Αθήνα

 

11 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 2
Απόστολος Γκλέτσος: «Δεν έχω κλάψει για γυναίκες αλλά για άντρες»
screenshot 13

ΕΛΛΑΔΑ

Πατέρας Αντώνιος: «Είναι προϊόν μυθοπλασίας η ασέλγεια στη Χίο» – Για πρώτη φορά απαντά στα δύο αγόρια που τον καταγγέλλουν για ασέλγεια

Ο πατέρας Αντώνιος δίνει τις δικές του απαντήσεις στις καταγγελίες περί ασέλγειας και σεξουαλικής κακοποίησης σε ένα υπόμνημα 110 σελίδων το οποίο παρουσίασε αποκλειστικά το T-live και η δημοσιογράφος Γιώτα Κηπουρού.

Στο πολυσέλιδο σημείωμα παροχής εξηγήσεων ο ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου ξεκινά, απαντώντας στις καταγγελίες του 19χρονου πρώην τροφίμου της Κιβωτού, η κατάθεση του οποίου άνοιξε τον ασκό του Αιόλου και μέσα από την οποία κατήγγειλε τον πατέρα Αντώνιο για εξευτελιστική συμπεριφορά, σεξουαλική παρενόχληση και ασέλγεια σε βάρος του από τον Σεπτέμβριο του 2020 μέχρι και τον Ιανουάριο του 2022.

«Κατηγορούμαι για τη διάπραξη ειδεχθών αδικημάτων σεξουαλικής φύσεως σε βάρος ανηλίκων με αφορμή, κατ’ αρχάς τις δύο καταθέσεις του ενηλίκου σήμερα. Φέρομαι να ξεκινώ να τον παρενοχλώ σε ηλικία 17 ετών, παρά το γεγονός ότι φιλοξενείται στην Κιβωτό από την ηλικία των 6 ετών και αφού η μητέρα του είχε αναλάβει ήδη την επιμέλειά του. Μολονότι, περιγράφομαι ως δήθεν «παιδόφιλος», που επιχειρώ να κακοποιήσω με κάθε ευκαιρία τον καταγγέλλοντα, ο ίδιος φροντίζω τη μεταφορά του στον Βόλο και την Καλαμάτα. Ποιος θύτης άραγε απομακρύνει το θύμα από τη σφαίρα την άμεσης επιρροής του;».

Ωστόσο, ο 19χρονος, στην κατάθεσή του είχε περιγράψει με κάθε λεπτομέρεια τα φερόμενα περιστατικά σεξουαλικής κακοποίησής του από τον πατέρα Αντώνιο. «…Στην Καλαμάτα όταν μιλάγαμε και σηκωνόμουν να φύγω, καθώς έφευγα μου χτυπούσε τον ποπό με το χέρι… Στη θάλασσα, στα παιχνίδια που κάναμε στο νερό, καθώς έκανε πως με έπνιγε στο νερό, άρχισε να βάζει το χέρι του μέσα στο μαγιό μου. Σε μια από τις εκδρομές που κάναμε, πριν τα Χριστούγεννα του 2020, τα βράδια πήγαινα στο δωμάτιό του να του κάνω παρέα. Καθώς βλέπαμε τηλεόραση ενώ αυτός ήταν ξαπλωμένος, μου χάιδευε το κεφάλι και κάποια στιγμή έβαλε τα δάκτυλα του μέσα στα ρουθούνια μου. Ένα άλλο πρωινό, εκεί που κοιμόμουν, κατάλαβα ότι ο πατήρ ασέλγησε σε βάρος μου».

Ο πατήρ Αντώνιος απαντά και στους ισχυρισμούς του 19χρονου ότι δεν μίλησε νωρίτερα καθώς φοβόταν για τη διακοπή της παροχής βοήθειας από την Κιβωτό προς τη μητέρα του.

«Ο καταγγέλλων φέρεται να εκβιάζεται από εμένα, αναφορικά με τη συνέχιση της οικονομικής βοήθειας προς τη μητέρα του, η οποία φιλοξενούνταν σε σπίτι της Κιβωτού. Ωστόσο, παρ’ όλο που ο ίδιος έχει αποχωρήσει από την Κιβωτό ήδη από τον Ιανουάριο του 2022 και η πρώτη κατάθεσή του δίνεται το Νοέμβριο του 2022, τίποτα δεν έχει αλλάξει όσον αφορά το status της μητέρας του και την παροχή βοήθειας προς το πρόσωπό της μέχρι την κατάθεσή του οπότε και εξαφανίστηκε η μητέρα του με δική της απόφαση».

