Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Πατέρας της 8χρονης Αλεξίας: «Να προσεύχεστε για το κοριτσάκι μας...»

Ευχάριστα είναι τα νέα για την 8χρονη Αλεξία, η οποία νοσηλεύεται από το Πάσχα στον νοσοκομείο Παίδων μετά τον τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα.

Ευχάριστα είναι τα νέα για την 8χρονη Αλεξία, η οποία νοσηλεύεται από το Πάσχα στον νοσοκομείο Παίδων μετά τον τραυματισμό της από αδέσποτη σφαίρα.

Ο πατέρας της, Λουκάς Σαμαρτζής, μίλησε για πρώτη φορά και δήλωσε:  «Προχθές, τη Δευτέρα το μεσημέρι κατεβήκαμε από την εντατική στο θάλαμο και περιμένουμε. Τα συναισθήματα είναι πολλά και ευχάριστα. Η εξέλιξη αυτή αφήνει μια χαραμάδα αισιοδοξίας. Ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για την συμπαραστασή του και θέλω να προσεύχεστε το κοριτσάκι μας να γίνει γρήγορα καλά».

Σύμφωνα με τον διοικητή του νοσοκομείου Παίδων Αγλαϊα Κυριακού, Μανώλη Παπασάββα, το παιδί δεν επικοινωνεί, όμως έχει ανοιχτά μάτια, κινεί τα άκρα και προφέρει ήχους.

Το κείμενο του ανακοινωθέντος ακολουθεί:

«Η ασθενής Σ.Α. από 24ώρου νοσηλεύεται πλέον εκτός της Μονάδος Εντατικής θεραπείας σε Χειρουργικό Τμήμα. 

Είναι απύρετη, δεν επικοινωνεί, αλλά έχει ανοικτούς τους οφθαλμούς, κινεί τα άκρα ομότιμα και προφέρει ήχους. 
Δεν παρουσιάζει σημεία ή συμπτώματα ενδοκρανίου υπερτάσεως και υποβάλλεται σε φυσιοθεραπεία. 
 
Θα γίνει επανέλεγχος από τους νευρολόγους του Νοσοκομείου προκειμένου να τροποποιηθεί η φαρμακευτική αγωγή. Εκτιμούμε ότι έχει διαφύγει πλέον τον κίνδυνο ζωής χωρίς όμως να είμαστε σίγουροι περί της προγνώσεως». 

H Αλεξία παρέμεινε επί μακρόν διασωληνωμένη και σε βαθιά καταστολή μέσα στη ΜΕΘ, μετά την αφαίρεση της σφαίρας. Αποσωληνώθηκε μέσα Μαΐου, ωστόσο την διασωλήνωσαν ξανά καθώς δεν  μπόρεσε να διατηρήσει την αναπνευστική της λειτουργία χωρίς υποστήριξη.

Οι γιατροί παραμένουν συγκρατημένοι στις εκτιμήσεις τους για την νευρολογική της εικόνα και τονίζουν ότι ο χρόνος αποθεραπείας αναμένεται να είναι μακρύς.

Send this to a friend