
ΕΛΛΑΔΑ
Για την νέα μετάλλαξη του κορονοϊού «Όρθρος» μίλησε στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ «Σήμερα» η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ, Ματίνα Παγώνη.
«Είναι μια καινούργια μετάλλαξη ο «Όρθρος» που είναι πολύ πιο μεταδοτική απο την μετάλλαξη “Κράκεν”» δήλωσε χαρακτηριστικά η κυρία Παγώνη και πρόσθεσε πως «το σημαντικό είναι ότι αφορά ανώτατο αναπνευστικό, κρατάει αρκετά αλλά δεν κάνει πνευμονίες.«Δεν θα πιεστεί πολύ το σύστημα υγείας» τόνισε η κυρία Παγώνη.
Για τα σχολεία
Όσον αφορά τα σχολεία και τη χρήση προστατευτικής μάσκας, η Ματίνα Παγώνη ανέφερε ότι «αυτή τη στιγμή υπάρχει μείωση του αναπνευστικού συγκυτιακού ιού (RSV), που αφορά τα μικρά παιδιά, μια μείωση σταδιακή και πιστεύω ότι μέχρι τα μέσα Φεβρουαρίου θα υπάρχει και μια μείωση των ιώσεων».
Παράλληλα, η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ ανέφερε ότι το λάθος που έγινε είναι δεν πήγε αρκετός κόσμος να εμβολιαστεί για την γρίπη.
«Δεν είναι δυνατόν να είμαστε γενικά στους εμβολιασμούς και του κορονοϊού στο μέσο όρο πιο κάτω από την υπόλοιπη Ευρώπη» είπε.
Ροή Ειδήσεων

01/04/2023 | 00:21
Η μαστογραφία δεν αρκεί για τις γυναίκες με πυκνό μαστό – Nέες οδηγίες από τον FDA
31/03/2023 | 23:28
Γ. Οικονόμου: Ο κ.Τσίπρας θα χρηματοδοτήσει τις εύκολες υποσχέσεις του με τα λεφτόδεντρα των νέων φόρων

30/03/2023 | 20:30
Δημοσκόπηση Metron Analysis: Προβάδισμα 4,7 μονάδων για τη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ – Στο 9,4% το ΠΑΣΟΚ
30/03/2023 | 20:02
Αποχαιρέτησε το ευρωκοινοβούλιο ο Νίκος Ανδρουλάκης – Τι είπε στην τελευταία του ομιλία
31/03/2023 | 07:14
Τέμπη: Το πρώτο τρένο που περνά από το μοιραίο κλειδί της Λάρισας – «Μόλις μπήκαμε στη σήραγγα βουρκώσαμε – Κόψαμε ταχύτητα και χτυπήσαμε τις κόρνες. Τρέμαμε όλοι»
30/03/2023 | 11:36
Δημοσκόπηση MRB: Θετικά βλέπει το 31,6% την πρόταση Ανδρουλάκη για άλλο πρωθυπουργό

30/03/2023 | 21:49
Μητσοτάκης: Κάναμε πράξη τις δεσμεύσεις μας για περισσότερες δουλειές και αύξηση του κατώτατου μισθού
30/03/2023 | 22:51
Θεσσαλονίκη: Επίθεση με μπογιές και σπρέι στο πολιτικό γραφείο του βουλευτή της ΝΔ, Στράτου Σιμόπουλου
30/03/2023 | 15:31
Βαρουφάκης σε Τσίπρα: Είναι τερατογένεση να απαιτείτε προοδευτική κυβέρνηση χωρίς πρόγραμμα
30/03/2023 | 19:00