Αθήνα

11 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ζώδια: Ο Κώστας Λεφάκης κάνει τις μηνιαίες προβλέψεις Μαρτίου 2021

ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Δεν επέτρεψε σε παιδί με αυτισμό να μπει στον παιδικό σταθμό

Εκτός της μαθητικής κοινότητας και μη αποδεκτό έγινε ξαφνικά ένα παιδί με ήπιας μορφής αυτισμό στην Πάτρα, με τη δικαιολογία ότι η ειδική παιδαγωγός δεν έχει πλέον σύμβαση για να το αναλάβει. 

Σύμφωνα με το thebest.gr, το συμβάν διαδραματίστηκε μπροστά στα μάτια νηπίων 3,5 ετών και έξω από δημοτικό παιδικό σταθμό της Πάτρας.

Η καταγγέλλουσα μάλιστα έχει στην κατοχή της και βίντεο από τη στιγμή του φραστικού επεισοδίου και τις προσπάθειες της ίδιας και άλλων γονέων να μεταπείσουν δασκάλες του παιδικού σταθμού που βρίσκεται εκτός κέντρου της Πάτρας, να ανοίξει την συρόμενη καγκελόπορτα, για να περάσει μέσα το μικρό παιδί.

Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού, για την οποία έκλεισαν οι πόρτες του παιδικού σταθμού, το πρωί της Τετάρτης προκλήθηκε ένταση ανάμεσα σε γονείς και δασκάλους του δημοτικού παιδικού σταθμού.

Σύμφωνα με τη μητέρα του παιδιού ενώ το αγοράκι της είχε γίνει δεκτό στον παιδικό σταθμό κι ενώ θα είχε ήδη εγκλιματιστεί με τον κοινωνικό του περίγυρο, πρέπει και πάλι να αποκλειστεί από την προσχολική αγωγή, εξαιτίας της λήξης της σύμβασης ειδικού παιδαγωγού που το είχε αναλάβει.

Το θέμα αναμένεται να έχει και συνέχεια καθώς η μητέρα κάλεσε την αστυνομία και τόσο η ίδια όσο οι εκπαιδευτικοί αλλά και ο πρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Θεόδωρος Τουλγαρίδης πήγαν στο αστυνομικό τμήμα για να δώσουν εξηγήσεις για το φραστικό επεισόδιο που προκλήθηκε. Μάλιστα δικηγόρος έχει αναλάβει την υπόθεση κι αν δεν βρεθεί κάποια λύση, μπορεί να το θέμα να φθάσει και στις δικαστικές αίθουσες.

(φωτο αρχείου)

Κούγιας: «O Λιγνάδης περίμενε πως θα προφυλακιστεί»- Σε θάλαμο 25 κρατουμένων θα οδηγηθεί μετά την καραντίνα
Κούγιας για το «επαγγελματίες ομοφυλόφιλοι» και το «μέτριος Μπιμπίλας» του Λιγνάδη
Κορονοϊός – Αθηνά Λινού: Το τρέχον lockdown στην Αττική δεν αποδίδει! Δε σηκώνει η αγορά περισσότερο κλείσιμο
Τσάβαλου: Υπάρχουν 200 καταγγελίες στον ΣΕΗ – Σύντομα θα βγουν άλλες δύο – τρεις υποθέσεις
Νέα συγκέντρωση για τον Κουφοντίνα στο Σύνταγμα τώρα
Σοβαρή επιδείνωση παρουσίασε η υγεία του Δημήτρη Κουφοντίνα – Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν