Αθήνα

14 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca στην Ε.Ε. – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και τις δεύτερες δόσεις

ΕΛΛΑΔΑ

«Να ζήσει αδικαίωτος- Να ζήσει όμως! Aν πεθάνει θα ξεπλυθεί αυτός και οι συνεργοί του»: Η ανάρτηση για Κουφοντίνα που έγινε viral

Μία ανάρτηση που προκάλεσε αίσθηση, για τον Δημήτρη Κουφοντίνα, έκανε ο Επίκουρος καθηγητής κοινωνιολογίας στο Τμήμα Πολιτικής Επιστήμης και Δημόσιας Διοίκησης του ΕΚΠΑ, Παναγής Παναγιωτόπουλος.

Σημειώνεται ότι ο Δημήτρης Κουφοντίνας διανύει σήμερα την 49η ημέρα απεργίας πείνας, με αφορμή μία διάταξη που ψηφίστηκε τον Δεκέμβριο και η οποία ουσιαστικά απαγόρευε την παραμονή όσων έχουν καταδικαστεί για τρομοκρατία σε αγροτική φυλακή.

Με αφορμή την κρισιμότητα της κατάστασης της υγείας του, ο Παναγής Παναγιωτόπουλος έγραψε στο facebook:

Περί Κουφοντίνα
Σε αντίθεση με όσα αφελή διακινούνται επί δυο δεκαετίες ως προς την ταυτότητα του Κουφοντίνα πρέπει να πούμε ότι τελευταίος είναι ένας καθαρόαιμος ιδεοτυπικός σχεδόν επαναστάτης. Ούτε ψυχάκιας, ούτε λαμόγιο, ούτε τίποτα. Ένας ένοπλος επαναστάτης, ένας σκληρός δηλαδή πολέμιος της δημοκρατίας, της ελευθερίας και της ισότητας των πολιτών. Ένας άνθρωπος ταγμένος να βλάψει το καθεστώς στο οποίο ζούμε, το δημοκρατικό κοινοβουλευτικό φιλελεύθερο πολίτευμά μας. Είναι κάποιος που υποτάσσει κάθε τι, μα κάθε τί, στον υπέρτατο σκοπό του, στην Κομμουνιστική Επανάσταση η οποία, γι αυτόν, δεν επιτυγχάνεσαι με την συλλογική βία ή κάποια ειρηνική διαδικασία (αν υποθέσουμε ότι κάτι τέτοιο έχει νόημα) αλλά πρωτίστως με την ένοπλη και δολοφονική πυροδότησή της από μια ομάδα φωτισμένων και αποφασισμένων επαναστατών, των οποίων είναι ουσιαστικά ο επικεφαλής.

Συνεπώς, κάθε του κίνηση, κάθε του λέξη, κάθε του πράξη έχουν πολιτικό χαρακτήρα, πολιτική στοχοθεσία. Και απ αυτήν την άποψη ο ίδιος (αυτο)εξαιρείται από τον ανθρωπιστικό κανόνα, την λογική της επιείκειας, της στάθμισης και του μετριασμού. Δεν επικαλείται τίποτα τέτοιο εξ άλλου και είναι σε όλα απολύτως αμετανόητος. Συνειδητά και υπερήφανα. Ταυτόχρονα είναι και ένας πολύ σκληρός δολοφόνος, ο ναρκισσισμός της βίας και της δύναμης να επιφέρεις τον θάνατο είναι ισχυρότερα από οποιαδήποτε ενσυναίσθηση ή αλληλεγγύη προς τον Άλλον. Και ακόμα, είναι όπως συμβαίνει με τους βίαιους επαναστάτες που έχουν αποκοπεί από κάθε έννοια συνύπαρξης με τους άλλους ανθρώπους, είναι ένας εφιαλτικός δικαστής Dredd, που αποφασίζει ποιος είναι ύποπτος, τον δικάζει και τον εκτελεί με τα ίδια του τα χέρια. Βαθύς λάτρης της θανατικής ποινής την οποία αναθέτει στον ίδιο του τον δήμιο-εαυτό να υλοποιήσει. Έτσι, η σύνταξη με το αίτημά του στο όνομα των δικαιωμάτων είναι αστεία. Ο Κουφοντίνας δεν αναφέρεται και δεν ομιλεί την γλώσσα των δικαιωμάτων αλλά μόνον εκείνη της πολιτικής. Της πολεμικής για την ακρίβεια. Με μια ύστατη επαναστατική και πολεμική πράξη του θέτει για μια φορά ακόμη τη ζωή του σε κίνδυνο με το σκεπτικό ότι ο θάνατός του θα έχει μεγαλύτερο κόστος για την Δημοκρατία από την όποια δικαίωση του – η οποία όμως και αυτή θα είναι μια κάποια νίκη. Και έχει δίκιο.

Μεταξύ των άλλων αν πεθάνει θα ξεπλυθεί, αυτός και οι συνεργοί του, για τις 11 εξακριβωμένες δολοφονίες που έχει διαπράξει. Θα εξαγνιστεί.
Το κράτος δικαίου μπροστά σε τέτοιες περιπτώσεις είναι ηττημένο έτσι και αλλιώς. Καλύτερα να να υποστεί την μικρότερη ήττα και να δώσει στον Κουφοντίνα την μικρότερη δικαίωση. Να ζήσει, αδικαίωτος. Να ζήσει όμως.

Τέλος τα εμβόλια AstraZeneca στην Ε.Ε. – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη κλείσει ραντεβού και τις δεύτερες δόσεις
Πέθανε ο δημοσιογράφος Γιώργος Χουλιάρας – Έδινε «μάχη» με τον καρκίνο
Τραγωδία στη Γαύδο: Μήνυμα στη μητέρα της Κορίνας έστειλε ο 40χρονος – Τι έγραψε και ποια ήταν η αντίδρασή της
Βόλος: Δάσκαλος ο οδηγός που παρέσυρε, σκότωσε και εγκατέλειψε τον 50χρονο ποδηλάτη (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Τζανάκης: «Η επικοινωνιακή λαίλαπα με το AstraZeneca θα κοστίσει χιλιάδες ζωές» (ΒΙΝΤΕΟ)
Μένιος Φουρθιώτης: Ζήτησε γάλα αμυγδάλου, ακτινίδια, βρώμη και ειδικό μέλι του βουνού