• Πέμπτη, 19 Σεπτεμβρίου
  • 13:27

Αθήνα

28 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πανελλαδικές 2019: Την Παρασκευή ανακοινώνονται οι βαθμολογίες - Πώς θα κινηθούν οι βάσεις

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την Παρασκευή στις 12 μ.μ. τις βαθμολογίες για τις πανελλήνιες που θα καθορίσουν τις βάσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2019.

Το υπουργείο Παιδείας θα ανακοινώσει την Παρασκευή στις 12 μ.μ. τις βαθμολογίες για τις πανελλήνιες που θα καθορίσουν τις βάσεις για τις Πανελλήνιες εξετάσεις 2019.

Οι υποψήφιοι θα μπορούν να δουν τους βαθμούς τους και μέσω της σχετικής ιστοσελίδας του υπουργείου Παιδείας, στο results.it.minedu.gov.gr, χρησιμοποιώντας τον προσωπικό τους κωδικό.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, οι φετινές βάσεις στο ανθρωπιστικό πεδίο αναμένεται να κινηθούν στα ίδια επίπεδα με πέρσι. Όπως αναφέρει ο πρόεδρος της ΟΕΦΕ, Γιάννης Βαφειαδάκης, οι βάσεις στο συγκεκριμένο πεδίο θα είναι σταθερές λόγω της ευκολίας των θεμάτων, σε σύγκριση με τα άλλα πεδία. Ορισμένες σχολές μπορεί να κινηθούν ανοδικά, ωστόσο, οι περισσότερες θα μείνουν στα περυσινά επίπεδα με μικρές αποκλίσεις.

Διαφορετικό θα είναι το σκηνικό στις θετικές επιστήμες, λόγω της δυσκολίας στα θέματα της Φυσικής. Η πτώση των βάσεων αναμένεται να είναι σημαντική και σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΟΕΦΕ, υπάρχει πιθανότητα οι βάσεις σε Πολυτεχνικές Σχολές να μην ξεπερνά τα 18.000 μόρια.

Ενδιαφέρον αναμένεται να υπάρξει και για τις στρατιωτικές και αστυνομικές σχολές. Σύμφωνα με τον Γιάννη Βαφειαδάκη, αυτές οι σχολές αναμένεται να τραβήξουν το ενδιαφέρον των υποψηφίων από την Περιφέρεια. Όπως εξηγεί, ένα παιδί από την Αθήνα ή τη Θεσσαλονίκη έχει επιλογές, ενώ ένα παιδί από την Περιφέρεια πρέπει να σπουδάσει εκτός σπιτιού. Δηλαδή, από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα, μια τέτοια σχολή είναι μονόδρομος.

Send this to a friend