Στη συνέχεια ο πατήρ Αντώνιος υποστηρίζει πως ο 19χρονος που ήταν ένα παιδί με δυσλειτουργίες αποφάσισε να συγκρουστεί μαζί του μετά την εμπλοκή του στη κλοπή του χρηματοκιβωτίου στη δομή του Βόλου ενώ υπογραμμίζει ότι μέχρι και τον Δεκέμβριο του 2021 εκθείαζε δημόσια το έργο της Κιβωτού

«Πότε άραγε λέει την αλήθεια; Ή μήπως εκβιάστηκε και πάλι ο καταγγέλλων να εμφανιστεί τηλεοπτικά; Ο καταγγέλλων ψεύδεται. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται ότι η μητέρα του καταγγέλλοντος ασκούσε από τον Δεκέμβριο του 2018 τη γονική μέριμνα και η παρακολούθηση του όποιου προγράμματος της δομής τελούσε υπό την έγκρισή της. Κανείς δεν μπορούσε τον εξαναγκάσει να μείνει στη Δομή. Το παρόν κατηγορητήριο δομείται μόνο στις δύο καταθέσεις του. Οι υπόλοιποι μάρτυρες- καταγγέλλοντες αντλούν πληροφόρηση από τον ίδιο».

Ως μυθοπλασία χαρακτηρίζει ο πατήρ Αντώνιος το περιγραφόμενο από τον 19χρονο περιστατικό ασέλγειας σε βάρος του, στη Χίο, τονίζοντας πως ο νεαρός πρώην τρόφιμος δίνει διαφορετικές εκδοχές στις δύο καταθέσεις του.

Στην κατάθεσή του στις 16.11.2022 ο 19χρονος αναφέρει πως «ο μάγειρας μια φορά που μπήκε στο δωμάτιο του πατρός να αφήσει το φαγητό του, πρόλαβε και είδε για δευτερόλεπτα τον πατέρα που με παρενοχλούσε. Δεν ξέρω τι ακριβώς είδε, δεν το συζητήσαμε γιατί ντρεπόμουν». Στην κατάθεσή του, ωστόσο, τον Δεκέμβριο, περιγράφει με λεπτομέρειες τα όσα φέρεται να είδε ο μάγειρας την ώρα που έφερνε το πρωινό».

Αναφορικά με τις καταγγελίες του 14χρονου, ο οποίος επίσης, κατέθεσε δύο φορές, ο πατήρ Αντώνιος υποστηρίζει πως στην αρχική του κατάθεση δεν ανέφερε κάποιο περιστατικό κακοποίησης σε βάρος του.

«Στο πλαίσιο της 2ης κατάθεσής του, προσέρχεται( στην πραγματικότητα μετακινήθηκε βιαίως από το Βόλο στην Αθήνα συνοδευόμενος από πρόσωπα άσχετα από τη δομή), εκ νέου για κατάθεση. Σκοπός είναι να πει αυτά τα οποία υποτίθεται ότι του έκανα. Συνοδεύεται όχι από κάποιον παιδαγωγό ή υπεύθυνο της δομής αλλά από καθηγήτρια δικαστικής ψυχολογίας και τον έμπιστο φίλο του, τον 19χρονο καταγγέλλοντα. Δέχεται καταιγισμό καθοδηγητικών ερωτήσεων. Η περιγραφή των υποτιθέμενων περιστατικών κακοποίησης ακολουθούν τις αντίστοιχες περιγραφές του 19χρονου».

Το T–live παρουσίασε το μεσημέρι της Τρίτης 4 Απριλίου, για πρώτη φορά, στοιχεία από την κατάθεση του δεύτερου καταγγέλλοντα.

«Ο ίδιος φέρεται να είπε πως είναι φίλος με τον έναν γιο του ιερέα με τον οποίο έκανε πολύ παρέα. Έτσι έκανε παρέα και με τον πατέρα Αντώνιο και ξεκίνησε να τον βάζει στο δωμάτιό του. Του ζητούσε να του βγάλει τα παπούτσια, το μπουφάν, το ράσο και μετά να τα ξαναβάλει. Μετά από 1-2 βδομάδες του έλεγε να καθίσει στο κρεβάτι του και να κοιμηθούν μαζί. Του έλεγε να του κάνει μασάζ και του χάιδευε την πλάτη και μετά κάτω από τα ρούχα… Στην αρχή γίνονταν μία- δύο φορές και μετά το έκανε καθημερινά».

Καθοδηγήθηκε από τον 19χρονο καταγγέλλοντα ισχυρίζεται ο πατήρ Αντώνιος.

