
ΕΛΛΑΔΑ
Σύμφωνα με τα μέλη της αναρχικής οργάνωσης, η επίθεση έγινε καθώς η ιδιοκτήτριά του κρεοπωλείου «έχει εκφραστεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές με απέχθεια προς το βιγκανισμό».
«Ορμητικά βήματα κατευθύνονται με οργή πάνω στη βιτρίνα της αντικειμενοποίησης. Τη διαλύουν. Φωνές αγανακτισμένου μικροαστού ακούγονται. Η ησυχία του διαταράχθηκε. Τα νεκρά κομμάτια των σωμάτων που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας κάτω από το σπίτι του, απόψε δεν έκαναν ησυχία. Δεν σεβάστηκαν τον ύπνο του. Την ηρεμία του. Τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του. Τον έβγαλαν εκτός εαυτού», γράφουν μεταξύ άλλων οι vegan – αναρχικοί.
Στο κείμενό τους χαρακτηρίζουν το κρεοπωλείο ως «πτωματοπωλείο».
Αυτό είναι το κείμενο ανάληψης της ευθύνης:
«Πέμπτη 18/04, 3:00 τα ξημερώματα. Ορμητικά βήματα κατευθύνονται με οργή πάνω στη βιτρίνα της αντικειμενοποίησης. Τη διαλύουν. Φωνές αγανακτισμένου μικροαστού ακούγονται. Η ησυχία του διαταράχθηκε. Τα νεκρά κομμάτια των σωμάτων που πωλούνται σε τιμή ευκαιρίας κάτω από το σπίτι του, απόψε δεν έκαναν ησυχία. Δεν σεβάστηκαν τον ύπνο του. Την ηρεμία του. Τους κανονικούς ρυθμούς της ζωής του. Τον έβγαλαν εκτός εαυτού.
»Ο θόρυβος αυτός δεν ήταν τα μουγκρητά των ίδιων των θυμάτων. Οι σφαγές τους γίνονται αρκετά χιλιόμετρα μακριά από τον μικρόκοσμό του. Δεν τις ακούει. Δεν θέλει να τις ακούει. Το μόνο που θέλει είναι η ησυχία του και τα πτώματα στο πιάτο του.
»Ο θόρυβος αυτός ήταν οι απολαυστικοί ήχοι της σπασμένης τζαμαρίας τους κρεοπωλείου που βρίσκεται στην οδό Καλλιδρομίου 91 στα Εξάρχεια. Η ιδιοκτήτρια του συγκεκριμένου κρεοπωλείου έχει εκφραστεί στο παρελθόν ουκ ολίγες φορές με απέχθεια προς το βιγκανισμό.
»Πρόσφατα εξέφρασε και την αγανάκτισή της για όσα άτομα επιλέγουν να συγκρουστούν με τους μπάτσους στην περιοχή. Όμως για εμάς καμία ιδιαιτερότητα σαν αυτές που έχει το συγκεκριμένο κρεοπωλείο δεν μας είναι απαραίτητη για να το χτυπήσουμε. Η ύπαρξη και μόνο ενός μαγαζιού που εμπορεύεται σφαγιασμένα πτώματα μας αρκεί. Τέτοιες ιδιαιτερότητες απλώς κάνουν πιο γλυκιά τη μανία μας.
»Έχουμε ήδη απαλλοτριώσει βίγκαν ποπ κορν και αναμένουμε την έκφραση των ανθρωποκεντρικών αντανακλαστικών σας, συντρόφια. Αναμένουμε εκείνα τα μάτσο αγοράκια που “αν μας πετυχαίνανε πουθενά θα μας ρίχνανε ένα χέρι ξύλο” αλλά και τον υπόλοιπο συρφετό αναρχοπατέρων και αναρχομητέρων που αισθάνονται πως έχει μεγαλύτερη αξία η μπίζνα ενός μικροαφεντικού ή το μεροκάματο ενός εργαζόμενου από την ίδια την ελευθερία, την ζωή και την ύπαρξη ενός άγρια καταπιεσμένου αισθανόμενου ζώου.
»Αυτή τη φορά ίσως να μην έχετε να μας πείτε για τον αλληλέγγυο κρεοπώλη που δίνει τσάμπα κρεατάκι στους φτωχούς. Δεν έχει καμία σημασία. Θα βγάλετε πάλι το ρεφορμιστικό σας πρόσωπο και θα μας μιλήσετε για προτεραιότητες του αγώνα.
»ΣΤΑ ΤΣΑΚΙΔΙΑ. Αν μας ενδιέφεραν τέτοιου είδους αναλύσεις θα κατεβαίναμε στις εκλογές. Μη ανθρώπινα ζώα βρίσκονται κατά δισεκατομμύρια μέσα σε φυλακές-εκτροφεία-σφαγεία και ανάλογα το χρονικό στάδιο της ζωής τους, βιώνουν διάφορες μορφές φρίκης. Αυτή η φρίκη διακόπτεται με το βίαιο σταμάτημα της ζωής τους. Την όλη διαδικασία παραγωγής πτωμάτων χρηματοδοτούν τα κρεοπωλεία -μικρά ή μεγάλα- τα οποία με τη σειρά τους χρηματοδοτούν οι πελάτες πτωματοφάγοι. Αυτή η πραγματικότητα μας είναι αρκετή. Το αξιακό μας σύστημα βρίσκεται μίλια μακριά από αυτό όσων δεν τους αρκεί το παραπάνω για να θεωρήσουν στόχο κάτι τέτοιο.
»Κάθε οικονομικό εμπόδιο που μπαίνει στην όλη διαδικασία παραγωγής, ονομάζεται σαμποτάζ. Το σαμποτάζ είναι ένα από τα μέσα που θεωρούμε πολύ χρήσιμα και σκοπεύουμε να το αναπτύξουμε περισσότερο. Η σπασμένη τζαμαρία είναι απλά η προπόνησή μας.
»Για εσάς που αναρωτιέστε από τον καναπέ γιατί χτυπήσαμε το συγκεκριμένο και όχι κάποιο μεγάλο κρεοπωλείο, γιατί το κάναμε στα Εξάρχεια και όχι κάπου παραέξω, σας προτείνουμε να κρατηθείτε και να κάνετε λίγη υπομονή. Θα έρθουμε και στη γειτονιά σας. Όσο για το αν είναι μικρό ή μεγάλο, ο στόχος παραμένει σε κάθε περίπτωση. Όπως θα τσακίζαμε έναν βιαστή ακόμα και αν ήταν φτωχός ή ένα φασίστα που δρα ενεργά στους δρόμους ακόμα και αν ήταν φτωχός, έτσι κάθε είδους πτωματοπωλεία ονειρευόμαστε να τα βλέπουμε διαλυμένα.
»Γιατί για εμάς, συντρόφια, δεν υπάρχει μερική απελευθέρωση. Η απελευθέρωση θα είναι ολική και μόνο ως τέτοια μπορεί να νοηθεί. Θα τα ξαναπούμε.. Μέρες που είναι.. ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΑ ΖΩΑ ΣΦΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΑΓΑΖΙΑ. ΦΩΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΚΛΩΤΣΙΕΣ ΣΤ’ ΑΦΕΝΤΙΚΑ. Πασχαλινα Σφυριά»
Ροή Ειδήσεων

