραφείο κατέθεσε αίτηση αποφυλακίσεως του εντολέως μας Γεωργίου Αντωνόπουλου ενώπιον του έντιμου Εφέτου Ανακριτού κ. Νικόπουλου.

Όπως είναι γνωστό, με την κατάθεση στον ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση της αίτησης αποφυλακίσεως, ο Ανακριτής είναι υποχρεωμένος να καλέσει και να την παραδώσει στον Εισαγγελέα που χειρίζεται μαζί του την υπόθεση, για να προτείνει την άποψή του. Ο Ανακριτής αποφασίζει μόνος του, έστω και αν ο Εισαγγελέας έχει αντίθετη άποψη.

Ο κύριος Ανακριτής κάλεσε για γνωμοδότηση την έγκριτη Εισαγγελέα κ. Ράϊκου, η οποία μέχρι τώρα είχε γνωμοδοτήσει σε όλες τις διαδικαστικές πράξεις της υποθέσεως αυτής.

Το γεγονός που ακολούθησε είναι πρωτοφανές.

Η κυρία Ράϊκου δήλωσε προς τον κύριο Ανακριτή ότι έκανε δήλωση αποχής από τη συγκεκριμένη υπόθεση, χωρίς αυτή τη στιγμή να είμαι σε θέση να γνωρίζω τους λόγους αποχής.

Δυστυχώς, αυτά που συμβαίνουν στην υπόθεση αυτή είναι πρωτοφανή και δυστυχώς μετά την ενέργεια του κ. Προκόπη Παυλόπουλου να μην εγκρίνει την επιλογή των κ.κ. Ειρήνης Καλού και Δήμητρας Κοκοτίνη στην Προεδρία και την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, η Δικαιοσύνη είναι ακέφαλη, γεγονός πρωτοφανές στα δικαστικά χρονικά από της ανεξαρτησίας του Ελληνικού Κράτους.

Αθήνα, 16/7/2019
Με εκτίμηση

Αλέξιος Κούγιας»

Send this to a friend