Αθήνα

7 oC

αίθριος καιρός

Οικογένεια Μ. Τόκα κατά Μενδώνη! «Άστοχες ‘’νουθεσίες’’ στην οικογένεια Μικρούτσικου, συνοδευόμενες από ψέματα»

Θέση στο ζήτημα που ανέκυψε με την δημοσία δαπάνη κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου, την οποία αρνήθηκε η οικογένειά του, ζητώντας σεβασμό στους Έλληνες δημιουργούς, πήρε η οικογένεια του Μάριου Τόκα.

Θέση στο ζήτημα που ανέκυψε με την δημοσία δαπάνη κηδεία του Θάνου Μικρούτσικου, την οποία αρνήθηκε η οικογένειά του, ζητώντας σεβασμό στους Έλληνες δημιουργούς, πήρε η οικογένεια του Μάριου Τόκα.

Μάλιστα, η σύζυγος και τα παιδιά του Μάριου Τόκα επιτίθενται στην υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη για τους χειρισμούς της στο φλέγον θέμα των πνευματικών δικαιωμάτων, ενώ ασκεί κριτική και για το ύφος της ανακοίνωσης-απάντησης που έδωσε στην οικογένεια Μικρούτσικου, αναφέροντας-εκτός των άλλων- πως «κανείς δεν έχει το δικαίωμα αν ισχυρίζεται ότι  γνωρίζει τι συνιστά τιμή για κάποιον που έφυγε από τη ζωή, παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι».

Παράλληλα, επιτίθενται ευθέως στην υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κατηγορώντας την πως ψευδώς αναφέρει ότι είχε αποφασιστεί και είχε ανακοινωθεί η κάλυψη, από το υπουργείο, των εξόδων για την προετοιμασία business plan του νέου Οργανισμού των δημιουργών, της ΕΔΕΜ: «…αντί να απευθύνει άστοχες «νουθεσίες» προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, συνοδευόμενες από ψέματα, οφείλει να σταματήσει να θέτει προσχώματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πνευματικά τους δικαιώματα».

Ολόκληρη η ανακοίνωση της οικογένειας του Μάριου Τόκα

«Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να ισχυρίζεται ότι γνωρίζει τι συνιστά τιμή για κάποιον που έφυγε από τη ζωή, παρά μόνο οι δικοί του άνθρωποι. Κανείς δεν δικαιούται να κρίνει ή να επικρίνει τις επιλογές εκείνων που σηκώνουν το βαρύ φορτίο του πένθους τους αλλά και την μεγάλη ευθύνη της προάσπισης του έργου του δικού τους ανθρώπου και όσων ο ίδιος πίστευε και πρέσβευε στη διάρκεια της ζωής του.

Το Υπουργείο Πολιτισμού, το ίδιο υπουργείο που δημιούργησε το πλαίσιο εντός του οποίου έδρασε η αμαρτωλή ΑΕΠΙ, αλλά και η ηγεσία του, αντί να απευθύνει άστοχες «νουθεσίες» προς την οικογένεια του Θάνου Μικρούτσικου, συνοδευόμενες από ψέματα (όπως ότι τα χρήματα για την μελέτη βιωσιμότητας της ΕΔΕΜ είναι του Υπουργείου Πολιτισμού, ενώ πολύ καλά γνωρίζει ότι τα χρήματα αυτά προέκυψαν από τις κρατήσεις της διανομής δικαιωμάτων των δημιουργών), οφείλει να σταματήσει να θέτει προσχώματα στο δίκαιο και νόμιμο αίτημα των δημιουργών να διαχειρίζονται οι ίδιοι τα πνευματικά τους δικαιώματα.

Ενώνοντας τις φωνές μας με τις φωνές της συντριπτικής πλειοψηφίας των δημιουργών, ζητάμε την άμεση αδειδότηση της ΕΔΕΜ!

Χαρά Τόκα – Κώστας Τόκας – Άγγελος Τόκας – Αμαλία Τόκα».

Send this to a friend