
ΕΛΛΑΔΑ
Σε πελάγη ευτυχίας πλέει μια 43χρονη που έφερε στον κόσμο τρίδυμα στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Πατρών “Άγιος Ανδρέας”.
Η Ομάδα της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου, με επικεφαλής τον διευθυντή της Παντελή Κολλιά, έφερε εις πέρας μία τρίδυμη κύηση η οποία εκ της φύσεώς της είναι υψηλού κινδύνου. Η μητέρα 43 ετών χαίρει άκρας υγείας και κρατάει πλέον στην αγκαλιά της τρία υγιέστατα μωρά. Δύο κόρες κι έναν γιο που ζυγίζουν αντίστοιχα 1.635, 1.330 και 1.478 γραμμάρια.
Τη μητέρα την παρακολουθούσε ο κ. Κολλιάς σε όλη τη δύσκολη αυτή περίοδο. Μάλιστα η μητέρα είχε εισαχθεί στο νοσοκομείο από τις αρχές Μαΐου προκειμένου «να έχει τη δέουσα παρακολούθηση καθώς ανήκει στις κυήσεις υψηλού κινδύνου διότι ενέχει πολλούς κινδύνους υπέρτασης και άλλων παθολογικών καταστάσεων. Τα καταφέραμε κι έφτασε στην 34η εβδομάδα» περιγράφει ο κ. Κολλιάς.
Μαζί με την ομάδα του γιατρών, μαιών, νοσηλευτών και άλλου προσωπικού και συνεργασία με την Μονάδα Νεογνών, διευθυντής της οποίας είναι ο Ιωάννης Κουλούρας, προετοίμασαν κατάλληλα τη μητέρα και χθες πραγματοποιήθηκε η καισαρική τομή. Στην αίθουσα του μαιευτηρίου αντήχησε το ζωηρό κλάμα των τριών μωρών και τα επιφωνήματα χαράς της επιστημονικής ομάδας που τα έφερε με απόλυτη ασφάλεια στον κόσμο.
«Ηταν μία συγκλονιστική στιγμή. Εγώ υπηρετώ στο νοσοκομείο 35 χρόνια και είχα μία ανάλογη εμπειρία πριν από 20 χρόνια που γνωστή συμπολίτισσα γέννησε τρία αγοράκια» αναφέρει ο κ. Κολλιάς. Οπως πρόσθεσε ο ίδιος «η μητέρα είναι πάρα πολύ καλά στην υγεία της και τα τρία μωρά παραμένουν στη Μονάδα Νεογνών μέχρι να πάρουν το προβλεπόμενο βάρος».
Η είδηση της γέννησης των τριών μωρών κυκλοφόρησε άμεσα σε όλο το νοσοκομείο σκορπίζοντας χαρά και σπέρνοντας αισιοδοξία στον αντίποδα του φόβου και της αγωνίας που είχε σπείρει το προηγούμενο χρονικό διάστημα η πανδημία.
Όλο το προσωπικό της Μαιευτικής – Γυναικολογικής Κλινικής του νοσοκομείου όλο αυτό το διάστημα ζούσε σαν μία οικογένεια την αγωνία της εξέλιξης της κύησης. «Είναι η πρώτη τρίδυμη κύηση που έχουμε εδώ στην καινούργια μας κλινική» είπε η μαία και προϊσταμένη της Κλινικής Ιωάννα Καγκελάρη.
«Αυτά τα περιστατικά είναι πολύπλοκα και χρειάζονται μία ομάδα επιστημόνων με γνώσεις για να αντιμετωπίζονται επαρκώς. Στην προκειμένη περίπτωση υπήρξε άριστη συνεργασία της ομάδας του κ. Κολλιά, της ομάδας του κ. Κουλούρα, των μαιών, του νοσηλευτικού προσωπικού και όλων των άλλων εμπλεκομένων ώστε να προετοιμαστεί σωστά η μητέρα αλλά και το μαιευτήριο διότι μιλάμε για τρία μωρά. Επρεπε να οργανώσουμε την ανάνηψη και να προβλέψουμε τα κάθε τι που ήταν πιθανόν να προκύψει ως ανάγκη κατά τη διαδικασία της καισαρικής. Όλα πήγαν πολύ καλά. Η μητέρα και τα μωρά είναι πολύ καλά στην υγεία τους».
Πηγή: Εφημερίδα Πελοπόννησος
Περισσότερες ειδήσεις:
Καιρός: Ηλιόλουστος ο καιρός σήμερα – Πού θα φτάσει η θερμοκρασία
Αεροπορική τραγωδία στο Πακιστάν: Επέζησαν 2 επιβάτες – Τουλάχιστον 91 νεκροί
Επανεκκίνηση της τουριστικής βιομηχανίας: Συμφωνίες με κράτη, περιφέρειες και ιδιώτες
Ροή Ειδήσεων

