Αθήνα

12 oC

ελαφρές νεφώσεις

ΟΤΟΕ: 24ωρη Παντραπεζική Πανελλαδική Απεργία την Τετάρτη 11/12/2019

ΚΛΊΜΑΚΩΝΕΙ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Σε 24ωρη Πανελλαδική παντραπεζική απεργία προχωρά η ΟΤΟΕ με αφορμή τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την Τράπεζα Πειραιώς.

Σε 24ωρη Πανελλαδική παντραπεζική απεργία προχωρά η ΟΤΟΕ με αφορμή τις απολύσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από την Τράπεζα Πειραιώς.

Η ΟΤΟΕ ανακοίνωσε νέα 24ωρη πανελλαδική παντραπεζική απεργία αντιδρώντας στις απολύσεις που έκανε η Τράπεζα Πειραιώς. Η Ομοσπονδία των τραπεζοϋπαλλήλων ζητά την άμεση ανάκλησή τους.

Όπως χαρακτηριστικά σημειώνει στην ανακοίνωσή της: «ακόμα και στις χειρότερες μέρες της κρίσης, με αναδιαρθρώσεις που ανέτρεψαν το τοπίο του κλάδου, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κατάφεραν να αποτρέψουν τις απολύσεις, που ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου για τον κλάδο μας».

Δείτε ολόκληρη της Ανακοίνωση της ΟΤΟΕ: 

«ΚΛΙΜΑΚΩΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΜΑΣ

24ωρη ΠΑΝΤΡΑΠΕΖΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 11/12/2019

και ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.

ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ ΙΣΧΥΡΟ

ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΜΗΝΥΜΑ:

ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ! 

Κλιμακώνει τον αγώνα για την ανάκληση των απολύσεων στην Τράπεζα Πειραιώς η ΟΤΟΕ και με ομόφωνη απόφαση της Εκτελεστικής της Γραμματείας, προκηρύσσει 24ωρη Πανελλαδική Παντραπεζική Απεργία για την Τετάρτη 11/12/2019.

Την ίδια μέρα θα πραγματοποιηθεί συγκέντρωση στην Αθήνα στις 13.00 στην οδό Σταδίου, έξω από το Υπουργείο Εργασίας, όπου θα γίνει η δεύτερη Τριμερής Συνάντηση Συμφιλίωσης με τη Διοίκηση της Τράπεζας Πειραιώς.

Ακόμα και στις χειρότερες μέρες της κρίσης, με αναδιαρθρώσεις που ανέτρεψαν το τοπίο του κλάδου, οι εργαζόμενοι και το συνδικαλιστικό κίνημα κατάφεραν να αποτρέψουν τις απολύσεις, που ήταν ανέκαθεν κόκκινη γραμμή και αιτία πολέμου για τον κλάδο μας.

Και όχι τυχαία... Δεν επιτρέπουμε σε κανένα να παίζει σε επιχειρηματικές «ζαριές» και business plans με τη δουλειά, την οικογένεια και τις ζωές μας!

Είναι, λοιπόν, δυνατό να ανεχθούμε απολύσεις σήμερα, που η Οικονομία ανακάμπτει και οι Τράπεζες διαβεβαιώνουν για την ισχυροποίηση και την επιστροφή τους στην κερδοφορία;

Είναι δυνατό να επιτρέψουμε, εμείς οι εργαζόμενοι, αλλά και η Κυβέρνηση, τα Κόμματα και οι πολίτες της χώρας μας στις Τράπεζες να αποφασίζουν ανεξέλεγκτα σε βάρος μας, σε βάρος της κοινωνίας που τις στήριξε από το υστέρημά της όλα τα προηγούμενα δύσκολα χρόνια;

«Επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει να αφήσουμε τις Τράπεζες ασύδοτες να φορτώσουν τη χώρα με απολυμένους, προκειμένου να αυξήσουν τα κέρδη και τις παχυλές αμοιβές ανώτατων στελεχών και συμβούλων;

«Επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει οι Τράπεζες να σταματήσουν τις αδιέξοδες λογικές συρρίκνωσης και αποκλεισμού της «μη προνομιούχας» πελατείας.

«Επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει ότι οι Τράπεζες αντί να περικόπτουν συνεχώς κόστη, να διευρύνουν τα έσοδα. Μόνο με αυτόν τον τρόπο στηρίζουν ως οφείλουν την ανάπτυξη της Οικονομίας.

«Επιστροφή στην κανονικότητα» σημαίνει οι Τράπεζες να αναλάβουν τις ευθύνες τους με πλήρη διαφάνεια απέναντι στην κοινωνία και στους εργαζόμενους, που τις στήριξαν στις δύσκολες στιγμές τους.

Σε αυτό το πλαίσιο και με αυτά τα δεδομένα, οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς μάς αφορούν όλους!

Όσες, τυχόν, Τράπεζες σχεδιάζουν να τη μιμηθούν, ας ξέρουν ότι θα έχουν απέναντι σύσσωμους τους εργαζόμενους του κλάδου!

Απαιτούμε από την Τράπεζα Πειραιώς την άμεση ανάκληση των απολύσεων και τη συμμόρφωσή της με τη συμφωνία μας.

Οι απολύσεις στην Τράπεζα Πειραιώς

είναι υπόθεση ολόκληρου του κλάδου! 

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

ΤΗΣ ΤΕΤΑΡΤΗΣ 11/12/2019

ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ»

Send this to a friend