Αθήνα

19 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Πανελλαδικές: Δυνατότητα επιλογής συστήματος Εξέτασης θα έχουν απόφοιτοι προηγούμενων ετών

Πανελλαδικές: Δυνατότητα επιλογής συστήματος Εξέτασης θα έχουν απόφοιτοι προηγούμενων ετών

Τη δυνατότητα επιλογής συστήματος Εξέτασης για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις θα έχουν οι απόφοιτοι παλαιότερων ετών, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τροπολογία του υπουργείου Παιδείας που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για τα προαπαιτούμενα, αναφέρεται ότι οι απόφοιτοι ΓΕΛ, ΕΠΑΛ ή άλλου τύπου λυκείου, οι οποίοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις πανελλαδικού τύπου εξετάσεις για την εισαγωγή στις σχολές και στα τμήματα της ανώτατης εκπαίδευσης με το σύστημα που ίσχυσε το σχολικό έτος 2014-’15, μπορούν, αν το επιθυμούν, να διαγωνιστούν με το ίδιο σύστημα εισαγωγής και κατά το σχολικό έτος 2015-’16, προκειμένου να διεκδικήσουν ποσοστό των θέσεων για κάθε σχολή.

[adsense]

Το ποσοστό αυτό ορίζεται με απόφαση του υπουργού Παιδείας, αφού οριστικοποιηθεί ο αριθμός των αποφοίτων των προηγούμενων ετών που θα διαγωνιστούν με το σύστημα που ίσχυσε πέρυσι, ώστε να τους αποδοθεί ποσοστό θέσεων κατά προσέγγιση ανάλογο με το σύνολο των υποψηφίων του σχολικού έτους 2015-’16.

Εναλλακτικά, οι υποψήφιοι παλαιότερων ετών μπορούν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές με το νέο σύστημα και να διατηρήσουν αυτό το δικαίωμά τους και για τα επόμενα χρόνια.

Πηγή: ethnos.gr

Send this to a friend