Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

Παναγόπουλος (ΓΣΕΕ) κατά ΠΑΜΕ, κυβέρνησης και ΕΛΑΣ: Δε μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα δημοκρατικά δικαιώματά μας

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες για το 37ο Συνέδριο της συνομοσπονδίας.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΠΑΜΕ, της κυβέρνησης και της Ελληνικής Αστυνομίας από την Καλαμάτα όπου βρίσκεται, καθώς δεν έχουν ξεκινήσει ακόμα οι εργασίες για το 37ο Συνέδριο της συνομοσπονδίας.

Συγκεκριμένα, ο Γιάννης Παναγόπουλος, προανήγγειλε ότι «όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, να πάρουμε δηλαδή κάθε μέτρο δημοκρατικό και νόμιμο με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ».

«Είμαστε εδώ, η συντριπτική πλειοψηφία των εκλεγμένων αντιπροσώπων για το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ. Οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ με πρωτοφανείς βιαιότητες και τραμπουκισμούς δεν μας επιτρέπουν να ασκήσουμε τα νόμιμα και δημοκρατικά δικαιώματά μας. Ότι δεν κατάφεραν 10 χρόνια, μνημόνια, κυβερνήσεις και τρόικες, θέλουν να το καταφέρουν μέσα σε μερικά λεπτά, μέσω των βιαιοτήτων και των τραμπουκισμών, δηλαδή να διαλύσουν τα συνδικάτα και να οδηγήσουν σε διορισμούς τις νόμιμα και δημοκρατικά εκλεγμένες ηγεσίες τους. Δεν θα υποκύψουμε. Όλοι οι σύνεδροι συνυπογράφουμε αυτό που είναι αναγκαίο, δηλαδή να πάρουμε κάθε μέτρο, δημοκρατικό και νόμιμο, με βάση το καταστατικό των συνδικάτων και να μπορέσουμε να πετύχουμε την εκλογή νόμιμης, δημοκρατικής διοίκησης της ΓΣΕΕ. Τα μέλη του ΠΑΜΕ και ο κομματικός φορέας που τους καλύπτει, είναι υπόλογοι. Η κυβέρνηση και η Ελληνική Αστυνομία που δεν προστάτευσε δημοκρατικές διαδικασίες και δημοκρατικούς θεσμούς, είναι υπόλογοι. Ας τους κρίνουν οι Έλληνες, γιατί αυτή τη στιγμή δεν κρίνεται πόσο καλά είναι τα συνδικάτα, αλλά αν μία δημοκρατική οργάνωση έχει δικαίωμα να λειτουργεί σύμφωνα με το νόμο και το καταστατικό, σε μία ευρωπαϊκή αναπτυγμένη χώρα», δήλωσε ο κ. Παναγόπουλος.

Εξω από το ξενοδοχείο έχουν συγκεντρωθεί ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα, συνδικαλιστές και μέλη του ΠΑΜΕ, ενώ έχουν απευθύνει χαιρετισμούς συνδικαλιστές από διάφορους εργασιακούς χώρους. Παράλληλα, τονίζουν ότι θέλουν να γίνει το συνέδριο, αλλά ζητούν «να πάρουν μέρος σε αυτό οι νόμιμοι αντιπρόσωποι και όχι οι “νόθοι”».

Μάλιστα, στην συγκέντρωση παρουσιάστηκαν μουσικά και θεατρικά δρώμενα, ενώ διαβάστηκε εξώδικο της ΔΑΣ προς τη διοίκηση της ΓΣΕΕ, προκειμένου όπως αναφέρθηκε, «να ανακαλέσει τους “νόθους” αντιπρόσωπους, στους οποίους έχει διανείμει κάρτες και να ξεκινήσει κανονικά το συνέδριο».

Send this to a friend