Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πάγωσαν μέχρι και οι αλατιέρες στη Θεεσαλονίκη! Μπουτάρης: «Θα γίνει το ανέκδοτο της χρονιάς»

Στο «χάος», που δημιουργήθηκε στη συμπρωτεύουσα μετά το κύμα χιονιά που έπληξε τη Βόρειο Ελλάδα, αναφέρθηκε ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης Γιάννης Μπουτάρης.

Όπως εξήγησε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, «οι αλατιέρες του δήμου είχαν φορτωθεί με αλάτι από την Τρίτη το βράδυ, προκειμένου να ξεκινήσουν τις ρίψεις την Τετάρτη το πρωί. Όμως τη νύχτα, ο υδράργυρος έπεσε πολύ χαμηλά με αποτέλεσμα το αλάτι να πετρώσει μέσα στις αλατιέρες και να μην είναι δυνατή η ρίψη του στους δρόμους».

«Αυτό συνέβη και σε άλλους δήμους», πρόσθεσε. «Πώς να προβλέψεις ότι θα πετρώσει το ίδιο το αλάτι που προορίζεται για την προστασία από τον πάγο. Αυτό θα γίνει το ανέκδοτο της χρονιάς», απάντησε ο κ. Μπουτάρης για το αν έχει ευθύνη ως δήμαρχος που δημιουργήθηκε τέτοιο χάος σε μια πόλη 1 εκατ. κατοίκων.

Ο ίδιος, επανέλαβε πως οι καιρικές συνθήκες που επικρατούν στην πόλη συμβαίνουν «μία φορά στα πενήντα χρόνια», σημειώνοντας το πρόβλημα υδροδότησης που αντιμετωπίζει η μισή πόλη: «Εγώ δεν μένω στο σπίτι μου γιατί δεν έχει νερό».

Κλείνοντας, ο κ. Μπουτάρης γνωστοποίησε πως ο ίδιος είχε ζητήσει να μην ανοίξει σήμερα η αγορά της πόλης.