Αθήνα

10 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Κρίσιμες ώρες για τη Νανά Παλαιτσάκη: Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση- Η τελευταία της ανάρτηση για τον εμβολιασμό

ΕΛΛΑΔΑ

Παραδέχονται τo «κόψιμο» του… κακού πρωθυπουργού στις Πανελλαδικές! «Προβλέπεται στη νομοθεσία- Είναι πάγια τακτική»

Θέση πήρε το υπουργείο Παιδείας με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο το κείμενο στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, που εξετάστηκαν τη Δευτέρα οι μαθητές των ΕΠΑΛ δόθηκε… παραποιημένο!

Θέση πήρε το υπουργείο Παιδείας με αφορμή το δημοσίευμα της εφημερίδας «Τα Νέα», σύμφωνα με το οποίο το κείμενο στη Νέα Ελληνική Γλώσσα, που εξετάστηκαν τη Δευτέρα οι μαθητές των ΕΠΑΛ δόθηκε… παραποιημένο!

Ειδικότερα, το κομμάτι που έπεσε στις εξετάσεις ήταν από ένα κείμενο του Γιώργου Θεοτοκά από το βιβλίο «Στοχασμοί και Θέσεις» που δημοσιεύθηκε το 1956. Πρόκειται για τις παραινέσεις ενός πατέρα προς τον 20χρονο γιο του.

Πιο συγκεκριμένα, σε ένα σημείο του κειμένου αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κουφό πρύτανη ή έναν κακό πρωθυπουργό».

Ωστόσο, το τελικό κείμενο που δόθηκε στους υποψηφίους αναφέρει: «Ένας άξιος μαραγκός που κατέχει καλά τη δουλειά του και πιστεύει σε αυτή είναι πολύ πιο ολοκληρωμένος και αξιοσέβαστος άνθρωπος από έναν κακό επιστήμονα».

Δηλαδή, ο «κουφός πρύτανης και ο κακός πρωθυπουργός»… αντικαταστάθηκε με τον «κακό επιστήμονα»!

«Αβάσιμη η πληροφορία ότι συμβαίνει για πρώτη φορά διασκευή κειμένου»

Με αφορμή αυτό το δημοσίευμα, η Κεντρική Επιτροπή Εξετάσεων υποψηφίων Επαγγελματικών Λυκείων, εξέδωσε ανακοίνωση, αναφέροντας:

«Σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία για την πανελλαδική εξέταση στο μάθημα της Νεοελληνικής Γλώσσας τα κείμενα που επιλέγονται μπορούν να διασκευάζονται για τις ανάγκες της εξέτασης, κάτι που συνιστά πάγια τακτική.

Τα κείμενα προσαρμόζονται λεξιλογικά και δομικά, έτσι ώστε να διευκολύνουν την διατύπωση κατάλληλων επιμέρους ερωτημάτων (περιεχομένου, οργάνωσης του κειμένου κ.λ.π) ώστε να ανταποκρίνονται στα προσδοκώμενα μαθησιακά αποτελέσματα του προγράμματος σπουδών της Νεοελληνικής Γλώσσας.

Συνεπώς, είναι εντελώς αβάσιμη η πληροφορία ότι συμβαίνει για πρώτη φορά διασκευή κειμένου».

Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες των δύο εκτελεστών του – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο
«Ραγίζει καρδιές» η αδερφή του Γ. Καραϊβάζ: «Ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή;»
Γιώργος Καραϊβάζ: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)
Λαμία: Πέθανε ο εκδότης Δημήτρης Ρίζος
Μακρινίτσα: «Γιατί να ζητήσω συγγνώμη;» είπε στον ανακριτή ο 31χρονος δολοφόνος
Κορονοϊός – Κικίλιας: Τον Ιούνιο θα εμβολιαστούν οι 40άρηδες- Θα επανεξετάσουμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό