Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Οργισμένη ανακοίνωση Κούγια: Διαρρέουν στοιχεία υπέρ του Έλληνα για τη δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο συνήγορος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη για τις εξελίξεις και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους δύο κατηγορούμενους.

Οργισμένη ανακοίνωση εξέδωσε ο συνήγορος της οικογένειας της Ελένης Τοπαλούδη για τις εξελίξεις και όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τους δύο κατηγορούμενους.

Στην ανακοίνωση αυτή ο Αλέξης Κούγιας τονίζει ότι θα πρέπει και οι δύο κατηγορούμενοι να έχουν ίδια αντιμετώπιση και μιλά για τη διαρροή στοιχείων υπέρ του Έλληνα κατηγορούμενου.

Συγκεκριμένα, ο γνωστός δικηγόρος αναφέρεται στις προσπάθειες “κάποιων” να δημιουργήσουν κλίμα υπέρ του Έλληνα κατηγορούμενου, για το βιασμό και τη δολοφονία της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη στη Ρόδο και τονίζει ότι οι γονείς του Έλληνα κατηγορούμενου είναι γνωστοί επιχειρηματίες στη Ρόδο και οι τέσσερις ένορκοι που θα αποφασίσουν για την υπόθεση, είναι μέλη της κοινωνίας είτε της Ρόδου είτε της Κω…

Ολόκληρη η επιστολή Κούγια

Το δικηγορικό μας γραφείο έχει αναλάβει, όπως είναι γνωστό, την υπεράσπιση του βήματος της πολιτικής αγωγής της οικογένειας Τοπαλούδη, στην υπόθεση της φοιτήτριας στη Ρόδο που, αφού βιάστηκε κατ’ επανάληψη και με διαφορετικούς τρόπους, ακολούθως δολοφονήθηκε άγρια από δύο κατηγορουμένους, οι οποίοι είναι ήδη προσωρινά κρατούμενοι στις Φυλακές Γρεβενών.

Τις τελευταίες ημέρες παρακολουθούμε έκπληκτοι την επιλεκτική διαρροή διαφόρων εγγράφων της δικογραφίας με στοιχεία, τα οποία “κάποιοι” προσπαθούν να εμφανίσουν ως δήθεν στοιχεία υπέρ των απόψεων του ενός εκ των δύο κατηγορουμένων και συγκεκριμένα του Έλληνα μονίμου κατοίκου Ρόδου, του οποίου οι γονείς είναι και σημαντικοί παράγοντες της κοινωνίας του επιχειρείν στο νησί.

Το δικηγορικό μας γραφείο κράτησε εξαρχής μια ιδιαίτερα ευπρεπή στάση έναντι των κατηγορουμένων και φαίνεται ότι κάποιοι παρεξήγησαν την ευπρέπεια και προσπαθούν να δημιουργήσουν κλίμα.

Τις τελευταίες 2 ημέρες παρακολουθήσαμε την επιλεκτική διαρροή εγγράφου με στοιχεία DNA, τα οποία αφορούσαν ένα σίδερο που ουδεμία σχέση είχε με την ανθρωποκτονία εις βάρος του αειμνήστου θύματος.

Ήδη χθες η κυρία Ανακριτής Ρόδου, έχοντας αγανακτήσει γιατί αυτά τα στοιχεία DNA υπήρχαν μόνο στις διωκτικές αρχές και στους συνηγόρους υπερασπίσεως των κατηγορουμένων, ενώ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΕ, αποφάσισε πλέον να λαμβάνουν αντίγραφα της δικογραφίας οι διάδικοι – κατηγορούμενοι μία φορά το μήνα, ώστε να σταματήσει αυτή η επιλεκτική διαρροή.

Τη Δευτέρα το δικηγορικό μας γραφείο θα τοποθετηθεί εκτενώς για τις μελλοντικές μας ενέργειες, ώστε λόγω και του γεγονότος ότι η οικογένεια του θύματος κατοικεί στο Διδυμότειχο και ουδεμία σχέση έχει με την εν γένει κοινωνία της Ρόδου (λιμενική αρχή, τοπική αυτοδιοίκηση, πολιτευτές, σημαντικούς παράγοντες κλπ) και εμείς οι συνήγοροί της δικηγορούμε στην Αθήνα, να μην υπάρξει καμία δυνατότητα να μην εκδοθεί δίκαιη απόφαση, ανεξαρτήτως των δυνατοτήτων κάποιων στην υπόθεση αυτή, και με δεδομένο ότι για τις δικαζόμενες πράξεις θα αποφασίσουν και 4 ένορκοι, μέλη της κοινωνίας είτε της Ρόδου είτε της Κω.

«Ο 21χρονος έκανε χρήση ναρκωτικών»

Σήμερα έγινε, άλλωστε, γνωστό ένα νέο δεδομένο για τον 21χρονο κατηγορούμενο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της εφημερίδας «Δημοκρατική», για πρώτη φορά στο πλαίσιο της έρευνας έγινε λόγος για την προσπάθεια απεξάρτησης από τα ναρκωτικά του 21χρονου Έλληνα κατηγορούμενου.

Αν και υπήρχαν πληροφορίες ότι κατά την διάρκεια της κράτησής του στα κρατητήρια του Αστυνομικού Τμήματος Ρόδου, του είχε χορηγηθεί κάποιο σκεύασμα, χθες η μητέρα του αποκάλυψε ότι ο 21χρονος παρακολουθεί ένα από τα προγράμματα υποκατάστασης από τα ναρκωτικά που λειτουργούν στη Ρόδο και πως τύγχανε ψυχολογικής υποστήριξης.

Μάλιστα, λέγεται ότι αντιμετώπιζε προβλήματα με ναρκωτικά από μικρή ηλικία και αυτός ήταν ο λόγος που δεν ολοκλήρωσε και την στρατιωτική του θητεία. Η μητέρα του ανέφερε ότι την 28η Νοεμβρίου 2018 απουσίαζε από τη Ρόδο καθώς είχε υποβληθεί σε επέμβαση στην Αθήνα. Μίλησε για τον χαρακτήρα του γιου της και ανέφερε ότι ο σύζυγός της, ο οποίος έχει κληθεί για κατάθεση, απουσιάζει στα Γρεβενά.

Send this to a friend