«Η συμπεριφορά του δεν παραπέμπει σε ανήλικο παιδί που έχει κακοποιηθεί αλλά σε ανήλικο καθοδηγούμενο να καταθέσει όσα έχει ήδη ισχυριστεί ο «έμπιστος19χρονος φίλος του». Ο 14χρονος δεν αναφέρει κάτι περί σπα και μασάζ μαζί μου σε ξενοδοχείο των Ιωαννίνων όπως καταθέτει παιδαγωγός της δομής ότι του εκμυστηρεύτηκε. Και σε αυτή την περίπτωση φέρομαι να αποφάσισα να εκδηλώσω συμπεριφορά «παιδόφιλου» για πρώτη φορά το καλοκαίρι του 2022 και μάλιστα σε βάρος ενός παιδιού που έκανε στενή παρέα με τον γιο μου».
Ροή Ειδήσεων

syriza politikigrammateia 190224 (1)

21/02/2024 | 23:29

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Μνημείο πολιτικής εργαλειοποίησης των Ελλήνων του εξωτερικού η επιστολή Κεραμέως»

21/02/2024 | 23:17

74ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου: Τιμητική Χρυσή Άρκτος στον Μάρτιν Σκορσέζε

21/02/2024 | 23:04

Ποσειδώνας Γιαννόπουλος: «Δέχθηκα ειρωνείες και προσβολές λόγω της παραδοχής της σεξουαλικής μου ταυτότητας»
palaioxristianos 190224

21/02/2024 | 22:52

«Έχω αναπηρία, χάρη τους κάνω που δουλεύω» – Προκλητικός ο «παλαιοχριστιανός» για την τηλεργασία από το λαγούμι

21/02/2024 | 22:41

ΣΥΡΙΖΑ – 4ο Συνέδριο: Όλο το πρόγραμμα των θεματικών συζητήσεων

21/02/2024 | 22:30

Αδιανόητο φινάλε στο Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ: Στον τελικό με 6-5 στα πέναλτι οι «πράσινοι» και με φοβερό Ντραγκόφσκι!
petros kokkalis kosmos 140224 (2)

21/02/2024 | 22:25

Π.Κόκκαλης: «Οι κυβερνητικές υποσχέσεις για λύσεις δεν έφτασαν ποτέ, ούτε στο χωράφι, αλλά ούτε στο τραπέζι των καταναλωτών»

21/02/2024 | 22:13

Κλήρωση ΛΟΤΤΟ 2494: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί

21/02/2024 | 21:57

Λαχτάρα με τον Μπάμπα του ΠΑΟΚ: Συγκρούστηκε με τον Βαγιαννίδη, αποχώρησε με ασθενοφόρο
astynomia peripoliko 260723

21/02/2024 | 21:44

Ηράκλειο: Είχε συλληφθεί για 16 περιπτώσεις κλοπών και διαρρήξεων και προέκυψαν επιπλέον οκτώ

21/02/2024 | 21:36

Κιλκίς: Ανοιγοκλείνει από τους αγρότες ο μεθοριακός σταθμός των Ευζώνων

21/02/2024 | 21:25

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Δέχτηκε πρόσκληση να μιλήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ – Η απάντησή της

21/02/2024 | 21:18

Βασιλιάς Κάρολος: «Συγκινήθηκε μέχρι δακρύων» από τα μηνύματα συμπαράστασης που έλαβε αφότου έγινε γνωστή η ασθένειά του

21/02/2024 | 21:08

Δημήτρης Μάντζος: «Οι αγρότες δεν ήρθαν για φωτογραφία στον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά για να διατρανώσουν τα δίκαια αιτήματά τους»

21/02/2024 | 21:03

Ολυμπιακός – Μεντιλίμπαρ: «Πολλά πράγματα έως τώρα μου θυμίζουν την περσινή περιπέτεια με τη Σεβίλλη»
paidon agia sofia
Ρόδος: Από εγκεφαλίτιδα ο θάνατος της 5χρονης – Πέθαναν τα δύο από τα τρία παιδιά της οικογένειας
korinthia 2 640x426
Κορινθία: Ψυχιατρικό νόσημα επικαλείται ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός» και ζητά εξέταση από πραγματογνώμονα – Προσκόμισε έγγραφο στο δικαστήριο
adespota 2
Τρόμος στο Πήλιο: Διπλή επίθεση σε ποδηλάτη από αδέσποτα σκυλιά στον δρόμο για τον Βόλο
gamos gynaikon 210224
Δημοσιεύθηκε η αναγγελία για τον πρώτο γάμο γυναικών στην Ελλάδα
screenshot 9
Φθιώτιδα: Εικόνες από το ξενοδοχείο που πήρε φωτιά στα Λουτρά Υπάτης
palaioxristianos2 210224
«Έχω τη βάση του δήμου στον υπολογιστή μου», λέει ο 45χρονος «παλαιοχριστιανός»