Αθήνα

17 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λευτέρης Γκιωνάκης: «Έφτασα στο σημείο να πίνω τρία γραμμάρια κοκαΐνη τη μέρα – Είμαι ένα χρόνο καθαρός»

ΕΛΛΑΔΑ

Φουντώνει η «μάχη» εν μέσω πολιτικής «θύελλας»! Παρέμβαση Σαββίδη κατά Μαρινάκη για ΔΟΛ

Σε παρέμβαση κατά της ανακήρυξης ως πλειοδότη για την απόκτηση του ΔΟΛ της εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη Αlter Εgo φαίνεται πως προχώρησε η εταιρία Dimera, συμφερόντων Σαββίδη.

Σε παρέμβαση κατά της ανακήρυξης ως πλειοδότη για την απόκτηση του ΔΟΛ της εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη Αlter Εgo φαίνεται πως προχώρησε η εταιρία Dimera, συμφερόντων Σαββίδη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Capital, η παρέμβαση κοινοποιήθηκε ενόψει της εκδίκασης της ανακήρυξης ως πλειοδότη της περιουσίας του ΔΟΛ της εταιρείας συμφερόντων Μαρινάκη Alter Ego, την ερχόμενη Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017.

Στην παρέμβαση υποστηρίζεται ότι κακώς πλειστηριάσθηκαν οι μετοχές του MEGA, αφού οι τράπεζες μπορούσαν να τις αποκτήσουν και χωρίς πλειστηριασμό, βάσει του νόμου 3301/2004 περί χρηματοοικονομικής ασφάλειας.

Τραπεζικές και νομικές πηγές με τις οποίες επικοινώνησε το Capital.gr, θεωρούν αβάσιμο τον ισχυρισμό αυτό. Όπως αναφέρουν, οι τράπεζες έχουν δικαίωμα να ασκήσουν τα δικαιώματά τους όπως αυτές κρίνουν και αυτό δεν αφορά κανέναν τρίτο. Πολύ δε περισσότερο, αναφέρουν,  που με τη διαδικασία που διάλεξαν οι τράπεζες πέτυχαν να εισπράξουν πολύ περισσότερα χρήματα και σε πολύ συντομότερο διάστημα απ΄ ό,τι αν ακολουθούσαν οποιαδήποτε άλλη διαδικασία.

Οι ίδιες πηγές θέτουν το ερώτημα γιατί ο κ. Σαββίδης είχε συμμετάσχει στο διαγωνισμό γνωρίζοντας τα παραπάνω και δεν έκανε καμία ένσταση παρά μόνο όταν δεν ανακηρύχθηκε πλειοδότης. Αυτό δεν έγινε, υποστηρίζουν, γιατί δεν έχει κανένα νόμιμο συμφέρον να ακυρωθεί ο διαγωνισμός και έτσι να μείνουν οι μετοχές στις τράπεζες και να πουληθούν κάποτε με άγνωστο αποτέλεσμα.

Όπως καταλήγουν οι ίδιες πηγές, η παρέμβαση της Dimera ενδεχομένως στοχεύει στην ακύρωση του διαγωνισμού που έγινε για την απόκτηση του ΔΟΛ, κάτι που θα είχε ως αποτέλεσμα την πτώχευση του δημοσιογραφικού οργανισμού και το κλείσιμο των εφημερίδων.

Εκτιμούν, ωστόσο, ότι η εν λόγω παρέμβαση από πλευράς Σαββίδη δεν φαίνεται να έχει κάποια τύχη.

Πηγή: capital.gr

61.270 ευρώ σε μια μέρα στη μνήμη του Καραϊβάζ για το Χαμόγελο του Παιδιού – Όλα όσα είπε η Ζήνα Κουτσελίνη
Τραγωδία στη Γαύδο: «Αποκλείεται η κοπέλα να έζησε πάνω από 2 ώρες μετά το συμβάν» λέει ο ιατροδικαστής
Παγώνη: «Θα κάνουμε Ανάσταση έξω από τις εκκλησίες – Θα παραμείνει η μάσκα το καλοκαίρι»
Επίθεση στην Κυψέλη: 4 μηνών έγκυος η γυναίκα που δέχθηκε το καυστικό υγρό στο πρόσωπο
Δολοφονία Καραϊβάζ: Το ύποπτο ζευγάρι, το σκούτερ – «φάντασμα» και η έρευνα στις φυλακές
«Δεν γνώριζα αν είχε απειληθεί» – Τι είπε στην πρώτη της κατάθεση η συζυγος του Γιώργου Καραϊβάζ (vid)