Αθήνα

18 oC

ελαφρές νεφώσεις

Για κανιβαλισμό κατηγορεί κάποια ηλεκτρονικά ΜΜΕ η ΕΦΕ επειδή έστειλαν στα κρυφά φωτογράφους στην κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου

Ηλεκτρονικά ΜΜΕ έστειλαν στα κρυφά φωτογράφους για να καλύψουν την κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ιτέα, ενώ η οικογένεια είχε απαιτήσει ρητά να μην υπάρξει παρουσία δημοσιογράφων σύμφωνα με καταγγελία  της Ένωσης Φωτορεπόρτερ Ελλάδας (ΕΦΕ).

Σε αυτήν μιλούν για κανιβαλισμό και ασέβεια και αναφέρουν ότι συγκεκριμένα ηλεκτρονικά ΜΜΕ έστειλαν στα κρυφά φωτογράφους για να καλύψουν την κηδεία του Ζακ Κωστόπουλου στην Ιτέα, ενώ η οικογένεια είχε απαιτήσει ρητά να μην υπάρξει παρουσία δημοσιογράφων.

Οι φωτογραφίες δημοσιεύτηκαν με χρήση υδατογραφήματος καθιστώντας σαφές από ποιο μέσο προήλθαν, ενώ ορισμένοι προσποιήθηκαν τους συγγενείς του νεκρού.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της ΕΦΕ:

''Με παράκληση των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου, τόσο οι φωτορεπόρτερ όσο και οπερατέρ τηλεοπτικών μέσων σεβάστηκαν τον πόνο τους και δεν μπήκαν στο νεκροταφείο.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ωστόσο κάποια άτομα μη μέλη της ΕΦΕ μπήκαν προσποιούμενοι τους φίλους του νεκρού και τράβηξαν με κινητά τηλέφωνα κοντινές εικόνες από συγγενείς και φίλους αλλά και από το φέρετρο. Οι επίμαχες φωτογραφίες έχουν ανέβει σε διαδικτυακά μέσα και προκάλεσαν την οργή των συγγενών και φίλων του Ζακ Κωστόπουλου.

Η ΕΦΕ έγινε δέκτης πολλαπλών παραπόνων των άνω με αυτή την αφορμή εκφράζει δημόσια με την παρούσα ότι καταδικάζει τις πρακτικές των συγκεκριμένων δημοσιογράφων.

Η ΕΦΕ διαχωρίζει τον δημοσιογραφικό κανιβαλισμό από το ρεπορτάζ και προασπίζει τους κώδικες δεοντολογίας που οφείλουν να τηρήσουν τα μέλη της αλλά και όλοι οι επαγγελματίες εργαζόμενοι της δημοσιογραφίας.''

Send this to a friend