24/03/2023 | 08:12
Συγκλονίζει η Δώρα Χρυσικού: «Βρήκα τον καρκίνο κάνοντας εξωσωματική – Μην αφήσετε κανέναν κ@ρ@τ@ να σας βάλει στην γυάλα
24/03/2023 | 08:02
Γιώργος Μπένος: «Ντράπηκα να το πω στους γονείς μου, το ξεπέρασα επειδή μίλησα με την αδερφή μου – Το πήρα πολύ βαριά γύρω στα 15»

24/03/2023 | 07:32
Ηλιούπολη: Στην ανακρίτρια σήμερα ο προπονητής Τάε Κβον Ντο – Συνεχίζεται η έρευνα για ψηφιακά ίχνη
24/03/2023 | 07:16
Νέα Σμύρνη-Φωτιά σε εστιατόριο: Απεγκλώβισαν μωρό από διαμέρισμα και έναν τραυματία – Καταγγελίες για εμπρησμό
24/03/2023 | 00:43
Οι δέκα πιο ακραίες πυρκαγιές στην Ελλάδα τα τελευταία είκοσι χρόνια – 2.800.000 στρέμματα έγιναν στάχτη

23/03/2023 | 17:10
Χαριλάου Τρικούπη εναντίον Λοβέρδου: «Πολιτικά παράδοξο να έχει ίδιες αγωνίες με Οικονόμου και Σκέρτσο»
22/03/2023 | 17:35
Νέα Σμύρνη: Ο 24χρονος Ελλάδιος που έκανε ψευδείς καταγγελίες για την «Κιβωτό του Κόσμου» ο ένας από τους τρεις μαστροπούς της 14χρονης
22/03/2023 | 12:04
Η Ώρα των Συνταξιούχων: Λάθος αυξήσεις κατέβαλε ο ΕΦΚΑ – Προεκλογικά παιχνίδια από το υπ. Εργασίας

22/03/2023 | 15:20
«Μου φταίνε όλοι πίσω μου, πάνω μου»: H Καινούργιου αποκάλυψε on air ότι… περιμένει περίοδο
22/03/2023 | 23:27
Νίκος Ανδρουλάκης: «Ουδέποτε δέχθηκα θεσμική πρόσκληση για συνάντηση με τον πρωθυπουργό – Στόχος μου ένα ισχυρό ΠΑΣΟΚ»

23/03/2023 | 07:30
Ηλιούπολη: Συνθήματα οργής κατά του 44χρονου προπονητή Ταε Κβον ντο στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του
22/03/2023 | 08:28
Κυριάκος Μητσοτάκης: Οι εκλογές του Μαΐου, η τραγωδία στα Τέμπη και η υποψηφιότητα Καραμανλή

23/03/2023 | 12:44
Θανάσης Ευθυμιάδης για «Ντόλτσε Βίτα»: Η Καβογιάννη ήταν έγκυος και λέγαμε ότι είχε παχύνει, σκούπιζα τα δάκρυά μου πριν τις σκηνές, ήμουν στα όρια της κατάθλιψης»
Σχετικά Άρθρα

Ηλιούπολη: Συνθήματα οργής κατά του 44χρονου προπονητή Ταε Κβον ντο στις εγκαταστάσεις του συλλόγου του

Νέα Σμύρνη: «Ντρέπομαι για τα παιδιά μου, δεν ευθύνομαι εγώ» λέει η μητέρα της 14χρονης – Τι υποστήριξε ο δικηγόρος της
