• Πέμπτη, 21 Φεβρουαρίου
  • 03:33

Αθήνα

5 oC

αίθριος καιρός

Τρεις τραυματίες στην παραλία Ναυάγιο στην Ζάκυνθο μετά την πτώση βράχου- Πληροφορίες και για αγνοούμενους

Για 3 τραυματίες (μεταξύ των οποίων και ένα μικρό παιδί πιο ελαφριά τραυματισμένο) κάνει λόγο το ΕΚΑΒ, έπειτα από αποκόλληση και πτώση μεγάλου βράχου στην παραλία Ναυάγιο της Ζακύνθου.

Σύμφωνα με μαρτυρίες ιδιοκτητών σκαφών που ήταν στην περιοχή την ώρα που έπεσαν οι βράχοι, στο συγκεκριμένο κομμάτι της παραλίας είχαν αγκυροβολήσει τρία σκάφη αναψυχής με επιβάτες.

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία από το Λιμενικό που μεταδίδει το ΑΠΕ,  στην περιοχή βρίσκονταν τρεις βάρκες οι οποίες αναποδογύρισαν και υπάρχουν φόβοι για αγνοούμενους.

«Ακούστηκε ένα θόρυβος και έπεσε ένα μικρό κομμάτι βράχου, στη συνέχεια ένα δεύτερο μεγαλύτερο και τέλος, τρίτο μεγάλο κομμάτι βράχου που κατά την πτώση δημιούργησε μια θαλάσσια δίνη η οποία αναποδογύρισε τις βάρκες», δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ μέλος πληρώματος που βρισκόταν στο σημείο.

Στη παραλία την ώρα της πτώσης των βράχων βρίσκονταν εκατοντάδες τουρίστες με μικρά παιδιά, που επιβιβάστηκαν σε σκάφη και απομακρύνθηκαν από την παραλία.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το ΑΠΕ, ομάδα από την 1η ΕΜΑΚ της Πυροσβεστικής στην Ελευσίνα αναχωρεί με σούπερ πούμα για τη Ζάκυνθο.

Άλλα δέκα άτομα από την ΕΜΑΚ Πάτρας με εκπαιδευμένο σκύλο μεταβαίνουν με οχήματα στην Κυλλήνη και από εκεί στο νησί προκειμένου να συμμετάσχουν μαζί με την τοπική πυροσβεστική υπηρεσία και το λιμενικό στις έρευνες για τυχόν αγνοούμενους από την κατολίσθηση.


Πάντως, σε επικοινωνία που είχε το TheCaller με τον δήμαρχο Ζακύνθου Παύλο Κολοκοτσά, υποστήριξε ότι πρώτη φορά γίνεται κατολίσθηση στο σημείο.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Send this to a friend