Αθήνα

9 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΕΛΛΑΔΑ

«Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω»: Διαδήλωση του ΤΕΕ στο Σύνταγμα

«Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω» είναι το σύνθημα του ΤΕΕ που πραγματοποιεί συγκέντρωση την Πέμπτη, 18 Mαΐου, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα. Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, επισήμανε: «Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, […]

«Όχι στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία. Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω» είναι το σύνθημα του ΤΕΕ που πραγματοποιεί συγκέντρωση την Πέμπτη, 18 Mαΐου, στις 7 μ.μ. στο Σύνταγμα.

Ο Πρόεδρος του ΤΕΕ Γιώργος Στασινός, ενόψει των κινητοποιήσεων και της συζήτησης του πολυνομοσχεδίου στη Βουλή, επισήμανε:

«Με τις εισφορές που προβλέπονται στο πολυνομοσχέδιο, οι οποίες αυξάνονται έως 61%, ένα είναι το μήνυμα που στέλνουν στους ελεύθερους επαγγελματίες: «θέλουμε να σας κλείσουμε».
Φαίνεται ότι ζήλεψαν τη δόξα του Λάμπρου Κωνσταντάρα στην ταινία «υπάρχει και φιλότιμο» και μας λένε «θα σας εξαφανίσωμεν».
Δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Αυτοί μπορεί να μην έχουν φιλότιμο, έχουμε όμως εμείς: φιλότιμο για τη δουλειά μας, για την επιστήμη μας, για τη χώρα μας.

Συγκεντρωνόμαστε την Πέμπτη στο Σύνταγμα για να τους δείξουμε ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.

Είναι ντροπή να λένε ότι ψηφίζουν αυτά μέτρα γιατί ο λαός δεν διαμαρτύρεται, την ώρα που χιλιάδες επαγγελματίες αγωνιούν για το μέλλον τους, χιλιάδες συμπολίτες μας είναι σε απόγνωση, χιλιάδες οικογένειες υποφέρουν. Θα μας βρουν μπροστά τους και στους δρόμους και στα δικαστήρια».

Οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας κατεβαίνουν στους δρόμους και καλούν κάθε ελεύθερο επαγγελματία να υψώσει τη φωνή του ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης για τις νέες, καταστροφικές αυξήσεις στο ασφαλιστικό και τις ρυθμίσεις που περιλαμβάνονται στο πολυνομοσχέδιο που ψηφίζεται αυτήν την εβδομάδα στη Βουλή.
Σε συνέχεια των αποφάσεων για συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της πανελλαδικής γενικής απεργίας της Τετάρτης 17 Μαΐου, οι μεγαλύτεροι επιστημονικοί και επαγγελματικοί φορείς της χώρας θα συγκεντρωθούν την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, ημέρα συζήτησης και ψήφισης του πολυνομοσχεδίου στην Ολομέλεια της Βουλής, στις 19:00 το απόγευμα, στην Πλατεία Συντάγματος, προκειμένου να δείξουν έμπρακτα στους εκπροσώπους του λαού ότι ο λαός δεν συμφωνεί με τα μέτρα που ψηφίζονται.

Με τις νέες ρυθμίσεις αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές έως 61%:
Μηχανικός με 12.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος, θα καταβάλει «μόνο» 7.339 € για εισφορές.
Μηχανικός με 24.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος, θα καταβάλει «μόνο» 14.679 € για εισφορές.
Αυξάνουν τις ασφαλιστικές εισφορές μέσα σε μόλις 4 μήνες λειτουργίας του ΕΦΚΑ.

Φτάνει πια!
Δεν έχω να πληρώσω, δεν έχω άλλα να δώσω!

Λέμε «Όχι» στην καταστροφή του ελεύθερου επαγγελματία:
Δικηγόρος με 18.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος θα καταβάλει «μόνο» 11.009 € για εισφορές.
Δικηγόρος με 30.000 € καθαρό φορολογητέο εισόδημα το προηγούμενο έτος θα καταβάλει «μόνο» 18.348 € για εισφορές.

Πέμπτη, 18 Mαΐου, 7μμ., στην Πλατεία Συντάγματος! Οι διπλωματούχοι μηχανικοί θα συγκεντρωθούν μπροστά από την είσοδο του ξενοδοχείου Μεγάλη Βρετανία, στην Πλατεία Συντάγματος.

 

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες των δύο εκτελεστών του – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο
«Ραγίζει καρδιές» η αδερφή του Γ. Καραϊβάζ: «Ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή;»
Γιώργος Καραϊβάζ: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)
Λαμία: Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος
Μακρινίτσα: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;» είπε στον ανακριτή ο 31χρονος δολοφόνος
Κορονοϊός – Κικίλιας: Τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι 40άρηδες- Θα επανεξετάσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό