Αθήνα

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Εύη Δρούτσα: Δεν «μάσησε λόγια» για Τριαντάφυλλο, Θεοδωρίδου, Γαρμπή, Θεοφάνους, Φουρέιρα, Πλούταρχο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός σε Λύκειο στον Βόλο: Έπεσαν σοβάδες και τζάμια την ώρα του μαθήματος

Από θαύμα δεν θρηνήσαμε θύματα, στο Γενικό Ενιαίο Λύκειο στην περιοχή του Αλμυρού, στον Βόλο, καθώς κατά τη διάρκεια μαθήματος έπεσαν σοβάδες και τζάμια

Το περιστατικό οδήγησε τη διοίκηση στην απόφαση να εκκενώσει το συγκρότημα, στέλνοντας τους 290 μαθητές του σε τρία διαφορετικά σχολεία.

Όπως αναφέρει το magnesianews.gr, με ανακοίνωσή της η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, κάνει λόγο για ένα πολύ σοβαρό περιστατικό, κατά το οποίο «από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί».

Την ανησυχία και τον προβληματισμό της για την ασφάλεια μαθητών και εκπαιδευτικών εκφράζει στην ανακοίνωσή της, η ΕΛΜΕ Μαγνησίας, με αφορμή την κατάσταση στο ΓΕΛ Αλμυρού. Όπως αναφέρεται , «ακόμη μια φορά γίναμε μάρτυρες ενός σοβαρού περιστατικού που προέκυψε σε σχολείο μας και συγκεκριμένα στο Λύκειο Αλμυρού. Κατά την διάρκεια του μαθήματος κατέπεσαν σοβάδες και τζάμια και από καθαρή τύχη δεν τραυματίστηκαν μαθητές και εκπαιδευτικοί.

Η ΕΛΜΕ Μαγνησίας εκφράζει τη βαθειά της ανησυχία και τον προβληματισμό της, για την ασφάλεια των μαθητών και των εκπαιδευτικών στο χώρο των σχολείων και καταγγέλλει τις κυβερνήσεις που έδειξαν και συνεχίζουν να δείχνουν αδιαφορία σχετικά με την κατάσταση των σχολικών μονάδων. Το συγκεκριμένο περιστατικό δυστυχώς έρχεται να προστεθεί σε άλλα όμοια περιστατικά που συνέβησαν στο πρόσφατο παρελθόν και είναι αποτέλεσμα της ελλιπούς έως και πολλές φορές ανύπαρκτης συντήρησης των σχολείων εδώ και πολλά χρόνια. Θυμίζουμε αντίστοιχα σοβαρά προβλήματα σχολείων της Μαγνησίας στο πρόσφατο παρελθόν(1ο ΕΠΑΛ Ν. Ιωνίας, 2ο ΓΕΛ Ν. Ιωνίας, στο ειδικό σχολείο του συγκροτήματος του « Πολυκλαδικού»).

Το γεγονός ότι δεν μετρήθηκαν και αυτή τη φορά θύματα δεν κάνει το συγκεκριμένο συμβάν λιγότερο επικίνδυνο και επισημαίνει την ευθύνη των αρμόδιων φορέων για τον ουσιαστικό έλεγχο και συντήρηση των σχολικών μονάδων.

Απαιτούμε:

•          Άμεσο και συνεχή έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές και υπηρεσίες της κατάστασης όλων των σχολικών κτηρίων

•          Άμεση πυροπροστασία των σχολείων

•          Άμεσο στατικό έλεγχο και αντισεισμική θωράκιση όλων των σχολείων

•          Άμεση και γενναία χρηματοδότηση για να είναι τα σχολεία ασφαλή από κάθε άποψη.

Ειδικά για το ΓΕΛ Αλμυρού απαιτούμε:

•          Να απαντήσουν υπεύθυνα οι αρμόδιες υπηρεσίες, άν υπάρχει γενικότερο πρόβλημα ή όχι με το κτήριο του Γενικού Λυκείου Αλμυρού

•          Ομαλή συνέχιση της σχολικής ζωής του Λυκείου χωρίς την πολυδιάσπαση του σχολείου και σε καμμία περίπτωση τη λειτουργία του σε απογευματινή βάρδια.

•          Άμεση παρέμβαση από τεχνικούς τοπικούς και κρατικούς φορείς για την ασφαλή λειτουργία του κτηρίου για μαθητές και εκπαιδευτικούς».

Φώτο αρχείου

Θρίλερ με την εξαφάνιση του Στάθη Άνθη: Η σορός που βρέθηκε έχει τα ίδια τατουάζ με τον αγνοούμενο
Τραγωδία στη Γαύδο: Η άγνωστη πτυχή που ήρθε στο φως περιπλέκει το θρίλερ
Νόρα Κατσέλη: Σε κρίσιμη κατάσταση στο Νοσοκομείο μετά από επέμβαση για εγκεφαλική αιμορραγία
Μετακίνηση εκτός Νομού: Τι ισχύει αυτή τη στιγμή – Τα απαραίτητα δικαιολογητικά
Σπύρος Γιατράς: Συγκλονίζουν τα λόγια της συζύγου του: «Ποτέ δεν πίστεψα ότι θα γίνει καλά…»
Θεσσαλονίκη: Στον εισαγγελέα ο πατέρας αρνητής των self test – Διώκεται για πέντε αδικήματα (ΒΙΝΤΕΟ)