21/06/2025 | 22:40
ΥΠΕΞ για δηλώσεις Φιντάν: «Η Συνθήκη της Λωζάνης καθορίζει σαφώς τον χαρακτήρα της μειονότητας στη Θράκη ως θρησκευτικής»
21/06/2025 | 22:30
Αντώνης Λουδάρος: «Από ανάγκη το έκανα απλώς για να μην βουλιάξω, για να μην πνιγώ και το άφησα»

21/06/2025 | 22:20
Καιρός: Οι καταιγίδες σταδιακά σταματούν, οι άνεμοι ενισχύονται – Καταστροφές σε Κεντρική και Δυτική Μακεδονία
21/06/2025 | 22:11
Γάζα: 17 νεκροί από ισραηλινές επιθέσεις, οι 8 στην ουρά της διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας
21/06/2025 | 22:10
Ο Πεζεσκιάν δεσμεύεται ότι το Ιράν δεν θα σταματήσει τις πυρηνικές του δραστηριότητες «υπό καμία συνθήκη»
21/06/2025 | 22:00
Οι επιπτώσεις του πολέμου στην οικονομία: Ανησυχία για πληθωρισμό, τουρισμό και εμπορικό ισοζύγιο
21/06/2025 | 21:50
Αξιωματούχοι των ΗΠΑ επιβεβαιώνουν ότι τα βομβαρδιστικά B-2 μετακινούνται προς το Γκουάμ

21/06/2025 | 21:30
Σε 24ωρη επιφυλακή από αύριο ο δήμος Αθηναίων λόγω πρόβλεψης πολύ υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
21/06/2025 | 21:20
Ληστεία στα Μέγαρα: Άγνωστοι εισέβαλαν σε σπίτι και τραυμάτισαν 72χρονο – Τον εντόπισε αναίσθητο η σύζυγός του
20/06/2025 | 09:59
Μεγαλοοφειλέτες δημοσίου: Ώρα μηδέν για την διαπόμπευση όσων χρωστούν άνω των 150.000 ευρώ σε εφορία και ταμεία
20/06/2025 | 08:20
Κατερίνα Γκαγκάκη: «Άφησα πολλά πίσω θεωρώντας ότι θα τα ζήσω, όταν θα δείχνω έτσι όπως θέλω να δείχνω»
20/06/2025 | 09:00
Κλιμακώνεται η ένταση στις σχέσεις Ελλάδας–Λιβύης με φόντο τις έρευνες υδρογονανθράκων νότια της Κρήτης
20/06/2025 | 08:30
«Ασκούμε τα κυριαρχικά μας δικαιώματα», απαντά η Ελλάδα στις κατηγορίες της Λιβύης
20/06/2025 | 09:59
Κρήτη: Κάθειρξη 9 ετών σε ορθοπεδικό για ασέλγεια σε 13χρονη – «Υπάρχουν και άλλα θύματα»

20/06/2025 | 07:30
Άντζελα Γκερέκου για Τόλη Βοσκόπουλο: «Η ζωή μου είναι γεμάτη μνήμες από την κοινή μας ζωή»
20/06/2025 | 08:50
Γιώργος Κιμούλης: «Ποτέ δεν θα προβάλω την αδυναμία του θύματος δημόσια, δεν μου αρέσει η θυματοποίηση»
20/06/2025 | 09:30
ΟΗΕ: Σε πρωτοφανές επίπεδο έφτασε η βία κατά των παιδιών σε εμπόλεμες ζώνες – Η Γάζα στην κορυφή της φρίκης

20/06/2025 | 07:45