Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Οι Τούρκοι πανηγυρίζουν πως «Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια» εξαιτίας του φυλάκιου που χτίστηκε στο νησί Τσαβούς

Καυστικά και ειρωνικά τα σχόλια του τουρκικού Τύπου σε ένα καταιγισμό δημοσιευμάτων που αφορούν στα Ίμια.

Καυστικά και ειρωνικά τα σχόλια του τουρκικού Τύπου σε ένα καταιγισμό δημοσιευμάτων που αφορούν στα Ίμια.

«Χάρη στη στρατιωτική βάση που χτίστηκε στο Τσαβούς, 1,5 μίλι από τα Ίμια, ο Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν», σημειώνει το δημοσίευμα του πρακτορείου ειδήσεων IHA.

Έτσι οι Έλληνες στρατιώτες παρακολουθούν από την Καλόλιμνο τα Ίμια λένε τα «πανηγυρικά» δημοσιεύματα στα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

«Οι Έλληνες δεν πλησιάζουν στα Ίμια», είναι ο τίτλος δημοσιεύματος του πρακτορείου ειδήσεων IHA, το οποίο αναδημοσίευσαν πολλά τουρκικά ΜΜΕ.

«Εδώ και 25 χρόνια Έλληνες και Τούρκοι ερίζουν στα Ίμια, κάτι που έχει προκαλέσει ένταση στις σχέσεις των δύο χωρών. Ο ελληνικός στρατός επί τόσα χρόνια παραβιάζει τα τουρκικά χωρικά ύδατα. Ωστόσο, χάρη στη στρατιωτική βάση που χτίστηκε στο Τσαβούς, 1,5 μίλι από τα Ίμια, ο Έλληνες στρατιώτες δεν μπορούν να πλησιάσουν», σημειώνει το δημοσίευμα.

Παράλληλα, υπογραμμίζει ότι «εδώ και περίπου τρεις μήνες οι Έλληνες στρατιώτες δεν έχουν εμφανιστεί στα Ίμια και τα παρακολουθούν από το νησί Καλόλιμνος. Από την άλλη, οι δυνάμεις της ακτοφυλακής μας συνεχίζουν τις περιπολίες επί 24ώρου βάσεως», καταλήγει το δημοσίευμα.

Send this to a friend